Gå til innhold

M25

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av M25

  1. Etter fem gode år sammen har jeg og min kjære pc valgt å ta ut skilsmisse. I jakten på en ny pc tar jeg alltid turen innom tek.no sine tester for å se hva som kan passe meg. Jeg kom fort fram til at Lenovo y70 (http://www.tek.no/artikler/test-lenovo-y70-70-touch/168145/2) virket å være den perfekte match for meg.

     

    Men den virker det som ikke lengre er mulig å oppdrive? Hva skjer med så kort leve tid?

     

    Kan noen av dere datakyndige mennesker der ute gi meg noen alternativer, gjerne rundt 10 k, som er ganske like?

     

    Er "lille broren" Y50 (http://www.siba.no/data-nettbrett/laptop-barbar-pc/laptop-14-til-16-tommers-skjerm/lenovo-y50-70-i7-ssd-120479) god nok?

  2. Hei

     

    Jeg har fullført en fireåring utdanning, men strøk på to eksamener. Alt av undervisning og forprøver er fullført så det gjenstår bare å ta opp igjen de to eksamene på til sammen 30 studiepoeng. Disse får jeg ikke tatt før i slutten av Desember.

     

    Mitt spørsmål er hvordan skal jeg få økonomien til å gå rundt frem til jeg har tatt eksamen? Jeg har en deltidstilling på 25%, men dette dekker ikke mer enn husleien.

     

    Noen som vet om en kan få dagpenger hos Nav? (tjente 170 000 i fjor)

     

    Kan jeg få støtte hos lånekassen? (fått høre at en må ta fagene opp igjen for å få det)

     

    Vet at det mest innlysende svaret ville vært å øke stillingsprosenten min, men dette blir vanskelig. Jeg har prøvd meg på disse to eksamene flere ganger, de er min nemesis :wallbash: Så jeg trenger å bruke all min ekstra tid på å lese/studere :ermm:

     

     

     

     

  3. Da må jeg utsette helt år, da de to fagene går over begge semestrene.

     

    Føler selv at jeg er klar for å prøve å bli ferdig iløp av neste studieår. Tar jeg på meg mange flere vakter på jobb går det fort utover skolen. Så jeg tenker 40 000 i forbrukslån blir på en måte bedre enn et års permisjon, da jeg vil få dobbelt timelønnen min når jeg er ferdig utdannet.

  4. Ulempen med lavere studieprogresjon er at jeg i utgangspunktet er ferdig utdannet til neste vår, om jeg klarer å stå på mine eksamener. Dette tror jeg skal klare, har bare utsatt det til siste året for da tar jeg de fagene som faller meg lettest.

     

    Så det er litt ugunstig å bruke lengre tid på studiet enn nødvendig, samtidig vil det også si at jeg kan være i full jobb et år etter jeg tar opp evt forbrukslån, som burde gjøre det enklere å betale tilbake. Men som videre student ser jeg hva du mener med at det blir dyrt, noen syke renter på disse lånene.

  5. At lånekassens inntektsgrense dobles når man bare får støtte ett semester var jeg ikke klar over Herr Brun, så den informasjonen takker jeg for :)

     

    Men så skal en jo også studere så det er begrenset hvor mye en kan jobbe. Det skal vel sies at jobben nok var en bidragsyter til at jeg ikke rakk å få denne mappeeksamen tilstrekkelig ferdig til å få bestått.

  6. En har skatt på det, så netto blir jo noe lavere. Har også en del utgifter som: husleie 6000, pluss andre nødvendigheter som mat, busskort, bøker, klær og en skal gjerne leve også så litt alkohol :)

     

    Men er instilt på å kutte utgiftene med en 10 000, derfor jeg trenger 40 000 til forskjell fra de rundt 50 000 en får hos lånekassen.

  7. Det er selvsagt det mest gunstige Sampson, men er redd min foreldre, som meg selv, skraper lønnskontoen før neste lønning kommer inn. Så der er det lite å overse.

     

    Det er også noe med det at en som 25 år gjerne ønsker å være selvstendig, hadde vert litt enklere om en var 19 og nett flyttet hjemmefra.

  8. Hei

     

    Jeg er student, og har vert uheldig å stryke på en eksamen for mye. Så jeg ligger over 60 studiepoeng bak, noe som gjør at Lånekassen ikke gir meg lån til høsten. Jeg er alt ferdig med å fikse den mappeeksamenen som jeg støyk på, så den venter jeg bare på å få lov til å levere på nytt til høsten. Jeg vil derfor få studiestøtte igjen til neste vårsemester.

     

    Mitt problem ligger i hvordan jeg skal finansiere høstsemesteret. Jeg jobber alt ved siden av studie, tjener rundt 140 000 i året, så vist jeg jobber mer kommer jeg fort over intektsgrensen til lånekassen. Så jeg vurdere å ta opp lån, da jeg trenger en 40 000 for å få det til å gå rundt.

     

    Hvilke lån kan en student få? Har hatt min side intekt på 140 000 i over tre år.

     

    Er det like enkelt å bare ta opp flere mastercard? Gå ordentlig luksusfellen likssom :huh:

     

     

  9. Den mappeoppgaven på 30 studiepoeng er bare å levere på nytt så består jeg, læreren sa var alt bra men en måtte oppfylle kravene. Så siden jeg ikke hadde skrevet ferdig de to siste kapitelene kunne jeg ikke få bestått. Så den er det bare å skrive ferdig og sende inn til høsten.

     

    Den eksamenen fra første året skal har jeg ventet med å ta opp til neste år, for da er det enklere fag jeg skal ta. Så for min del ville det å bruke et år på å ordne opp vert nokså bortkastet...

  10. Her er hva nettsidene til skolen sier:

     

    "2 år etter opptak eller senere i studiet over en periode på 2 år har bestått mindre enn 50 % av antall studiepoeng i sin utdanningsplan. Dersom studenten ikke har utdanningsplan for det aktuelle tidsrom, legges normert studie- eller fagplan til grunn. Dette gjelder ikke for student som har fått innvilget permisjon (jf. § 4-4)."

     

    Slik jeg leser det vil det si at om jeg stryker denne eksamenen, noe jeg jobber hardt for å unngå, vil jeg likevel få fortsette? Jeg ender opp på 60/120 studiepoeng, så da holder det vel akkurat?

  11. Hei

     

    Jeg går på høgskole hvor jeg nå driver på med en 15 studiepoengs hjemmeeksamen som ikke helt går veien, burde nok ha lest mer på forhånd :hm: Dette har vert et semester hvor jeg dessverre har vert alt for ustrukturert. Så jeg har klart å stryke på en 30 poengs mappeinnlevering tidligere i Mai, bare fordi jeg ikke rakk å skrive ferdig de to siste kapitelene. Faglærer sa at det kun var disse to som skulle til for å få en god karakter.

     

    Om jeg ikke får bestått på denne hjemmeeksamen sitter jeg kun igjen med 15/60 studiepoeng dette året. Fra før har jeg studert et år, hvor jeg fikk 45/60 studiepoeng. Så totalt har jeg altså en studieprogresjon på kun 50 prosent.

     

    Jeg hørte noe om at en kan tape studieretten dersom en har mindre en 50 prosent progresjon. Så det jeg lurte på er om noen har hørt om eller opplevd dette? Og om de rekner mindre enn 50 % av total studietid, eller av det studieåret en går, som vil si at jeg sliter :confused:

  12. Hei jeg har et spørsmål angående skattefradrag :hmm:

     

    Jeg er student i Bergen, men jobber i min hjemkommune som ligger en 3 timers busstur unna Bergen. Der har jeg helgejobb hver tredje helg, og sommerjobb. Totalt tjener jeg rundt 140 000 ved siden av studiene.

     

    Jeg er folkeregistrert i min hjemkommune, men leier hybel i Bergen hele året.

     

    Mitt spørsmål er om det er noen fradrag jeg kan sette opp på selvangivelsen?

     

    Jeg ender opp på en 9000 kr i reiseutgifter til jobb iløpet av et år, altså litt under den fradragsposten. Men hørte noe om pendlerbolig, og kostfradrag... Så då fikk en jo et lite håp :)

  13. Hei, min historie går sånn her:

     

    - Jeg gikk ut av videregående med snitt 4,2, men med stryk på tysk eksamen.

    - Kom dermed ikke inn noe sted og stakk på folkehøgskole 1 år.

    - Har siden det ventet på å oppfylle 23/5 regelen

    - Har jobbet et år som selger, og studerer nå film på norgeskreativefagskole, hvor du kommer inn uten gens, men starter å bli lei, å det koster små pene 96 000 kr per år.

    - Et år igjen før jeg er 23 år.

    - Har ikke tatt opp igjen tysk eksamen pga påvist skrive og lese vansker, ser på det som en tapt sak.

    - Prøvde meg heller på spansk, men det gikk like dårlig.

    Så spørsmålet mitt er om noen vett om det finnes noen høgskoler eller universitet med utdanninger hvor jeg kan komme meg inn?

     

    Eller må jeg bare kaste bort nok et år på å vente:P

  14. Forstår jeg det slik at dersom jeg skjelver litt, og har store hender(noe som jeg har) så bør jeg sansynligvis gå for 510?

     

    Men jeg få ta meg en tur til fotovideo og prøve begge. Et lite spørsmål til, når jeg skal en 2 ukers tur til Kenya for å ta gode bilder, hvor stor minnebrikke bør jeg ha da?

  15. Hei folkens

     

    Jeg har nå bestemt meg for å kjøpe Olympus E-510 Kit m/ 14-42mm og 40-150mm, eller E-410 Kit m/ 14-42mm og 40-150mm. Det er kun en 1000 lapp i forskjell.

     

    Så til saken jeg har fra min lærer til neste år fått høre at E-510 har et mye bedre meny system, og dette er det jeg bør gå for. Men selv er jeg svært usikker, 1000 er greit å ha. Og E-510 glitrer med sitt fravær på akam sin anbefalings side.

     

    Så til dere kunnskapsrike fotofolk der ut, hva ville dere gått for?

     

    Jeg planlegger å kjøpe det hos fotovideo, noen som har noe å negativt å si om denne butikken?

     

    For dere som måtte lure på hvorfor jeg går for desse kamerane, så er det pga fordelen med å kunne bruke skjermen som søker, for en marko fan som meg.

  16. Hei :)

     

    Jeg skal starte på folkehøgskole til neste år, på en foto linje hvor vi blandt annet skal reise til Afrika og Asia. Det er krav om digitalt speilrefleks kamera.

     

    Om du kan kalles student, når du går på folkehøgskole eller ikke vett ikke jeg. Men lommeboken min er hvertfall ikke noen større enn en students. Så jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg å finne rett kamera.

     

    Har et canon ixus vanlig kamera far før og er strålende fornøyd med det. Men når det gjelder speilrefleks anner jeg ikke hva som er bra. Men jeg vil ikke ha det billigeste som finns for tross alt håper jeg å ta noen flotte bilder i løp av året. Men jeg har heller ikke pengene til det beste som finns.

     

    Max sum er 8000, men håper på å få det rundt 6000. Kommer til å kjøpe det på mpx, da vi får 10% rabatt der.

     

    Så alle kamera dyktige folk der ut, hjelp meg... :)

×
×
  • Opprett ny...