Gå til innhold

Postern

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Postern

  1. Pc Lynet skrev (1 time siden):

    Asus har større videresalg verdi. Jeg foretrekker kjøleren på TUF over Gigabyte Gaming OC. Men skal du ikke mine har det lite å si. Da kan du heller selge 3070 TUF til en miner for 10-11k.

    Ja, jeg tenkte noe lignende, at asus har større verdi, men det er jo det kortet jeg egentlig vil ha, når 3080 er uaktuelt. Hadde håpt på en overbevisning om å beholde asus selv, men den gang ei. Da får jeg se hva jeg velger, fornuft eller følelser. Takk for svar :)

    • Liker 1
  2. Da har jeg nettopp motatt sendingsbekreftelse på at mitt asus 3070 tuf gaming oc er på vei. Da jeg ikke hadde noen særlig håp om at dette ville skje i overskuelig fremtid, tok jeg sjansen da et gigabyte 3070 Gaming oc kom på lager som et ventekort for en måneds tid siden.

    Nå som ventekortet er godt i maskinen, så er jeg veldig fornøyd med dette, men jeg har ikke brukt for begge to, så jeg vurderer å selge asus-kortet som uåpnet for en liten gevinst, og beholde gigabyte-kortet. Grunnen til at jeg valgte asus er at det fra flere hold har fått et kvalitetsstempel, aller helst ville jeg ha strix, 3080 men det kortet eksisterer jo som kjent ikke, og til dagens ventepris er jeg ikke villig å betale det det koster, så 3070 ble svaret.

    Det jeg lurer på er om det er lurere å beholde asus-kortet. Vil jeg merke noe forskjell frem i tid fra dette og mitt nåværende gigabyte?

  3. Bilen er en yaris 1.3 2009,som er gått 120.000km. Hva som er feil, eller om jeg burde reklamere er ikke relevant. Vi har verksteder her som har peiling på slikt.

     

    Bilen er ikke solgt som den er, og selger sa at det ikke var noe galt med den. Jeg merket ikke noe på prøvekjøringa. Det med clutchen har ikke vært noe problem etter de første dagene, om det er borte eller om jeg er blitt vant med bilen vites ikke,det ligger iallefall ikke noe matte i veien nå,forøvrig tar den godt, og virker egentlig ganske grei.

     

    Andre som har kjent på rattet er enig i at det er litt tregt, men også usikre på om det egentlig er noe. Jeg vet bare at det er tregere enn alle andre biler jeg har kjørt.

     

    Hoppingen er værst i første gir, og mtp så lite det blir brukt, er det ikke noe som plager meg veldig mye. Det med bremsene skjer bare når jeg faktisk bremser, ikke under vanlig kjøring, og kan være helt normalt. Mulig det er jeg som overanalyserer ting som faller innenfor naturlig variasjon, men jeg vil nå bare forsikre meg om at alt er trygt og forsvarlig.

     

    Bilen er EU-godkjent, det sjekket jeg selvfølgelig før overtakelse. Men den var ikke det da jeg kjøpte den. Selv om det sto i annonsen.

     

    Det jeg i hovedsak lurte på, var om selgers reaksjon er å forvente ved skriftlig henvendelse, og hvordan jeg skal gå fram.

  4. Kjøpte min første bil for noen uker siden. Jeg kan fint lite om biler, men i annonsen sto det at det var gjort ny service, nye bremser og at bilen var eu-godkjent. Dette stemte ikke helt, og jeg endte opp med å vente i nesten to uker på bilen. Det var heller ikke verken papirer på eu-godkjennelsen eller servicen, da jeg endelig fikk den.

     

    Jeg prøvekjørte bilen, som virket helt fin, og selger (forhandler) sa at ingenting var galt med den da jeg spurte. Etter å ha kjørt bilen noen dager så har jeg, og mer kyndige bekjente, bemerket at bilen ikke er helt i orden likevel.

     

    Det jeg er bekymret for er: bilen hopper/skipper i første og andre gir. Den er trang på clutchen, slik at det har vært vanskelig å få den i gir (spesielt første og andre). Rattet er utrolig tregt med å sentrere seg. Dvs etter sving, så går ikke rattet tilbake i rett-frem-posisjon. Det er også en slags subbelyd ved bremsing (ikke no høy eller veldig merkbar lyd, bare lav subbing).

     

    Jeg snakket med NAF og forklarte situasjonen, og fikk beskjed om å sende reklamasjonsbrev til selger. Jeg brukte NAF's mal. 

     

    Tilbake fra selger fikk jeg noe ufint språk om jeg ikke har tilgang på telefon der jeg bor? Og at han avventer å svare til jeg ringer. Med en avsluttende kommentar om at advokater ikke er gode på å fikse bil.(antagelig fordi det i NAFs mal står at jeg ved manglende svar vil vurdere å gå videre med saken).

     

    Grunnen til at jeg kommuniserer skriftlig, er jo fordi jeg vil ha alt skriftlig dokumentert. Etter kjøpsrunden, og alt tullet med levering så stoler jeg  fint lite på denne forhandleren. Dessuten får man tid til å tenke godt gjennom hva man vil si, og hva som blir sagt.  Men det er jo tydelig at selger ikke er helt enig. Jeg har lite lyst å snakke med selger, etter en slik ufin tilbakemelding, og kjenner at jeg angrer på hele bilkjøpet. 

     

    Er det jeg som har missforstått en eller annen regel, der skriftlig kontakt med selger ikke er innafor? Og hvordan burde jeg gå videre nå?

×
×
  • Opprett ny...