Gå til innhold

trintrond00

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trintrond00

  1. Hvilken oppløsning kameraet bruket til effektiv filming står som regel i spesifikasjonen til apparatet.

     

    DCR-PC109 bruker f.eks. 690k effektiv til filming selv om kameraet har 1 MP, noen av disse pikselene brukes til bildestabilisator.

    1 MP på alle nye Sony kamera gjør det også mulig og filme i ekte Widescreen, altså nytte verdien er absolutt tilstede for å ha høyere oppløsning på kameraet.

     

    Når det gjelder forskjellen på CCD brikkene til de forskjellige produsentene, bruke Sony noe som kalle Super HAD CCD, dvs, hver piksel har en egen liten linse for øke mengden lys som kommer inn på hver piksel, derfor er HC1000 og TRV 950 mer lysfølsom en f.eks. GS400.

     

    Fordelen med PC330 og PC350 foruten pikslene er at den har et primær fargefilter foran CCD brikken, noe som gjør at det er det nærmeste man kommer et 3 CCD kamera med 1 CCD.

     

    Den har bedre fargegjengivelse enn rimeligere kamera uten Primær fargefilter, husk også at alle stillbilde kamera har et slikt filter.

     

    At kamera har 1 CCD gjør at det vesentlig mindre og lettere og ta med seg i forhold til 3CCD som nødvendigvis må bli større for å få plass til prisme system og alle CCD brikkene.

     

    Skal man ha et kamera som er lett og ta med seg eller fint kamera som ligger hjemme på hylla pga størrelse?

     

    Testen av HC1000 som camcorderinfo har gjort må taes litt med en klype salt, kameraet har samme bildekvalitet som TRV950 som er noe av det beste som er å oppdriver under 30000,-

    Det Sony har gjort er å redusere størrelsen og gjøre det enklere i bruk for "vanlige" brukere som ikke skal lage kort film eller rote seg bort i alle mulige innstillinger, det er ikke alle som har dette behovet.

    De er disse HC1000 er rettet mot, kameraet har riktig nok flere manuelle instillinger som ligger på Touch skjerm menyen, som man kan like eller ikke like.

    Jeg har personlig god erfaring med denne menyen.

     

    Den har også blitt enklere og betjene på de nyere kameraene (HC40, PC109, PC 330, PC350, HC1000, IP1), ved at ikonene er større og man kan personliggjøre menyen.

    Det hjelper også at man ser hva som skjer på skjermen selv i sterkt sollys.

  2. Finnes en helt ny Fisheyelinse fra Sony som heter VCL-SW04. Ligger på 1350 veil.

    Vidvinkel kalles ikke forstørrelse, men "forminskelse" :)

    Du regner ut vidvinkel på følgende måte, minste vidvinkel på PC105, er 50mm
    ganger du det med 0,4, få du 20 mm vidvinkel, hvilket er svært mye, og gir bra effekt uten altfor mye tønne effekt.

    High grade linsen har bedre glasselementer og gir mindre tønne effekt, mindre forstyrrelser, og mindre tap av lys i forhold til de konvensjonelle Sony linsene, f.eks, VCL-0630 som blir alternativet som passer ditt kamera.

    Utfra tallene gir den også mer vidvinkel enn 0,7 linsen. :)
×
×
  • Opprett ny...