Gå til innhold

ALANDANGERFIELD

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ALANDANGERFIELD

  1. Det er også en løgn (og blir dermed en almen oppfattelse/Status Q) fra Apple om at man ikke kan skifte ut påloddet RAM, SSDs, graphic cards mfl. på logic board.

    Denne løgnen skaper også en demper på protesten fra menigmann, som da slår seg til ro med at ‘Big Brother’ vet best, and 'just pay up’.

     

    Men tvert imot så er det en voksende gruppe med '3rd party’ reparatører som har skaffet seg mikro-loddeutstyr (inkludert mikrosop) som absolutt gjør det

    mulig å bytte ut og/eller oppgradere nødvendige deler på en Macboook Pro/iMac/Mac Mini (dog inntil T2 chipen kommer i bred sirkulasjon)

     

    En som ligger nærme 'Furet Væbitt' og som gir 2 års garanti på slike utskiftninger er tyske Uwe Stegman ([email protected])

    Jeg byttet nå et påloddet graphic card på min Macbook Pro, etter at Apple sa at dette var 'helt umulig’ og charget meg 2 x 9.000,- kr. for refurbished logic boards, som begge

    gikk i stykker etterhvert av samme grunn pga. Apples opprinnelige og egen design feil.

    (Der ble det ettehvert en 'Class action lawsuit' på 20.000 mennesker. Apple gav seg etter 2 års kamp…)

     

    Uwe’s regning var på 219€ til sammenligning. Og det tyskeren sa og gjorde var/er sant og solid.

     

    Sammenlignet med f.eks. Apple’s pris på sin nå 'monopol-RAM' og SSD’s som ligger 3-4 ganger over gangbar markedsverdi, (for ikke å snakke om deres timepris)

    så er et slikt alternativ solid og verdt pengene umiddelbart.

     

    Men med den nye B2 control chip’en sammen med ‘service softwaret’ er det klart at det igjen går mot både forbukerråd og rettsaker her.

     

    Også tatt i betraktning at med en investering på kr. 64.000,- kr. for en ‘fully loaded’ Macbook Pro, så vil denne enheten likevel være verdt 10-parten

    Om 5-8 år. Går den da i stykker vil reparasjonen hos Apple koste mer enn verdien av selve maskinen.

    Og skulle man ønske å oppgradere RAM til 128GB,

    noe som blant andre Stegman gjør, så vil det med T2 bli like vanskelig å gjøre som for FBI å komme seg inn på en beslaglagt iphone.

     

    Med andre ord enn svært dårlig investering.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...