Gå til innhold

Rescudo

Medlemmer
  • Innlegg

    193
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rescudo

  1. Noen som kan si meg hva som er forskjellen på de ulike skjermkortene som kommer opp her? Er litt ulike tekniske begrep som skiller, men de sier meg egentlig ikke så mye:

    https://www.komplett.no/search?q=gtx+1080+strix

     

     
    Ser at sistnevnte er listet som OC-versjon, hva betyr det i praksis? Er det noe jeg trenger? Vil jo helst ikke vente til langt uti august med å få kortet, så jeg bestiller heller et av de andre hvis det ikke er et "must" med OC-versjonen. Og klarer ikke å se hva som skal være forskjellen på nr. 1 og nr. 2, muligens er det kun Aura RGB lighting? Antar det kun er for show og ikke påvirker funksjonaliteten på noen måte.
     
    Takk :)
  2. Tror den PSUen skal gjøre susen. Kjørte en sammenligning med den som ble foreslått her i tråden: http://www.prisjakt.no/product.php?j=3330351,312040

    Jeg vet ikke så mye om hvilke ting som er viktig å se på, men for meg ser det ut som det ikke er de helt store forskjellene. Kan selv konstatere at den er stillegående nok for mitt behov. Ellers er det jo en smal sak å bestille ny PSU i ettertid dersom den skulle vise seg å være problematisk på noen måte.

     

    Fant en støymåling på både ASUS- og MSI-kortet. Hvor pålitelig dette er vet jeg ikke, men det virker som det er snakk om minimale forskjeller når de måles til henholdsvis 40 og 39 db under load. Så da blir det vel å kjøpe det første som kommer inn på lager en eller annen plass :)

    http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_rog_strix_geforce_gtx_1080_review,11.html

    http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8g-review,11.html

     

    Takk for rådet om vifteplassering, kommer mest sannsynlig til å følge det. Tror ikke jeg vil gå for full SSD umiddelbart da jeg har en del data liggende på eksisterende HDDer, men det er jo en fin oppgraderingsmulighet senere, og kabinettet er jo svært fleksibelt. Sett at jeg skulle ønske å beholde ett av harddiskburene, ville det ha noe for seg å plassere ene vifta i bunn av kabinettet? Antar at airflowen ikke blir like bra, men kanskje bedre enn en vifte i front som er "blokkert" av HDDer?

     

    Takk for hjelpen :D

  3. På bakgrunn av de forslagene jeg har fått, så har jeg kommet fram til følgende liste:

    • Intel Core i7 6700K 4,0GHz Socket 1151 Box without Cooler
    • MSI GeForce GTX 1080 Gaming X HDMI 3xDP 8GB
    • Gigabyte GA-Z170-Gaming K3
    • Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC21300/2666MHz CL16 2x8GB
    • Noctua NH-U14S
    • Fractal Design Define R5 (Sort)
    I tillegg har jeg en gammel Cooler Master Silent Pro M700 700W PSU liggende - regner med det ikke er noe i veien for å bruke denne så lenge den fungerer? Jeg havnet i alle fall godt under 500W med den PSU-kalkulatoren.
     
    Kabinett er som sagt en smakssak, og etter å ha søkt rundt en del synes jeg Fractal Design Define R5 er det kabinettet som tilbyr mest fleksibilitet, selv om det NZXT-kabinettet også virket spennende. R5 kommer med 2 stk Fractal Design Dynamic GP14 140mm-vifter. Vil disse viftene være nok, eller bør jeg kjøpe noen i tillegg - eller istedenfor?
     
    Ser oppsettet greit ut ellers?
     
    Takk igjen for den gode veiledningen jeg har fått :)

     

  4. Tusen takk for svar, og takk for forslag til komponenter!

     

    Det virker det som det meste taler for 1 skjermkort og ikke 2, så da går jeg for 1. Ser det er et par tusenlapper i prisforskjell på 1070 og 1080, er det veldig stor ytelsesforskjell på disse?

     

    Når det gjelder kjøling så ble jeg veldig usikker på om jeg skulle gå for vannkjøling eller ei. Jeg ser jo at den Noctua-vifta som ble nevnt ovenfor har et ganske lavt støynivå, men ser også at det finnes andre vannkjølingssystemer som har tilsvarende lavt støynivå. Finnes det noen spesielle grunner til å velge det ene eller det andre?

     

    Beklager hvis jeg spør dumt :p

  5. Hei!

    Min gamle PC er moden for utskiftning, og jeg ønsker meg en ny stasjonær som kan dra de fleste nye spill uten større problemer. Jeg er også opptatt av at den skal være mest mulig stillegående, så da regner jeg med det er vannkjøling som er tingen. Jeg har allerede alt av eksternt utstyr (skjermer, mus, tastatur, høyttalere, hodetelefoner), og jeg tar også med meg DVD-ROM, SSD og HDD fra den gamle PCen. Alt annet ønskes nytt. Det vil si at jeg ønsker forslag til:

    • CPU (tenker fortrinnsvis Intel, men er åpen for andre forslag)
    • Hovedkort
    • RAM
    • Grafikkort (gjerne 2 stk i SLI, om det kan være en fordel)
    • PSU
    • Vannkjøling (eller annen løsning som gir stillegående PC)
    • Kabinett (kan godt være stort, har ingen spesielle plassbehov)
    • Noe annet jeg har glemt? Har allerede 250GB SSD og mange TB med HDD  :)

    Budsjettet mitt er på ca. 15K, men er ikke veldig låst til det - kan gjerne gå opp (eller ned) hvis det vil gi godt utbytte. Hardwarekunnskapene mine er sterkt utdatert, så jeg hadde satt enormt pris på om noen kunne gitt meg et forslag til gode komponenter som fungerer sammen. Det er kanskje vel mye å be om, men jeg prøver meg :)

     

    På forhånd takk for all hjelp :)

    Alexander

  6. Hei :)

     

    Ser etter en billig stasjonær PC til mine foreldre. Den skal brukes til surfing, epost, Office, bilder og lignende lette oppgaver. Fant denne:

     

    http://www.dustinhome.no/hp-pro-3135-mt-amd-30-2gb-320-w7p/product/5010550800?csref=Prisjamforelse_Prisjakt_1027

     

    Prisen er super og spesifikasjonene ser ut til å svare til bruksområdet. Er det et bra kjøp, eller burde jeg gå for noe annet? Har skjerm fra før. Er forøvrig ikke så fastlåst når det gjelder budsjett, er bare opptatt av ikke å bruke mer enn strengt tatt nødvendig.

     

    Takker for alle innspill. :)

  7. Hei :)

    Har fått i oppdrag å velge ut ny bærbar til min mor, men har gått meg litt vill i alle valgmulighetene som finnes, og regner med at det er noen produkter som gir meg mer for pengene enn andre. Håper noen snille sjeler kan gi meg et råd eller to utifra mine relativt vage krav. :)

     

    PCen skal i hovedsak skal brukes til relativt lette oppgaver som å spille musikk og surfe på nett, samt å vise film - inkludert via HDMI - og da er det vel greit å ha nok minne/grafikkminne, og kanskje ikke den minste harddisken, med tanke på oppbevaring av filmer. Er ikke noe krav om at PCen skal kunne brukes til spilling (utenom type kabal :p). Den skal ikke flyttes så veldig mye rundt og kan gjerne være litt tung og stor (16-17 tommers skjerm er greit).

     

    Noe spesifikt budsjett er ikke gitt, men ønsker selvsagt ikke betale for mer enn jeg trenger. Ser for meg at prislappen kanskje havner et sted mellom 6 000 og 9 000 kroner for den funksjonaliteten som er nødvendig, men rett meg gjerne - det er lenge siden sist jeg kjøpte bærbar :p

     

    På forhånd tusen takk for all hjelp. :)

  8. Har disse liggende hvis noen skulle ha bruk for ...

     

    c87xUXeJpGC3AZaF

    bChkas8MYN5GHw6E

    eVwXqXBaVUuzTka3

    frxWYxkMm95Bd962

    c8PHYZRxUbUaLugE

    c6mTF8dbLt6NmMpq

    bS7kY8Y35qey625z

    au3f2Pwa4fLTzJ4Z

    aZsNZK8sZPXdpJGg

    cndJfbLVdsgUwMpG

    eGN8fykGGEh2EErh

    bzkx6fFUNpFshDLq

    dPfrXBfnJRwNmVS9

    dWPqrNuVbUHebymh

    cLkFVqumSXLHNRGH

    fDN6NDpSaTNAz7Zt

    efde8TXEZTfasb6d

    emHMwpdYcuKpLPsN

    bYcXVcCxZdG8mf9Z

    e5A45mGFG3NWkXGN

    • Liker 2
  9. Hei! :)

     

    Nå er det snart på tide med ny PC, og ønsker å bygge selv denne gangen, men fant fort ut at det ikke er like enkelt å plukke ut deler som det var for 10 år siden. Hadde satt stor pris om noen kunne gitt forslag til oppsett av PC som fungerer til mitt bruk. Ønsker å bruke rundt 10 000 kr, men er for all del åpen for å bruke mer dersom det er gode grunner til det.

     

    PCen skal hovedsaklig brukes til spilling. Vil gjerne kunne kjøre de aller nyeste spillene uten at alt av grafikk må stilles helt ned - skal ærlig innrømme at jeg ikke har peiling på hvor mye jeg bør forvente i denne prisklassen, men vil gjerne kunne skru innstillingene ganske høyt opp uten at det går utover ytelsen.

    I tillegg ønsker jeg å se litt film og høre på musikk. Har prosjektor med HDMI 1.2-inngang som støtter HD i 720p-format, samt et 5.1-surroundanlegg, så det er et krav at jeg får brukt disse fullt ut med denne PCen (regner med det ikke er noe problem dersom den greier å dra spill rimelig bra).

     

    Har sett litt på forskjellige komponenter, men som nevnt har jeg problemer med å velge pga. mange forskjellige egenskaper på de ulike delene. F.eks. er prosessorvalg i dag betydelig vanskeligere enn å plukke den modellen som har høyest klokkefrekvens, og er også helt blank når det kommer til valg av skjermkort - selvsagt viktig at det duger bra til spilling. Regner med jeg trenger rundt 4-6 GB RAM (eller mer?), men hvilken type, hvilket merke, osv.? Setter enorm pris på innspill fra dere med litt mer peiling / erfaring enn meg. Hovedkort som passer sammen med de øvrige komponentene, samt PSU som greier å holde det hele gående, er selvsagt også et must.

     

    Så vidt jeg har skjønt bør jeg ha én SSD-disk til OS og spill, som jeg så i ettertid kan supplementere med en eller flere vanlige HDDer. Har allerede én ekstern og én intern HDD på tilsammen 1 TB, så det er i utgangspunktet kun SSD-disk jeg er ute etter, og kanskje en vanlig 1 TB HDD i tillegg. Forslag til noen av disse?

     

    Jeg har et gammelt AOpen HQ45 stående, kan jeg bruke dette, eller burde jeg kjøpe nytt kabinett? Hvis ja, så er design absolutt ingen bekymring (men helst svart). Det viktigste er at det er noenlunde greit å montere i, og kanskje at det har god luftgjennomstrømming, da jeg ikke ønsker en PC som stadig blir overopphetet. Synes at Antec Nine Hundred ser bra ut i dette henseende, men andre forslag mottas med takk.

     

    Regner med at det ikke har så mye for seg å svi så mye penger på CD-/DVD-spiller og -brenner - holder det f.eks. med NEC AD-5240S? Også når det gjelder lydkort regner jeg med at jeg kan kjøpe noe helt billig, som f.eks. Creative Sound Blaster Audigy SE (støtter 5.1-lyd, som egentlig er mitt eneste krav).

     

    Forøvrig har støynivå på PCen svært lite å si med mindre det blir veldig høyt.

     

    Har virkelig prøvd å gjøre så mye forarbeid som mulig, men kommer ikke helt i mål med mine begrensede kunnskaper og erfaringer. Ville blitt veldig glad om noen kunne hjulpet meg og svart på spørsmålene mine, og om noen snille sjeler der ute kunne ha hjulpet meg med å komme fram til et bra oppsett, ville det vært helt fantastisk. På forhånd tusen takk for all hjelp! :)

  10. Hei!

    Har problemer med at tegnene Æ, Ø og Å blir forvrengt i enkelte programmer, og blir til ?oa eller til kyrilliske tegn. Har søkt litt rundt og prøvd å finne ut hvorfor dette skjer, men har ikke fått noe til å virke så langt. Så vidt jeg skjønner er dette problemet relatert til tegnsett / codepage eller noe sånt, men har lite kunnskap utover det. Håper noen vet hva jeg må gjøre :) For eksempel:

     

    unlockerhx9.png

     

    Dette skjer i ganske mange programmer, så jeg vil tro det er ikke noe feil med f.eks. Unlocker. Har mistanke om at det kan være relatert til språkinnstillingene mine, men så vidt jeg kan se så er disse i orden ...:

     

    reg3wa2.png

    reg1cc1.png

    reg2ph7.png

     

    Bruker Windows XP Professional SP3. Takk på forhånd for all hjelp :)

  11. Tror dette skal gjøre susen:

     

    int main (int argc, char* argv[])
    {
    int lastslash;
    char* exename = argv[0];
    for (; *exename; exename++ )
    	if ( *exename == '\\' || *exename == '/' )
    		lastslash = exename - argv[0];
    exename = argv[0] + lastslash + 1;
    // ...
    }

     

    exename peker nå til navnet på .EXE-fila. Innspill / forslag til forbedring mottas med takk. :)

  12. Tusen takk for raskt og detaljert svar! Jeg ser at forskjellige MAC-adresser har forskjellig prioritet - vil dette fungere slik at de med høyest prioritet får den båndbredden de trenger, mens de med lavere prioritet får resten? I så fall kan det vel fungere å gi lav prioritet til den personen som har tenkt å bruke BitTorrent, uten å ødelegge for de andre.

     

    Kvotering på LAN-porter blir sannsynligvis ikke aktuelt.

  13. Hei :)

     

    Litt rotete tittel, skal prøve å forklare bedre. Jeg går for øyeblikket på internatskole og har en egen internettlinje som jeg deler med to andre. Nå ville det vært praktisk å gjøre denne linja trådløs slik at vi kan bruke den andre steder enn akkurat mitt eget rom, og har derfor planer om å gå til anskaffelse av en trådløs ruter. Har i denne forbindelse noen krav / spørsmål:

     

    Er det mulig å gjøre nettverket "skjult"? Altså at andre ikke kan se nettverket ved å søke på tilgjengelige trådløse nettverk, men at man må vite eksakt nettverksnavn og passord? Det er jo opplagt at alle vil komme til å prøve å komme seg innpå dette nettverket hvis det er synlig, og dermed er det en stor fordel om folk ikke vet at det eksisterer, og at det også har en sterk passordbeskyttelse.

     

    Er det mulig å sette opp en form for begrensning på datamaskiner som kan koble seg til? Ser for meg et system der man kan sette opp spesifikke MAC-adresser som blir gitt internettilgang, mens andre maskiner ikke har mulighet for å komme inn. Dette kan virke smør på flesk dersom nettverket likevel er skjult og passordbeskyttet, men jeg mistenker at et slikt passord gjerne blir fortalt videre til andre kamerater etter hvert, og det hadde vært fint om nettet ikke ble brukt av andre enn dem som faktisk er med og betaler for det.

     

    Kan man sette opp en slags "kvotebegrensning" på nettet, slik at hver bruker / MAC-adresse har en maksimal båndbredde de har lov å bruke? Det er jo ikke så gunstig om noen sitter og bruker BitTorrent mens noen andre prøver å spille online, så en slik moderasjon er nødvendig for å gjøre alle fornøyde.

     

    Jeg går ut i fra at slike krav er ruterspesifikke, så egentlig er jeg ute etter en trådløs ruter som kan konfigureres etter mine ønsker og behov. Prisen har ikke så mye å si, så lenge den kan utføre det jeg er ute etter.

     

    Takker på forhånd for svar. :)

  14. Fikk et gjennombrudd her i dag tidlig :)

     

    Lastet ned HTTP-Tunnel og Proxifier, installerte disse og fulgte en kort og grei guide på sidene til HTTP-Tunnel. Etter dette greide jeg å logge meg inn i spillet, men dessverre blir Proxifier detektert som "Hacking Tool 20" av spillets GameGuard (program som sørger for at ingen driver og hacker eller tukler med spillet). Så det ser ut som problemet ikke kan løses uten at spillutviklerne gjør et eller annet ... med mindre det har seg slik at det finnes andre løsninger som GameGuard ikke har problemer med. Noen som har innspill til dette?

     

    Tusen takk til alle dere som har hjulpet meg, setter stor pris på det :)

  15. Hmm ... ser da mer ut som en tjeneste som krypterer alt jeg sender av data eller noe sånt. Dessuten koster det litt for mye til at jeg synes det er verdt det. Tusen takk for at du svarte :)

     

    Noen foreslo HTTP-Tunnel og SocksCap - har lastet det ned og eksperimentert litt med det, men får det ikke til å fungere så langt. Noen som vet om dette vil kunne hjelpe meg, eller om jeg må gjøre noe annet?

×
×
  • Opprett ny...