Gå til innhold

LordBendtner

Medlemmer
  • Innlegg

    649
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LordBendtner

  1. Hvorfor er ikke P30 Pro et alternativ? Den koster 1200kr mindre, har OLED-skjerm, hurtiglader, bedre zoom, usb-c.

     

    Dere brukte mye tid på P30 Pro i testen av Iphone Pro, men prismessig er det strengt tatt Iphone 11 den konkurrerer mot. Iphone pro representerer et helt annet prissegment. I denne testen er "alternativet" Asus… P30 Pro gruser vel Asus på alle punkter med unntak av batteristørrelse?

  2. Dette er et ekstremt eksempel på hvordan amerikanske myndigheter styrer vår hverdag. Synes dog det er merkelig hvordan amerikanske myndigheter kan legge føringer for hva som skjer i Europa. Dette burde vært isolert til Huawei i USA. Liker definitivt ikke utviklingen her  :hm:


    Trump er så uforutsigbar at jeg tror dette ender opp i en form for løsning med Kina.  :roll:

    • Liker 8
  3. Norsk alkoholpolitikk er pill råtten. 

     

    Det eneste man har klart de siste årene er å utvide tollfri kvote, altså muligheten til å kjøpe alkohol uten å betale ei eneste krone i alkoholavgift til staten. Personlig nyter jeg godt av dette, og slipper heldigvis å handle alkohol i Norge.

     

    Mitt forhold til vinmonopolet er ikke-eksisterende. Dette gjelder også store deler av min omgangskrets.

  4. Siden du har logoen til et traktormerke som profilbilde: Er du medlem i en organisasjon tilknyttet landbruket? (for eksempel bondelaget, skogsamvirke osv.)

     

    I så fall får du 3GB til 155kr. (194kr ink. mva) Operatør er Telenor.

     

    Dessuten har du mange andre pakker å velge i, f.eks:

    5gb til 195kr (244kr ink. mva)

    15gb til 265kr (331kr)

    35gb til 335kr (419kr)

    50gb til 395kr (493kr)

    100gb til 515kr (643kr)

  5. Henger meg på klagekoret ang. Snapchat. Messenger er merkbart kjappere nå etter den nyeste oppdateringen!

     

    En annen ting jeg er meget fornøyd med etter snart 1,5år er batteriet! Her om kvelden måtte jeg legge meg med 18% batteri, noe jeg vanligvis pleier å unngå. Morgenen etter var det fortsatt igjen 15%. Føler heller ikke at brukstiden er forverret noe særlig.

  6. Jeg klarer ikke helt å forstå budsjettet ditt. En Mate 20 pro til 9500kr er for dyrt, men iphone xr til 9300kr(evt. 8700kr) er innafor. Går det en magisk grense en plass her?  :tease:

     

    Det er vel opplest og vedtatt at p20 Pro er best på kamera innenfor ditt budsjett. Lydmessig er vel LG v30 og G7 Thinq best, men mangler et godt kamera. Beste middelvei vil jeg påstå er P20 Pro, så sparer du et par lapper også :-) 

  7. Det bør ikke være noe problem å bli kjent med nye folk i Oslo, studentmiljøet er såpass stort i utgangspunktet.

     

    Jeg tror du skal se litt annerledes på det: Nettopp det at du ikke har noen vennekrets i Oslo gjør at du i større grad vil oppsøke studentmiljøet enn du ville gjort om du hadde studert i Trondheim. Og du vil derfor bli kjent med flere nye personer fra hele landet hvis du flytter. :-)

  8. Min erfaring er at både S8 og iphone 7 har dårlige antenner. Da tenker jeg i områder der dekningen er dårlig, ikke hastighet der dekningen er god.

     

    Huawei (Honor 9) imponerte meg på hytta der dekningen er svak. Der S8/7 hopper av og på 4g-nettet ligger Honor 9 stabilt på surfbar signalkvalitet. Jeg ble virkelig overrasket over forskjellen, og svært skuffet over min egen S8..

    • Liker 1
  9. Hva med: Motorola Moto G6 Plus til 3000kr? Tilfredsstiller stort sett alle dine krav, men skal ikke svare for ytelse i spill.

     

    Angående Pocophone som er nevnt over så er dette en god telefon, men utenfor ditt budsjett (4000kr). Dog kan den kjøpes hos Netonnet, så du slipper Kina-link. Mulig han mener at du med kina-link kommer under 3500kr ;) 

  10. Siden Apple pay er basert på Visa eller Mastercard, og følgelig kjører kredittkort transaksjoner. Er det noen som har sett på gebyrene dette vil medføre brukeren i alle tilfelle?. Kredittkort transaksjoner er vanligvis ikke gratis. Vipps går rett på kontoen som et Normalt debetkort, og må jo være billigere. Tror ikke Visa og Mastercard gjør gratis transaksjoner, noen må betale.

     

    1,7% gebyr per transaksjon. I Norge er praksis at utsalgsstedet dekker dette (hvis man velger å akseptere kredittkort). Det betyr at dersom Apple Pay skulle erstatte ordningen med BankAxept, ville dette medført store ekstrakostnader for utsalgsstedene.

    • Liker 6
  11. Vipps tar 1,75% til 3,5% av kjøpesummen i gebyr for elektronisk betaling, avhengig av type løsning og volum.

    Apple Pay tar 0,15% i USA (i tillegg til kredittkortavgiften). I UK tar de mindre enn dette men nøyaktig pris er vanskelig å finne. 

    Så det som går til Apple er minimalt i forhold til det som går til kredittkortselskaper. Så lite at Visa/MasterCard dekker transaksjonsavgiften til Apple når du bruker deres kort til betaling med Apple Pay i Norge.

     

    Sammenlignet med BankAxept sin avgift for kredittkort betaling er Apple Pay riktignok dyrt for store beløp, siden BankAxept avgiften er en fast sum pr. transaksjon. Men BankAxept avgiften for mobilbetaling (når det kommer) vil uansett neppe forbli et fast beløp, så inntill den er klar så blir det en vanskelig sammenligning.

     

    Kredittkortavgiften er ikke ubetydelig, og i Norge ligger den på 1,7% og oppver avhengig av type kort. BankAxept koster 0,24kr per transaksjon, i tillegg får man volumrabatt.  Så vidt jeg vet er det samme gebyr uavhengig av om du bruker chip eller kontaktløs NFC-betaling. Gjerne oppklar hvis du har annen informasjon :) 

    • Liker 3
  12. Har vært enig med deg til nå. Friheten til å velge er viktigere, da vil de beste tjenestene vinne. Så dette lavmål fra DNB

     

    Frihet til å velge er en ting. Men jeg føler at problemet på nåværende tidspunkt ikke er antallet tilbydere, men snarere friheten til å kunne bruke løsningene i butikk. Lite vits i disse fancy løsningene så lenge utsalgsstedet ikke har aktivert kontaktløs betaling. Grunnen til dette har vært at terminalene ikke har vært tilrettelagt for kontaktløs betaling gjennom BankAxept. Når dette nå er på full fart inn vil vi forhåpentligvis få fart i dette også :) 

     

     

    For Apple Pay tror jeg det vil være viktig å kunne tilby kontaktløs og nærmest gebyrfri betaling gjennom BankAxept. Så lenge man er tvunget til å betale gjennom Visa/Mastercard vil det begrense utbredelsen. Et eksempel på dette er fastfoodkjeden "BigBite" som rett og slett avviser alle kredittkort. Det er helt klart et kostnadsspørsmål.

    • Liker 2
  13. En god start, men: "Fri data?" Nei.

     

    1. Kun til «bruk på egen mobil».

    2. "Fri tale, sms og mms" er fint.

    3. "Opptil 1000 GB data per måned" er slett ikke fritt. Å kalle dette for "fri data", er direkte villedende.

    4. "I EU/EØS inkluderer vi 12 GB månedlig". Jasså. Først legges der 1000GB begrensning på denne "frie" trafikken, dernest får man ikke engang bruke mer av denne datakvoten enn 12 GB i EU/EØS?

     

    Jeg vil tippe at Forbrukerombudet kommer til å slå ned på Chili mobil sin spenstige bruk av begrepet "fri data", på samme måte som OneCall fikk en smekk for å villede markedet med utsagnet "like bra - bare billig[st]".

     

    Som sagt, er dette en god start. Kudos til Chili Mobil for å starte noe som forhåpentligvis kan bli en god trend.

     

    Men, "fri data" hvor begrensningene er 1 TB i Norge, 12 GB i EU/EØS, og kun bruk på egen mobil, så er det kanskje litt mer "romslighet" enn hos mange konkurrenter - men ikke særlig mye "frihet" igjen, gitt.

     

    Dette pratet/ønsket om "fri data" som har vært i Norge tar jo utgangspunkt i et ønske om å tilpasse oss resten av de nordiske markedene, der det i alle land tilbys ulike varianter av slike abonnement.

     

    Full frislipp har jeg ingen tro på - i allefall ikke før det skjer i land med sterkere konkurranse (f.eks. Danmark). En gang i fremtiden vil man kanskje få en "revolusjon" der mobilt bredbånd smeltes sammen med telefoni.

×
×
  • Opprett ny...