Gå til innhold

Scienide

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Scienide

  1. Kroneksempel på en funksjon som ikke burde vært patenterbar (som så utallige andre ting innenfor softwareverdenen). I en liste hos Wikipedia (link) finner du mye rart som overhodet ikke burde vært lov å tenke patent på engang, bl.a. en form for progress bar.

     

    Bakgrunnen for saken er at selskapet Eolas Technologies hadde patent på en mekanisme som innkapsler eksterne programmer i en nettleser.

     

    Det er så tåpelig at det er til å grine av...

     

    De som kommer opp med idéer på å patentere slike ting, og ikke minst de som godkjenner patentene "burde vært piska på baillan med en flisat waier", for å sitere Honningsvågrevyen.

  2. Hei.

     

    Hadde tenkt å bestille Zalman-kjøleren CNPS9500-AM2 til CPU'en, men etter å ha studert bilder av kjøleren og studert ASUS M2N32-SLI hovedkortet er jeg faktisk usikker på om kjøleren kan klemmes inn mellom kjøleribbene og minnebrikkene på kortet pga kjøleren sine kjøleribber/heatpipes.

     

    Er det noen som har bitre erfaringer med denne kombinasjonen, eller passer disse som hånd i hanske?

  3. En løsning (for Windows XP-brukere) på disconnects kan være å slå av og deaktivere Wireless Zero Configuration under Services, og heller bruke konfigurasjonsprogrammet som følger med det trådløse kortet.

     

    Har vært borti to tilfeller der denne har skapt problemer med å koble seg på WLAN og å holde forbindelsen oppe. Automatikk er ikke alltid like bra.

  4. Mener disse ATI-baserte VIVO-kortene skal kunne grabbe 704x576 i 25 fps uten problem. De største problemene er vel prosessorkraft og skrivehastigheten mot disken som skal ta imot informasjonen.

     

    Jeg grabbet en gang i tiden et opptak på 2x15min fra VHS i 352x288 til ukomprimert AVI på et ATI 7500 VIVO. Fikk en del frame drops som kunne skyldes dårlig defragmentert disk, mangel på prosessorkraft (hadde en PIII 733) eller noe sånt. Lyddelen ble ikke påvirket av dette (merkelig nok).

     

    Spilte man av den ukomprimerte AVI'en, ble mangelen på frames på en eller annen måte kompensert med at noen forliggende frames ble vist på nytt (hakking) der hvor det manglet frames for å holde lyden i synk.

     

    Eter koding til DivX forsvant denne "egenskapen", og lyden kom ut av synk der hvor det manglet en frame eller to. Så på slutten av filene var lyden nesten et helt sekund ute av synk.

     

    Men tilbake til din problemstilling. Jeg mener at grabbing skal gå helt fint forutsatt at du grabber til en defragmentert partisjon på disken. Regner med at du har maskin av nyere dato og minne i massevis.

     

    Angående kvalitet så er VHS såpass "røten" at man greier seg med 352x288. Men spiller du det av fra maskinen til TV (eller full screen på monitoren) vil ikke bildet være like skarpt og detaljert som originalen. Du kan jo prøve å grabbe både i 704x576 og 352x288, kode det om og se hva du liker best.

  5. En (noe tungvint) løsning er å bruke "Alt"-tasten.

     

    Hold nede "Alt" og skriv inn tallkombinasjonen på NumPad'en...

     

    Æ = Alt + 0198

    Ø = Alt + 0216

    Å = Alt + 0197

    æ = Alt + 0230

    ø = Alt + 0248

    å = Alt + 0229

     

    Når du slipper "Alt" vil karakteren komme frem.

     

    (Hentet ut fra Character Map i Windows XP)

  6. Fungerer det ikke slik at f.eks. abc.no-ip.com peker til et script hos no-ip.com som inneholder en redirect til den dynamiske IP'en?

    Da slipper man jo oppdateringen av DNS'ene. Oppdaterer man den dynamiske IP'en, vil no-ip.com skrive dette inn i scriptet sitt. DNS'ene vil jo fortsatt peke til dette scriptet istedet for direkte til den dynamiske IP'en.

     

    Eller er jeg heeelt på viddene her nå? :p

  7. Står noe om problemet og hva det kan skyldes her:

    http://www.pcnineoneone.com/howto/slowclock.html

     

    Hvis hovedkortbatteriet er OK og det er ingen programmer som sakker klokka, er det trolig klokkechip'en i seg selv eller klokkekrystallet som er problemet. Dette kan man ikke gjøre noe med fysisk uansett (bortsett fra å bytte hovedkort), så et atomklokkeprogram (nevnt tidligere) må bli løsninga.

     

    Link til "Atomic Clock Sync":

    http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock

  8. Sørg først for at skjermkortet har PAL-B satt opp som "sendestandard". Tv'n jeg bruker har to S-VHS innstillinger på AV-knappen hvor den første viser svart/hvitt-bilde mens den andre viser farger.

     

    Muligens må noe leting i TV-innstillingene til før man finner en løsning.

     

    [ Denne Melding var redigert av: Scienide på 2002-03-18 22:10 ]

  9. Hmm...snoka litt rundt hos SMC, og det ser ut for at den bruker tulip som driver, ikke rtl8139.

     

    Prøv å kjøre "insmod tulip.o" i console og se hva som skjer (nå skulle jeg ønske jeg hadde boota opp Linux istedet for XP)

     

    SMC har en Linux-driver til kortet ditt, men det krever kompilering og dall. En siste utvei kanskje.

     

    Angående fontstørrelse i browsere i Linux må man bare rote rundt i innstillingene til hver enkelt browser og se hva som ser best ut.

     

    [ Denne Melding var redigert av: Scienide på 2002-03-13 22:14 ]

  10. XP Pro, 2000 Pro (kjempekjekt med egen MSDN-pakke gjennom jobb) og Linux Mandrake 8.1.

     

    XP til vanlig bruk (spill, musikk o.l.), 2000 til utvikling (Delphi), og Linux til eksperimentering (WWW, FTP, MySQL, PHP, Perl, Samba...u name it).

     

    Har oxo Mandrake 6.1 på en gammel, røten 486 for testing av PHP-script og spørringer mot MySQL ved utvikling av hjemmesider. Tregt, men det funker :smile:

×
×
  • Opprett ny...