Gå til innhold

aleksandraanna

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aleksandraanna

  1. Hei!

    Jeg er nå ferdig som helsefagarbeiderlærling. Har vært det i 2 år. Begynte 1.sep 2017 med 30%lønn. Så økte jeg etter 6 måneder til 40%, så 50% og 80% det siste halv året.

    Jeg begynte på siste arbeidsplassen 1 mars og kontrakten min gikk ut den 31.09.2019 i år. Jeg ventet lønn nå i september da den telles fra 15. Til 15.

    Jeg fikk lønn i august, som var det æ hadde jobbet fra 15.juni til 15.juli og det var tydeligvis siste lønna mi sier de på lønningskontoret. Jeg forstår det ikke helt. Jeg hadde ferie fra 18.juli til 25.august altså 5 uke som skulle være betalt! Også var jeg på jobb siste uka i august da kontrakten gikk ut 31.08 men jeg har ikke fått 1kr for august måned??? Jeg fikk timeliste og alt var ok. Trudde til og med at jeg skulle få lønn i oktober også men bare halve... er det noen her som har mer peiling på det? Fikk tilbakemelding at jak jeg skulle få var utbetalt i august, men jeg fikk ingenting ekstra...

  2. Tak for svar alle sammen. Har lest alt dere har skrevet og må vel bare smile som en av dere sa og betale bota. Surt ja, men huske på til neste gang og ikke drømme seg bort når man kjører bil.

    Jeg har ringt de og prøvd meg på en fattig student, men eneste jeg fikk tilbud var å dele opp beløpet?

    Ellers orker jeg ikke noe styr med å nekte forelegg osv...

    • Liker 4
  3. Takk for svar alle sammen. Jeg er jo ung og stundent så tenkte kanskje noen hadde kjekke råd til å unngå en dom situasjon der jeg rett og slett glemte meg av... Skjønner jo st det beste er å betale bot og lære noe til neste gang.


  4. Fotobokser måler nøyaktig fart og er kalibrert for dette, grunnen til at at ein vanlegvis kan ligge litt over utan å få bot er ein kombinasjon differanse mellom speedometer og reell faet, samt at ein ofte setter eit "cut off point" som ein må over før fotoboksa knipser og du får bot. Kor mykje over fartsgrensa du må før du får bot vil kunne variere blant anna på vegstandarden og fartsgrensa på staden.

     

    I teorien så kan du lure deg unna bota dersom din far er villig til å ikkje opplyse om kven som køyrde bilen ved å pårope seg fritaket for vitneplikt mot nære slektningar, det kan han gjere utan å bli dømt for falsk forklaring.
    I tillegg må bildet som blei tatt være for dårleg til at politiet ikkje kan identifisere deg, eller at det blir oppdaga andre svakheiter i bevisførselen under rettssaka.
    Ved å innrømme dei faktiske forhold så slepp du å gå gjennom ein rettsak og få dette på rullebladet. Dersom det blir rettssak så er det retten som fastsett bota sidan det ikkje lenger er aktuelt å tilby deg standariserte satsar for forenkla førelegg.

     

    Det er litt mye å risikere på... Jeg er medeier på bilen, samtidig som jeg ikke vet hvor bra dette bilde er. Pappa blir aldri med på noe som kan risikeres rettsak/fengsel.

  5. Hei alle!

    Før en måned siden kjørte jeg hjem sent på kvelden fra en seinvakt på jobb. Jeg var sliten og trøtt, bruker en time i bilen hjem og ville komme meg hjem fortest mulig, men det er jo ikke en unnskyldning... Jeg kjører forbi der nesten hver dag og ver at det er fotobokser, men da jeg plutselig så at det blinket rødt drømte jeg meg litt bort. Fikk brev i posten og en bot på 3400kr. Jeg kjørte da 92 i 80-sone. Må snarest sende et skjema tilbake da bilen er registrert på min pappa. I brevet står det at fører av bilen er fotografert så jeg er nødt til å sende dette skjemaet med mitt navn osv... Jeg prøvde og undersøke litt på nettet, men har forstått at det må vel betales, kjipt ja... Fikk hørt av ei venninne at man kan kjøre 90 der uten at det skjer noe, men da jeg fikk bot og sendte henne melding fikk jeg tilbake: alt over 90 er bøtelagt... Jeg så også et skjema der det sto at til 90 km/t betaler man 2100kr mens over 90 3400. Jeg er så bitter på at 2km gjør en så stor forskjell.

    Spørsmålet mitt er: noen som har hatt noe lignende? Går det an å prøve seg og ringe de? Tenkte å si at jeg hadde crusekontroll på 90, men har jo ingen vitne så... og kanskje litt dårlig unnskyldning?

  6. Jeg bytter jobb når jeg går på ferie om 3 uke. Fagprøven besto jeg før 2 uke siden og går fortsatt på lærlingelønn, men synes ikke noe om det. Jeg vil jo heller finne meg en annen jobb eller bare si opp? Er det lov? Jeg går jo turnus, men vil heller være hjemme enn å være på en arbeidsplass der jeg ikke trives og tjener mindre enn assistenter.

  7. Hei! Dilemma her...håpa noen har gode råd og kan hjelpe.

    Jeg har vært lærling i snart 2 år. Er på min siste plass og har bestått fagprøve før 2 uke siden. Lærekontrakt går ut den 31.08.2019 og jeg har tatt ut 5 uke ferie for å slippe denne arbeidsplassen pga arbeidsmiljø og trivsel. Det har vært tøft og tungt i perioder der du ikke bli sett og folk er sure og ikke sir hei, ikke snakk om å jobbe i et team. Føler meg utnyttet hele tiden.

    Jeg har snakket med sjefen angående lønn, da jeg er ferdig utdannet helsefagarbeider men har fortsatt bare 80% lønn. Jeg mener, at det er feil av kommun å ikke gi meg full lønn i 5 uke etter fagprøven til jeg går på ferie bare fordi lærekontrakt enda ikke er ferdig.

    Jeg synes det er forferdelig at ufaglærte får mer i lønn enn det jeg gjør etter å ha fått fagprøve.

    Jeg har derfor tenkt å sykemelde meg pga dårlig arbeidsmiljø. Er det slik at jeg da må ta det igjen? Noen som har erfaring? Jeg går på ferie om 16 dager men kjenner jeg vil gråte når jeg skal på jobb og at sjefen min ikke sitter pris på meg og alle på jobb er frekke...

    noen som har tips?

  8. Hei. Det er nå et år siden jeg kjøpe min Golf 2011 BlueMotion TDI og det har nå kommet opp at bilen skal på service da jeg har kjørt 30 000 siden da. Bilen er nå kjørt nesten 144 000. Jeg lurte på om det er noe jeg kan droppe eller skal den innom verksted fortest mulig? Og er det dyrt? Er usikker på om jeg skal op Volkswagen eller Toyota verksted, men det mest skumleste er vell prisen for alt..  :eek: noen som vet og kan hjelpe med?

×
×
  • Opprett ny...