Gå til innhold

fargoth

Medlemmer
  • Innlegg

    4 110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fargoth

  1. Fordi det er veldig lite omtale i de mediene jeg får med meg. Og "vokser hver dag" som i flere brukere, eller flere coins minet? For det sistnevnte ser jeg ikke på som å vokse.

     

    Håper for all del det er liv i dogecoin fremdeles, og at det kun er jeg som ikke har fått det med meg i det siste :-)

    Det er vanskelig å finne sikre tall på vekst for cryptocurrencies, da man ikke med sikkerhet kan vite hvor mange individuelle brukere en gitt cryptocurrency har. Vekst må nødvendigvis sees i sammenheng med både antall brukere og verdien til cryptocurrencien målt opp mot fiat. En tilnærming kan være å se på volumet målt i dollar som sendes gjennom nettverket per døgn, men mye av dette volumet kan f.eks være daytradere som kjøper og selger store volumer gjennom dagen eller andre slike aktiviteter som ikke representerer aktivitet fra den gjennomsnittlige bruker (f.eks. kjøp og salg av varer og tjenester for små beløp, etc). En annen tilnærming kan være å se på "market capitalization", den totale verdien til alle dogecoins som eksisterer målt mot fiat. Om market cap stiger, betyr det at hver enkelt dogecoin blir mer verdt, og dette kan inngå i definisjonen av vekst. Andre ting man kan se på er søketrender i google, antall subscribers i /r/dogecoin, nyhetsoverskrifter som inkluderer "dogecoin", etc. De fleste trender indikerer at siden februar i år har ting roet seg, og prisen på dogecoin målt mot USD har sakte men sikkert sunket ned til ca 100 satoshi. Spørsmålet om hvorfor det er slik blir litt høna og egget, et det prisnedgangen som får folk til å bli pessimistiske eller er det nedgangen i nyhetssaker og mediablest som påvirker prisen? Jeg har selv sammenliknet litt statistikk tidligere som synes å indikere at når det kommer en prisoppgang stiger også antallet google-søk på den aktuelle currencyen f.eks.

     

    Det som slår mange akkurat nå hva gjelder prisen på dogecoin er at prisen holdes kunstig rundt 100 satoshi. Noen pumper inn kapital for å hindre videre nedgang. Hva motivet er har jeg vansker med å skjønne. Men vi nærmer oss en ny halvering, og ved den forrige så vi en voldsom prissoppgang i forkant av halveringen som utvilsomt skyldtes forventningene til hva halveringen ville bety for dogecoin. Hva som skjer denne gang er vanskelig å si, men jeg holder en knapp på en ny oppgang. Det er ikke så usannsynlig å tenke seg at den eller de som nå kunstig holder prisen på 100 satoshi (kunstig etablering av et nytt "floor"), gjør det for å sikre at prisoppgangen som kanskje kommer starter rundt 100 satoshi. Kanskje sitter de selv på doge som ble kjøpt for en høyere pris og ønsker å få prisen opp igjen på et nivå hvor de kan selge seg ut uten tap. Dette er selvsagt bare spekulasjoner, og det er mange motstridene interesser som jobber i markedet både med å presse prisen opp og ned. Slik blir det når det ikke finnes reguleringer, og det er kanskje også noe av det som gjør disse markedene så unike.

     

    En annen viktig ting å ha i bakhodet er at når prisen synker så blir det mer og mer attraktivt for tradere med stort volum ("whales") å sette i gang en pump. Som vi alle vet er det en god strategi å forsøke en pump når man forventer en generell oppgang, for å få med seg så mange som mulig i ryggen. Av den grunn er jeg ganske sikker på at det kommer en prisoppgang en uke eller to før neste halvering, som altså er om 20 dager. For de som lurer kommer jeg til å investere litt i forkant av dette, min plan er å se om prisen synker mere denne og neste uke. Holder den seg på 100 eller synker kjøper jeg, det samme gjør jeg om prisen skulle øke med 10-20 satoshi i et tidsrom som indikerer en push. Så får vi se om spådommen holdt vann et par uker fra nå..

  2. Et nøkkelproblem blir å kunne indusere vaskulogenese og dernest angiogenese, dvs. få dannet et nettverk av blodårer og kapillærer i vevet slik at cellene kan forsynes med næringsstoffer og oksygen samt sikre og transport av biomolekyler og avfallsstoffer. Uten dette vil cellene dø relativt fort. Dette kan man i teorien indusere ved å modifisere extracellulærmatrix, i dette tilfellet hydrogelen, eksempelvis ved å benytte egnede vekstfaktorer.

    Gir tråden en liten bump da jeg leste dette i dag. De benytter en litt annen fremsangmetode, like genial som den er enkel.

  3. Ehm, det vet jeg ikke, ulempen er at funksjonen (det heter Play, har ikke prøvd det selv) koster litt, men da får du også mange andre features itilegg, og dessuten så er vuze et veldig bra torrentprogram (visst du legger til templates så kan du søke på rundt 18 forskjellige sider ;))

    Den samme funksjonaliteten får man med gratisprogrammet Bit Che som søker på 50 ulike sider. Det finnes også nettsider som gjør det samme. Veldig greit når man leter etter linux distroer og word dokumenter.

  4. Du kan trekke tap fra på skatten helt fint, men kun i det øyeblikket du konverterer beløpet til kroner og "realiserer" tapet, akkurat som med aksjer og andre verdipapirer.

    Det gir jo et incentiv for å gjøre risikofylte investeringer i pump&dump altcoins, fordi om man bommer på toppen og selger seg ut med tap kan man trekke tapet av på skatten. I slike tilfeller holder man jo ikke på altcoinen uansett da de som regel aldri reiser seg igjen etter første pump&dump. Hvor mye tap kan man trekke fra på skatten?

     

    Edit: Alle bør oppdatere sin wallet til 1.6.

  5. Jeg skulle ha hørt på deg med en gang :) det tar for lang tid for at bitcoin skal blir overført til Cryptsy

    Sant det, har selv gått glipp av gode handler fordi overføringen av bitcoin går så tregt.. En av grunnene til at jeg liker dogecoin så godt er at overføringer skjer nærmest umiddelbart.

    Jeg har forsatt 350 doge :fun:

    Send meg dogeadressen din så skal jeg runde det opp til et fint tall. :)

  6. Hvordan er det her i forhold til de som jakter på "piratene" da? har selv skaffet meg andre ting da de begynte med overvåkning her til lands. men denne tjenesten virker jo helt overlegen!

    For de som jakter pirater er det ingen forskjell på om du laster ned filmen med popcorn hour eller en vanlig torrent-klient. Pakkene sendes til din IP på samme måte som alltid, men popcorn hour klienten spør etter blokker i rekkefølge mens den vanlige torrent-klienten tar i mot blokker i en tilfeldig rekkefølge. De som jakter pirater bryr seg ikke om rekkefølgen blokker deles i men hvor mange blokker som sendes/mottas..

    • Liker 1
  7. Hvis vi en vakker dag møter andre intelligente livsformer, hvor mye av matematikken måtte vi nødvendigvis hatt til felles?

    Mye er jo universielt, men enkelte ting vil kanskje bare gjelde oss.

    For å kunne svare på de spørsmålene må vi finne ut hva matematikk er. Det er ikke så lett å svare på, men en gren av filosofien har jobbet med dette i århundrer. Jeg tror ikke vi kommer noen vei i å svare på spørsmålet på en fornuftig måte i denne tråden, da spørsmålet om hva matematikk er fortsatt er åpent.

  8. flott at jeg hadde 1.9 mil doge som jeg kastet inn o mazacoin da den var på topp. tapte nesten 15000.. Om doge nå går opp igjen så blir jeg trist:(

    Tapet på 15000 er jo ikke så ille, det er ca $15 med nåværende kurs (158). Om du derimot sitter med mazacoin nå istedenfor dine 1.9 mill doge har du skjegget i postkassen vil jeg si..

  9. Hvis man noengang kommer så langt at man kan produsere DNA, så hadde det kunnet blitt misbrukt i forbindelse med kriminalsaker. Mye lettere å plante falske DNA-bevis!

    Det er nå ennå en LANG vei dit - HELDIGVIS :p

     

    Der tar du grundig feil. Kjemisk syntese av DNA har man kunnet gjøre i lang tid. Innen fagfeltet syntetisk biologi er en metode kalt kunstig gensyntese mye brukt. Denne metoden ble funnet opp på 70-tallet og lar en produsere "kunstig" DNA "de novo", dvs fra scratch uten å måtte starte med en eksisterende DNA-sekvens. Det første syntetiske genet ble laget i 1972 av Har Gobind Khorana et al. I dag er kommersiell gensyntese svært utbredt og benyttes innen alt fra vaksineutvikling til genterapi og molekylær bioteknologi. Man har med denne metoden klart å lage komplette genomer med opptill 1 million basepar. For noen år siden var det et stort nyhetsoppslag når Craig Venter og hans team produserte et helt bakterielt genom syntetisk og transplanterte det inn i en bakteriecelle som så fungerte som normalt. Craig Venter var forøvrig en av de første som var med å sekvensere det menneskelige genom back in the day.

  10. Levende menneskevev ?

    Er det pølsevev redaksjonen tenker på ?

    Er nok en stund til at maskiner kan konstruere cellekonstruksjoner - og heldigvis for det.....

    Tja, maskinen lager jo en konstruksjon i flere lag av dyrkede celler suspendert i en kunstig ekstracellulærmatriks. Jeg vil definere det som en cellekonstruksjon. Særlig sofistikert er det ikke, men det trenger det nødvendigvis ikke være heller, litt avhengig av hvilket bruksområde man tenker seg.

  11. Nå holdt jeg ikke på "seriøst" heller, bare noe jeg satt på når jeg gikk på jobb for å holde tempen i huset :p.

    Jeg ser den. Jeg ville hatt noen doge på lur som en langtidsinvestering uansett om jeg var deg. Vi kjenner vel alle til smartingen som kjøpte en pizza for 10000 bitcoins i 2010. (10000 bitcoin har en verdi på 37 millioner NOK i dag..) :green:

  12. Byttet mine voldsomme 30k inn i 0,015 eller hva det nå var BTC i går :p

    Det var ikke noe sjakktrekk det nei, sett i retrospeksjonens oppklarende lys. :p

     

    Edit: Det viser seg at neste update vil fikse multipool-problematikken. Markedet er nok i ferd med å reagere på den nyheten, ergo den positive kursutviklingen.

  13. Et nøkkelproblem blir å kunne indusere vaskulogenese og dernest angiogenese, dvs. få dannet et nettverk av blodårer og kapillærer i vevet slik at cellene kan forsynes med næringsstoffer og oksygen samt sikre og transport av biomolekyler og avfallsstoffer. Uten dette vil cellene dø relativt fort. Dette kan man i teorien indusere ved å modifisere extracellulærmatrix, i dette tilfellet hydrogelen, eksempelvis ved å benytte egnede vekstfaktorer.

×
×
  • Opprett ny...