Gå til innhold

Lab1

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lab1

  1. Ok, tusen takk for svar. Jeg brukte 16 uker for ett år siden på å skrive om sikkerheten i M365, samt Azure + gjort en del oppsett. Så har noe kunnskap. Ser på CBT nuggets nå, og tenker å gå gjennom Learning Pathen til MS etterpå. Men ønsker å sette meg ett mål, og melde meg opp ganske snart. Men er veldig usikker på hva som er ett "realistisk" mål. 

  2. Hei,

    Noen som har mulighet til å hjelpe meg med en oppgave? Jeg holder på å lære programmering med python, og står fast med en oppgave. Er det noen som har mulighet til å forklare hvordan de ville løst denne oppgaven?

    "Challenge - Login form attack

    Attacking a login form might be necessary during a penetration test. Your task is to attack the form located on this webserver. "

    Jeg har brukernavnet, og en txt. fil med mulige passord. 

     

    Her er det jeg har til nå: 

    import requests


    url = "http://"


    with open("/home/kali/Downloads/fil.txt", "r") as wordlist:
        for i in wordlist:
            post_data = {"username":"brukernavnet", "password": i.strip("\n")}
            r = requests.post(url, data = post_data)
     

     

  3. Hei,

    Jeg skal til å skrive en større oppgave. Har 12 uker på oppgaven. Jeg ønsker å lære mer om Microsoft Azure, men lurer veldig på hva det kan være lurt å fokusere på med tanke på jobbmuligheter senere. Har gjennom studiet fått erfaring med Windows server, Nettverk/ Cisco ICND1, Linux og litt sikkerhet. 

    Håper noen har noen tips og råd å komme med! ? 

  4. Hei,

     

    Noen som kan hjelpe med litt med noen punkter? Det gjelder ubuntu server 18.04

     

    1. Har prøvd uten hell å sette statisk IP-adresse på serveren for å installere AIDE, men får bare opp feilmeldinger når jeg skriver "netplan apply" etter å ha endret innstillingene. Noen tips? evt fremgangsmåte på hvordan dere ville gjort. 

     

    2. Skal sette opp slik at MAC adressen fornyes etter reboot. 

     

    3. Hvilken backupløsning vil dere anbefale, og hvorfor?  

     

     

  5. Neida, det er relativt normalt å kjøre det på samme server. Ville bare sjekke siden du skrev at du har satt opp IP til server som DNS server på PCen. Forsøkt å disable Windows Firewall på serveren med ADDC og DNS installert?

    Prøvde å "disable" firewallen på serveren igår ja. Tenkte også at det kunne være en løsning, men det ga ingen resultat dessverre.. 

  6. Håper det er noen som har en løsning på problemet mitt. 

    Har satt opp en server 2016, installert AD DC, og koblet den opp mot domene. Dette har fungert fint, men problemet er når jeg prøver å legge til annen pc (win 10 pro) eller annen server til i domenet. 

     

    Har også prøvd å pinge domenet, men også uten hell (har satt severens IPv4 som DNS server hos pc/server 2) Når jeg pinger selve ip-adressen får jeg opp følgende: 

    Transmit failed. General failure. 

     

    Pinger jeg selve domenet kommer følgende opp: Ping request could not find host .... Please check the name and try again.

     

    Når jeg prøver å legge til i domenet, får jeg skrevet inn brukernavn og passord, men får så opp feilmelding om "Kan ikke kontakte Active Domain -Domenekontrolleren (AD DC) for domenet ..... 

    Kontroller om domenenavnet er riktig skrevet"

     

    Noen som vet hvorfor jeg ikke får koblet andre maskiner opp i domenet, eller har tips til løsning? :)

×
×
  • Opprett ny...