Gå til innhold

Matias__

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Matias__

  1. Vurderer å ta TMA4268 statistisk læring neste vår. Ser på anbefalt forkunnskaper at det står "TMA4240 Statistikk eller tilsvarende kunnskaper. God forståelse for lineær algebra (matrisemetoder) og optimering." Stusser litt på om de her mener "matte 3 og den lille optimeringen du lærte i matte 1 og 2 hvor du fant toppunktet", eller om de snakker om å ha tatt lineære metoder og optimering 1. Noen som har tatt faget som kan si noe om dette?

    Har tatt statistikk, og har hatt matte 1-3 og tar 4k til høsten. Tar sannsynligvis optimering 1 neste vår uansett, så blir evt paralellt med statistisk læring. Får altså ikke tatt Lineære metoder før statistisk læring hvis jeg tar statistisk læring neste vår. Blir det mye ekstra slit tror dere, eller er det relativt vanlig?

  2. Pame skrev (På 4.2.2021 den 15.35):

    Går ind.mat. Gode muligheter for å jobbe med f.eks maskinlæring og kunstig intelligens om du er interessert i det. Så vidt jeg vet får de aller fleste jobb før de har fullført studiet, og tror jobbutsiktene er veldig gode uansett hvilken retning man velger. Men det er noen fag man kan velge i 3. og 4. årskurs som er veldig teoretiske og kanskje egner seg best om man er interessert i å drive med forskning videre (phd).

    Skjønner, takk! Planlegger også å gå indmat, da jeg synes introduksjonsfaget i statistikk var kjempekult. Planen er å ta blant annet Statistisk læring og Beregningskrevende statistiske metoder (og alle fagene det anbefales å ha tatt først). Er det den type fag som industrien er "glade i"? Evt noen andre/flere fag? 

  3. Pame skrev (54 minutter siden):

    Jepp! Går 4. året fysikk og matematikk. Fant plutselig ut da jeg skulle begynne å skaffe meg relevant praksis at karakterer har ganske mye å si likevel, har tenkt tidligere at det ikke har hatt noe å si.

    Har ikke vært motivert for å jobbe mer enn nødvendig tidligere, men er veldig motivert nå. Tenker at et semesteret fra eller til har vel ingenting å si i det store og hele, spesielt med tanke på at jeg begynte å studere rett etter videregående.

    Hvilke retning på fysmat går du? Går 2. klasse fysmat selv og er interessert i jobbmarkedet

     

  4. Noen som vet hvordan eksamen i Matte 1 vurderes? Har jobbet meg igjennom masse eksamenssett og føler at jeg generelt skjønner alle oppgavene med unntak av en "nøtt" her og der, men får en del feil på algebraen. Hvor mye trekkes det for slikt? Og hvis du bruker et svar fra en tidligere oppgave som er feil, men gjør ellers selve oppgaven riktig, trekker de for følgefeil?

    En konkret ting jeg får feil på av og til er at jeg setter opp feil omdreiningslegeme. Hvis integralet jeg setter opp blir regnet ut riktig, får jeg halv score på oppgaven?

    Og hvor mye forklaring/føring kreves egentlig? Må man f eks skrive noe mer enn "L'H 0/0" før man bruker L'Hopitals?

  5. Finnes det noen ulemper ved å bo rundt elgeseter? Mer spesifikt Elgeseter gate, meget nærme Teknobyen. Vet jo at det er positivt at det er nærme Gløs og Samfundet osv osv, men er det noen ting man burde være obs på? Er det f eks bråkete? Hører man tog kjøre forbi? Bråk fra rosenborg-fans som går forbi? Hva som helst! Er ikke fra Trondheim, så alt jeg har av info er fra boligannonser, og de trekker jo bare frem de positive sidene, hehe

  6. Vet noen når Idrettsbygget på gløshaugen er ferdig oppusset? Står "Høst 2019" på nettsidene deres, men lurer på om det finnes noe mer spesifikt, eller evt om de faktisk klarer å holde den fristen. Skal flytte inn veldig nære senteret til sommeren, så hadde vært digg om det ble ferdig fort, så jeg ikke må ha medlemskap et annet sted først i et par måneder

  7. Har du regnet på evt ekstrapoeng du får? Feks 5,6 i snitt med 4 realfagspoeng blir jo 60 poeng.

    Skrev kanskje litt upresist, har 56 poeng når jeg regner med ekstrapoeng!

     

    Hvis du bor i Trondheim er det mange enklere fag nå: sjekk ut enklefag.gløs.no. Jeg kan anbefale helsepsykologi og helsefremming (eller hva nå enn det heter nå) og medisin for ikke-medisinere. Begge fagene er utrolig enkle, men noenlunde interessante dersom du har mer enn 0 interesse for medisin :)

     

    (Etter "reworken" på fugletitting er det faktisk relativt vanskelig - du må kunne latinske navn på alle fuglene, og det går relativt kjapt så du ikke skal ha tid til å slå det opp. Men for all del, dersom du har noe interesse for fugleliv kan det jo være interessant for deg, men om ikke vil jeg anbefale hva som helst annet)

    Jeg bor i Oslo frem til sommeren, så kan nok ikke ta fag på ntnu! Så alternativene er vel enten fag med eksamen på internett, eller kanskje noe på UiO. Har forøvrig vurdert å ta exphil på UiO, og få det overført til NTNU. Har da hørt at det står "godkjent" så uavhengig av hvor dårlig man gjør det har det ganske lite å si?

  8. Jeg bor hjemme frem til sommeren, så da får jeg ikke omgjort fra lån til stipend, med mindre jeg har misforstått? Hadde i så fall vært hyggelig det, heheh.

     

    Studiet kalles noe sånt som Fuglekjennskap, fant det ved å google "enkle studiepoeng" og å lese litt rundt på forumer. Har fått inntrykk av at det var vesentlig lettere før, men at det fortsatt er det beste alternativet.

  9. Hei, jeg planlegger å starte på bygg etter sommeren. Har litt over 5.6 i snitt. Grensen i fjord var 55.8, men trenden går kraftig oppover. Tenker derfor å ta fugletitting for 30stp for 1 tilleggspoeng så jeg slipper å være usikker på om jeg kommer inn. Ser at det er mange forskjellige "fugletitting-studier", har jeg forstått det riktig at det er "Fugler utseende nasjonalt (Norge)" og Fuglers lyder nasjonalt (Norge) jeg skal melde meg opp i, for de letteste 30 studiepoengene? Link til oppmelding

     

    Jeg leste at de har endret det fra multiple choice til fritekst, er det fortsatt relativt enkelt å bestå? Eller er ikke lenger fugletitting så fantastisk som det var? Jeg jobber mye frem til sommeren så har ikke ekstremt mye tid til å studere. 

     

    Jeg antar at disse 30 studiepoengene gjør at jeg teknisk sett er en fulltidsstudent og at jeg derfor kan søke fullt stipend for det halvåret, altså ca 60 000 kr jeg kan låne rentefritt dersom jeg ønsket? 

  10. Hei! Fant ut i løpet av Vg3 at jeg ville starte på bygg og miljøteknikk. Jeg hadde frem til da hatt lite realfag. Hadde verken kjemi eller fysikk på skolen. Hadde ikke R-matte, tok S-matte. (S1 og S2 er formelt det samme som R1). Jeg har høyt nok snitt til å komme inn, men jeg har nå et friår for å ta opp R2 og Fysikk 1. Jeg tar eksamen i fysikk 1 dette semesteret, og R2 neste semester. I tillegg har jeg tenkt til å ta Ex. Phil på UiO neste semester for å få det unnagjort.

     

    Det jeg lurer på er hva jeg burde gjøre for å forberede meg til første året på bygg når det gjelder forkunnskaper i kjemi, matte og fysikk.

     

    Jeg ser at første semester på bygg har man Matte 1, ITGK, Kjemi 1 og bygningsmaterialer. Jeg tror at jeg vil være forberedt til matten etter at jeg har tatt R2 eksamen. Har alltid vært ganske god i matte, fikk 6 i S1 og S2 for det det er verdt. Når det gjelder kjemi og fysikk er det verre. Jeg går igjennom alt av Fysikk 1 pensum pga. eksamen, men skal ikke ha fysikk 2. Jeg har ikke hatt kjemi siden Vg1, og vil ikke si at jeg husker noe i det hele tatt. Jeg er derfor litt bekymret over at bygg har kjemi første semester. Så det jeg egentlig lurer på er om jeg burde prioritere å lære (VGs)kjemi 1 og 2 over å lære (VGs)fysikk 2. Hva er viktigst? Er (NTNU)Kjemi 1 vanskelig? Burde jeg heller fokusere på (VGs)Fysikk 2? Trenger man fysikk 2 kunnskap i Matte 1? Er det noen kapitler i fysikk 2/kjemi 1/2 som er mer relevante enn andre? Andre semester skal jeg ha Mekanikk 1.

     

    Går det eventuelt an å bytte rekkefølgen man har fagene? Siden jeg blir ferdig med Ex. Phil før jeg starter, kunne jeg byttet rekkefølgen på f.eks. Kjemi og Ex Phil slik at jeg første semester kun har 3 fag (Kan evt. Ta Spansk 1 eller fugletitting for studiepoeng), mens andre semester har jeg kjemi i stedet for Ex Phil? Er det i så fall smart å gjøre?

     

    Hvis det er relevant, så kan jeg nevne at jeg ikke kommer til å bruke noe lærer i matte/kjemi/fysikk-fagene jeg evt. lærer meg i friåret fordi det er ekstremt dyrt. Bruker læreboka og internett. Kan da hende jeg vil få noe lavere «generell forståelse» enn hvis jeg hadde en lærer(?)

×
×
  • Opprett ny...