Gå til innhold

AlbertoC

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AlbertoC

  1. Når er jo produsentene ute etter å selge TV-er, helst store og dyre, så kan man jo lure på hvor objektive de er!

    Vil vel si at hva man bruker TV-en til også har litt å si. Vanlig TV-titting i en stue, i alle fall om man stort sett holder seg steamet HD-materiale eller vanlige TV-sendinger kan man vel holde seg under det Elkjøp anbefaler også,  vil vel si at 65" kan være nok på 3.4 m. Har selv bare erfart med 55" på vel 2 m, og der ble vanlige TV-sendinger bedre om man gikk en liten halvmeter lenger unna.

    Om det er erstatting for kino der man stort sett ser på film eller serier, gjerne i 4K, så kan nok en større skjerm gi en litt større opplevelse.

    Ellers kommer jo budsjett inn også for det fleste, det er vel lettere å finne en god 65" innen rimelighetens grenser, enn i større størrelser. Jeg hadde i alle fall valgt kvalitet fremfor kvantitet om det var et aktuelt problem.

    • Innsiktsfullt 1
  2. freddyha skrev (På 27.8.2020 den 13.14):

    Jeg ser flere TV'er i mid-range kommer med 4xHDMI, hvorav kanskje bare 1 HDMI-port har støtte for HDMI v2.1 og resterende porter har kun HDMI v2.0x.

    Om det er eARC som er bekymringen så er det flere som støtter dette på 2.0 også, 2.1 er vel foreløbig forbeholdt toppmodellene, og ikke alle produsenter har 2.1 i det hele. Så må man nesten lete konkret på aktuelle kandidater å se hva de støtter og hva hver enkelt inngang støtter, og vurdere om det dekker behovet.

  3. mobile999 skrev (20 minutter siden):

    Hva er poenget med kolonnen "Record"?

    Nei, du kan jo spørre, men "Record" viser vel at et opptak pågår, selv om det skulle være unødvendig å ta med siden dette dreier seg om muligheter når et opptak pågår. Men det illustrer vel at det er mulig å se et program samtidig med at et annet program blir tatt opp, da altså så lenge det du ser på er ukryptert.

  4. mobile999 skrev (21 minutter siden):

    Kan man tolke det som at det er mulig å ta opp to krypterte kanaler samtidig?

    Nei, slik jeg forstår det er det ikke mulig med to opptak (det er vel egentlig ikke omtalt som en mulighet). Bare at det er mulig å se på en ukryptert sending samtidig med at man tar opp et annet program. Programmet som blir tatt opp kan da være kryptert eller ukryptert. Det som ikke går er å se en kryptert sending mens et opptak pågår.

    Men listen over ukrypterte var jo ikke akkurat den mest spennende da! Hadde NRK vært ukryptert hadde jo det kanskje vært greit nok for min del.

  5. Har ikke Samsung, men har vurdert samme løsning på en Philips. Der står det i manual at man ikke kan bruke timeshift under opptak (eller Pause TV som er Phillips begrep på dette). Og at man heller ikke kan se på kryptert sending samtidig med opptak, men at det er mulig å se på ukryptert samtidig med opptak av en kryptert kanal slik jeg forstår det. En liten oversikt over hva som er mulig klipt fra manual under. Dette kan jo være forskjellig fra ulike fabrikanter, selv om det vel samsvarer med det Samsung også svarer.

     

    539702274_Skjermbilde2020-05-12kl_18_16_44.thumb.png.dea8a2fbd3e7c1794a4e03c68376ee2b.png

    • Liker 1
  6. Kjell Olaf Winther skrev (18 timer siden):

    Jeg har hatt x-antall bokser fra Canal Digital (1998) og Viasat 2002. De har alle gjort jobben sin uten mye krøll, og ett opptak er en perfekt kopi av direkte sendingen. Har aldri opplevd at bokser med harddisk(har ikke prøvd uten)  har vært dårlige på noen måte. Siden 2008 har samtlige bokser gått via div. surroundreceivere med HDMI.

     

    Jeg hadde tidligere en CD-PVR som det ikke var annet enn krøll med, men det er litt på siden.

    Jeg sier ikke at bildet fra dekoder er dårlig, bare antar at ut fra min ringe erfaring at CAM i TV kan gi et litt bedre bilde. Etterhvert som selskapene har kommet med nye dekodere har også bildekvaliteten blitt bedre,  det sier også at digitalt ikke gir noe perfekt bilde som ikke kan forbedres. Men opptaket holder naturligvis samme kvalitet som en direktesending, som du sier.

    På linje med at man har ulike priser og kvalitet på Blu-Ray spillere, er den nok mulig å lage gode og dårlige dekodere også, men leverandørene må jo begrense seg og lage et produkt som er rimelig nok til at det er akseptabelt for kunden.

    TV-produsentene legger jo mye i bildebehandling for å få frem best mulig bilde, blant annet for å få 720p og 1080i til å se best mulig ut på en 4K-skjerm. Men får man noen glede av dette om man har en 4K-dekoder og sender 4K-signal til TV-en?

    Det vil for meg virke naturlig at når en produsent har ansvar for alt, så har man bedre forutsetting for å få et optimalt bilde. Og om man kjøper en skjerm til 20-30.000,- så føler jeg det i alle fall det naturlig å prøve å få mest mulig ut av den.

    Dagens OnePlace fra CD fungerer nok fint den, men jeg har allerede Apple-TV 4K og vil ha mulighet til det meste av strømming direkte på TV-en. Da å måtte forholde seg til nok et grensesnitt føler jeg både er unødvendig og upraktisk. OnePlace har jo som navnet antyder en tanke om at man kun skal bruke denne til alt, men for meg ville det i alle fall være utelukket å bruke den til f.eks. Netflix om man får bedre bilde om man bruker appen i TV-en til dette.

    Så for å slippe nok en boks og vekslingen mellom disse spurte jeg om opptak av to sendinger på TV,  som etter det jeg ser er den eneste potensielle ulempen ved å kutte CD-PVR.

     

  7. NULL skrev (1 time siden):

    I utgangspunktet skal det ikke være noen forskjell på kvalitet om du bruker den integrert i TV-en eller bruker dekoder. Digitale overføringer her, og sjeldent det skulle være noen spesiell forskjell. 

    NRK tror jeg ellers er kryptert på satellitt også. For bakkenettet er det vel kanskje fortsatt ukryptert. Men det skulle ikke forundre meg om det via satelitt er bedre kvalitet enn på bakkenettet (Canal Digital Satelitt og Telenor T-We har jevnt over høyere kvalitet enn RiksTV på sendingene).

     

    Ok takk, det er mulig NRK også er kryptert på satellitt, vet bare at det var ukryptert på Riks-TV tidligere.

    Men rundt bildekvalitet er det vel turnere/software i dekoderen som gjør jobben og sender ferdig behandlet signal til TV-en. TV-en vil vel bare gjøre eventuelle 1080i/720p-sendinger visbart på en 4K-skjerm og rette ev. feil etter beste evne. Og det kan jo være forskjeller på bildekvalitet på ulike dekodere, på samme måte som bildekvaliteten vil være forskjellig på ulike Blu-Ray spillere.

    Selv har jeg bare prøvd forskjellen på en Riks-TV PVR og Riks-TV CAM direkte i en Sony-TV, og der var bildet i alle fall merkbart bedre med CAM.

  8. Har vært innom samme tanke å kun benytte TV til mottak, så hadde tenkte å spørre etter erfaringer rundt opptak her før jeg kom over denne tråden, så fint å høre hvordan det går. Jeg vet ikke om det var forskjell med NRK som vel ikke er kryptert? - om du kunne se NRK samtidig med annet opptak med CD CAM?

    Har kun en eldre HD-PVR nå og ser ikke helt poenget med å kjøpe ny 4K-PVR ved kjøp av nytt TV. Går ut i fra bildet blir bedre med bruk av tuner på TV-en, og greit å slippe flere bokser og vekslingen mellom disse.

    Litt underlig at dette at dette er en problemstilling ingen har oversikt over. TV-en er mer enn kapabel til å gjøre jobben, men man tvinges til å kjøpe mer eller mindre gode bokser fra ulike innholdsleverandører.

  9. samco skrev (2 timer siden):

    48 tommeren av c serien blir en stor selger for gaming bruk.

    Spørsmålet er jo om man bare viser 48" OLED eller om den kommer i butikk samtidig med andre 2020-modeller. Har jo vært antydet først 2021 tidligere, så ble litt overrasket. Registrerer også at Sony tydeligvis ikke har noen 48" OLED klar.

  10. Arodin2 skrev (16 timer siden):

    Hei, ser etter en god 65" som primært vil bli brukt til å se serier/filmer. Finner ikke så mange bra tilbud som jeg håpet på men vurderer philips 65oled803, ser den for 19k hos dustin. Den bør vel fungere bra eller er det andre tilbud folket mener gir mye mer for pengene rundt 20k?

    Man får jo årets modell OLED804 til 19.990,- hos Elkjøp, og OLED854 til samme pris med dreibar fot hos HIFI-Klubben. Kanskje ingen revolusjon i forhold til OLED803, men har ny og bedre prosessor og har Dolby Vision, som OLED803 mangler. Hadde selv i alle fall brukt en tusenlapp ekstra på årets modell.

  11. FortvilaFaenskap skrev (1 time siden):

    Ok, nå som black week har startet, noen som har forslag til beste 55’’ tv til 6-7000kr

    Prøvd å se litt selv, men blir veldig forvirret i og med forskjellige butikker selger tv-er som ser like ut men med forskjellig navn ?  

    Atm ser det ut som komplett kun har phillips 6700-serie på tilbud, er dette fjorårets modell ? 

    Er jo litt tidlig, er vel bare Komplett som har lagt ut BW-tilbud etter det jeg har sett.

    Hos Philips angir siste siffer i modellbetegnelsen modellår, i år slutter modellene med 4, fjorårs-modeller slutter med 3.

    Forøvrig har 55PUS6754 lenge vært å få for 6490,- i andre butikker, vil tro det kan dukke opp bedre modeller om du kan strekke deg til 7000,-.

    Dette med modeller er jo litt vanskelig, og kan være greit å være litt skeptisk til gode tilbud på modeller som bare en butikk fører. Ellers er en sjekk på fabrikantens nettside grei, ofte er det de to siste sifrene i modellbetegnelse som skiller, og da er det ofte flere modeller listet opp under samme tekniske beskrivelse, dvs. at de teknisk er like.

    • Liker 1
  12. For det første: i Norge er de ikke 120Hz, men 100Hz. Den nettsiden representerer modeller på det amerikanske strømnettet på 60Hz, mens vårt strømnett går på 50Hz. Derav er de norske modellene 50 eller 100 Hz. 

     

    XG8577 og XG8596 har 100Hz, det er det ingen tvil om. Men 8505 har, ifølge Prisjakt sin "info"-side 50Hz. Den modellen finnes ikke på displayspesifications.com, så prisjakt blir ved den mest "legit" siden å søke opp det på. Det er faktum at XG8096 og XG8196 er 50Hz, så jeg ville ikke betvilt at også XG8505 er 50Hz. Som jeg sa ovenfor, må du mest sannsynlig opp på XG8577 og XG8596 for å få skikkelig 100Hz panel. 

     

     

    Hos Sony er det oppgitt 100Hz (Native) på XG8505 på lik linje med resten av 85-serien, det samme gjelder for 83-serien. 80 og 81 har 50Hz. Stoler mer på Sony selv enn Prisjakt. 

     

    Forøvrig er det litt frustrerende at det generelt er vanskelig å finne opplysninger både om type panel og frekvens. Enkelte produsenter veksler også mellom VA og IPS på samme modell alt etter skjermstørrelse, så en god omtalte på en 55" betyr nødvendigvis ikke at 65" har samme egenskaper.

  13. Men siden det er en OLED, ville det vært tilsvarende merkelig om den ikke fikk artifacts på 24 hz innhold, mest typisk streaming. Det blir litt som IPS uten IPS glow. Det hører litt til teknologien, på en måte. :p

     

     

    Nei, alt er nok ikke like enkelt å få til på en OLED, men noe som kan tyde på at Philips kanskje har løst akkurat dette litt bedre enn andre produsenter; 

     

  14. Vet ikke helt hvorfor du har fått det resultatet, men neida, er ikke noe jeg bare finner fra egen erfaring. 

     

     

     

     

    Nei, det var jo nettopp det jeg lurte på, om du selv har samelignet direkte eller det er noe du har lest deg til. Jeg hadde selv samme forventning ut i fra det jeg hadde lest, men opplevelsen var motsatt etter å ha sett på TV-ene i egen stue samtidig. Og at objektivt at Sony er litt bedre på bevegelser kan jeg være ening i. Philips måtte justeres ganske mye for å få ønsket resultat, og man kunne se at en løs arm (ikke på ryggen) på en skøyteløper ikke hadde helt samme flyt som hos Sony. Men tok man det totale bildet ble det annerledes, spesielt på ballspill der man er avhengig av dybde i bilde. 

     

    Jeg har vel selv sett bedre bilde på sport fra andre Sonyer, men det har da har vært HD-tver (ikke 4K). Litt av grunnen mistenker kan være at sortnivået ikke er fullt så bra på XF som tidligere modeller (blant annet XE var vist bedre) og at man pga. dette mister litt dybde. Det er også mulig 55" paneler er bedre enn 49", men har ikke sett noe som tyder på det og ellers skulle de være like.

     

    Ikke noen grunn til å tro at det var noe galt med TV-en heller, og vil vel si det var jevnere på annet materiale, og generelt var Sonyen mer stabilt korrekt på oppskalering og bevegelse, mens Philipsen har litt rare småfeil på enkelte ting. Men Philips og var i stand til å gi noen gåsehuds-øyeblikk der Sonyen virket relativ flat og matt til sammenligning. 

     

    Forøvrig er ishockey ikke noe jeg ser på til vanlig, men det var fascinerende å endelig med enkelhet å følge pucken klart og tydelig hele tiden på Philipsen. 

     

    Må understreke at jeg også bare brukte norske kanaler hovedsakelig fra parabol når jeg sammenlignet, så det har vært HD-signal og ikke snakk om 4K eller HDR signal. Kvaliteten på sendingene varierer jo litt, men resultatet var gjennomgående det samme om det var fra NRK, TV2, Eurosport eller Viasat. 

     

    Og vil ikke si at jeg har rett og du feil, ville bare dele min erfaring siden jeg ser omtale om at XF er bra spesielt på sport. Ikke at XF er dårlig, den er meget bra på mye. Forskjellen er forbausende liten på mye og på enkelte ting overgå den Philipsen også. Men det var faktisk slik at en av hovedgrunnene til Sonyen ble returnert var at sporten såg såpass mye bedre ut Philipsen. 

     

  15. Forventet mere nits ut av GZ2000 og snakket om opp til 30prosent høyere ABL som i seg selv ville gitt HDR et løft virker som var kun CES 2019 salg piches....

     

    Utrolig synd men GZ2000 er i mine øyne kongen av Film tvr mens en C9 er mere en bedre stue allrounder for allsidig bruk.

     

     

    Det er greit nok, men forstår det slik at i hovedsak ble brukt HDR-material under bedømmelsen i alle kategorier, mens det for Best HDR TV ble lagt spesielt vekt på tone-maping, som da nok er klart bedre hos GZ2000 fra fabrikant. Var vel posterization GZ2000 slet med på enkelte klipp som gjorde at den ikke gikk til topps her. 

     

  16. Da vandt Lg C9 over Sony AF9 og Panasonic Gz2000 i Uk tv shootout ...

    Samsung Q9 var der men den er ikke verd å snakke om ubrukelig tv men har prøvd å sagt det lol i evigheter hær...

     

    attachicon.gifD4CBCA9C-9762-4172-BF34-0C85EB260499.png

     

    Grattis til Lg og litt skuffa over GZ2000 bedre ABL og 1000 custom panel ...

     

     

    Hvorfor skuffet over GZ2000? -best på Home Theater og Living Room. Velg C9 om man bruker TV-en hovedsaklig til spill. Vil vel tro de aller fleste fortsatt kjøper TV for å ha i stua, med litt variert bruk mellom film, liner-tv/streaming av HD-sendinger og sport, og der kommer faktisk C9 dårligst ut av alle! Og om man ser videoen etter blindtesten er han relativt tydelig på at grunnen til at C9 nesten er like bra på Tone-Mapping som GZ2000, er på grunn av proff kalibrering av tone-curver. Noe nok de færreste av C9-kjøperne vil ta seg råd til. 

     

    At litt nits og litt bedre ABL skulle være en revolusjon, er vel litt som å tro på julenissen (eller Samsung, som vel har startet nits-kappløpet (som de viste man ville vinne)). Det sitter vel fortsatt folk i kjellerstuer og gleder seg over bildet fra plasmaen. 

     

    • Liker 1
  17. Har oppdatert tråden en smule. Blant annet lagt til karakterer basert på innhold. Dette fordi at det ikke nødvendigvis er automatikk i prisklasse og kvalitet på en spesiell type innhold. Sony har f. eks. verdens beste bildeprosessering for bevegelse, og XF9005 er TVen jeg ville anbefalt til dem som utelukkende foretrekker sport. Der er LG C8, selv om det er en generelt mye bedre TV, langt bak. Føler det derfor var fornuftig å legge til en slik karakterfordeling.  :w00t:

     

     

    Er dette ut i fra egen erfaring eller det kun ut i fra teori og andres anbefalinger? Jeg hadde 49XF9005 og Philips 55OLED803 hjemme samtidig. Tanken var å kjøpe XF9005 da jeg ikke ville ha større TV, men det kom et overraskende godt tilbud på Philipsen like etter, så kunne teste og returnere den jeg var minst fornøyd med. 

     

    Det som overrasket mest var faktisk hvor mye bedre Philipsen var på nettopp sport. Sony var litt mer stabil på dårlige sendinger der ting gikk raskt, som f.eks. skøyter, men på fotball og ishockey var Philipsen klart best, spillerne var klare og definerte som hos Sony, men 3D virkningen på bildet var langt bedre på Philips, og man såg langt bedre i dybden. Klarheten på det som var langt unna var også mye bedre, hos Sony ble det som ikke var nært kamera veldig fort grått og utydelig. 

     

    Nok ikke tvil om at bevegelseprosesseringen til Sony er bra, men det er ikke bare den som teller om man skal få en god sportopplevelse. Philips har vel generelt også vært bra på bevegelse, mens LC har ligget litt bak, men ting tyder vel på at de med C9 er vesentlig nærmere Sony enn de har brukt å være.

     

  18. HiFi TEST (tysk) skriver i alle fall at TX-55GZW2004 er den beste OLED-TV-en de har testet, og får 0.9 på bildekvalitet (der 0,0 er best?!, var nok 1,0 tidligere, men den skalaen er nok sprengt). AG9 har de ikke testet men AG8 får 1,0 i bildekvalitet, og er på linje med så å si alle andre OLED-er testet, med noen plusser og minuser i forhold til andre produsenter. 

     

    Ellers virker det som de som har fått GZ2000, og uttaler seg på avforums.com, er veldig godt fornøyd

     

    Det som vel kjennetegner Panasonic er vel nøyaktig og nøytral bildegjengivelse, noe mange kanskje vil føle er for tamt, selv om det er riktigere enn det bildet andre produsenter leverer. Ser jo i en nylig test av Philips OLED804 at testere nærmest anbefaler prosessering som gir noe som nærmer seg HDR på SDR-materiale. Så spørsmålet er kanskje er om man vil se på noe som er korrekt, men føles litt livløst, eller noe som kanskje oppleves som bedre og livligere. Opplever jo at Sony kan tendere mot å være litt mørk og med vel kraftige farger.

     

    HDTVtest har jo testet AG9 mot GZ950, uten noen entydig vinner, men med litt ulike styrker. 

    Ser Power selger GZ960E (lik GZ950??) til 16.999,- og med 20% DNB-rabatt på dette i helgen må det vel være et godt kjøp?

     

  19. Uansett dårlig holdning, du utnytter et system som skal gi garanti og trygghet for kunder for å få penger tilbake. Jeg er ikke bygd sånn tror ikke de fleste er det heller..  Jeg vet Komplett og Elkjøp fører en god oversikt over de som utnytter systemet slik og blir uønsket som kunde etter hvert. Har du kjøpt fra Elkjøp så må du betale returen selv ca 1000,- og tv/innpakking med innhold skal være hundre prosent.

     

    Tidligere med 30d returrett/åpent kjøp var det kanskje å utnytte et system, men når man har 50d med prisløfte eller 60d prismatch er det noe butikkene tilbyr, og da ikke snakk om å utnytte noe som helst.

     

    Er vel bare sløve kunder som ikke utnytter rettighetene. Det kan jo være grunnen til man valgte å handle i nettopp den butikken også. Er jo veldig greit å ikke måtte vente til Black Friday eller nyttårssalg om det er et produkt man vet man skal ha.

     

    Selvfølgelig helt annerledes om man utnytter åpent kjøp, men det er vel tydelig uttrykt at det ikke gjelder vel gjentatt missbruk  

  20. Noen som er litt god på tysk? Sony AF9 og Z9F test på You Tube om noen kan gidde å gi en liten sum up på HDR på begge og litt generell panel info. Litt limited min tysk med et halvår på ungdom skolen.

     

    https://m.youtube.com/watch?v=BtUxXpeRpOQ

     

    Kan litt tysk, men litt vanskelig å holde følge, han snakker fort. I tillegg veksler han stadig mellom ZF9 og AF9 eller snakker om begge samtidig, så man må konsentrere seg om man skal få med seg hvilken modell han omtaler. 

     

    Men bladet HDTV tester begge i siste nummer, og virker å være de samme som står bak Digitalfernsehende på Youtube. I bladet konkluderer man med følgende; 

     

    65ZF9; Flytter grenser for bevegelseskarphet for 4K generelt og på innsynsvinkel for LCD, men får kritikk for panelkontrast/svartnivå og får 1.7 i karakter (lavt tall er best). 

     

    65AF9; Pluss på vanlige OLED fordeler, litt kritikk på Motionflow at den ikke gir så god utjevning/glatthet i bevegelser, i tillegg til typiske OLED ulemper som lysstyrke. Karakter 1.4. 

     

    Så kort, 65ZF9 blir beskrevet mer som en XE9305 erstatter enn ZD9 erstatter. AF9 et lite løft for OLED generelt (lysstyrke fra 2018 panel, kombinert med Sonys bildebehandling), men uten at man får like god bevegelseskarphet som med ZF9. 

     

    Til sammenligning får TX-65FZW804 1.6, OLED55E8 1.5, 65AF8 1.6, 65XF9005 1.8 og 65NU8049 2.1 i samme blad. Q9FN har fått 1.5 i tidligere test. 

     

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...