Gå til innhold

Volvolarsen

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Volvolarsen

  1. Det høres vel ut som et greit utgangspunk ja. Men 300 hk var jo alvorlig mye! Det må nok mere til hvis du skal ha 300hk ut ifra den der. En kompis av meg har en 2.3L som er oppborra til 2.5L og med kraftig turbo. Chip'a og turbotrykket er oppskrudd.. Den lander vel på ca 230 hk tror jeg. Men du må huske at du også bør tenkte på en nye girkasse samt bakaksling. Dette ryker fort hvis du skal slippe en turbo motor ned i denne gamle 240'n:)

     

    Lykke til!

    Med chip, effektanlegg og åpent luftfilter, samt at du benker motoren. Får du litt over 240hk i en B230ET

  2. Hvis jeg har forstått deg riktig:

     

    Du har pluss frem til viftemotor, dermed skal du ha pluss inn på rele'et (klemme 30), med jord på andre siden(klemme 87). Du skal ha pluss inn på rele'et (klemme 85), pluss ut fra rele'et (klemme 86) på orange ledning og inn på temp.bryteren, og jord på svart ledning på temp.bryteren. Dette gjelder når vifta ikke går. Når vifta går, skal du ha minus på klemme 30, 87 og 86, og pluss på klemme 85. Det kan være at klemme 30-87 og 85-86 er omvendt av hva jeg sa.

    Håper att dette kan hjelpe deg.

  3. Fordet første, minerfaringeratvolvomotorene ikke liker bosch plugger, og spesielt ikke super 4! Jeg har besterfaring med NGK.

     

    Feilmelding om fet/mager blanding skylles som regel lekasje på innsug eller eksossiden.

     

    Men siden bilen din har gått så langt, erdeten fordel å kontrollere lambda-sonden, disse har et bytteintervall på mellom 50' og 150', dette er noe som ikke mange vet. Hvisden blirbyttet, børdu ikke bruke en universal,bruken somermodelltilpasset, detkostermer,men gir bedreresultat.

     

    Det sitter også en turbotrykkvakt i styreenheten på en del av disse motorene, kanskje denne har takket for seg??

  4. Den som skal være den beste B230 blokken sies å være turbomotorer fra -92, de plugger som regel underspylingen på stemplene. Eller bruk gode gamle B23

    den beste er 230ft/fk motoren fra 91 til 94 for da hadde de underspyling IKKE PLUGG DENNE!! nyere enn 94 hadde startsperre, og da blir det mye klunder med å sette den i en annen bil.

     

    Underspylinga er jo hovedsaken til at folk vil ha denne motoren, det er små dyser som spyler olje under stempelene slik at de får konstant smøring/dvs kjøling.

     

    Plugger du dette kan du jo likegreit bruke en vanlig 230ft blokk..

    Det har vistnok noe med at oljen skummer ved høye turtall...

    Er ikke sikker

  5. Var på biltilsynet med bilen min, Volvo 240 :love: for 2 år siden, viste bilen med de nye fjærene, samt viste frem pepirene på at de var Tüv godkjent. Og betalte et gebyr på rundt 500 spenn. Fikk deretter et nytt vognkort med innskrevet godkjent senkefjører :)

    Fjærene senker 35mm, og jeg brukte standar gassdemper, demperene er fu... nå, :thumbdown: må bytte. Så nå blir det dempere fra Koni eller Bilstein :green:

  6. Skal du sjekke glødepluggene er dette veldig enkelt:

    1. Skru dem ut

    2. Sett støm på dem, 2-3 sek (les på pluggene, ikke bruk for høy spenning, det finnes noen få på 6,5V, de fleste er på 10,5V og oppover, disse takler 12V)

    3. Enten virker de, eller ikke. Bytt de som ikke virker, helst alle. De er alle like slitte

  7. Hmm... :hmm:

    Du bør sjekke alle lampene for jordingsfeil, blinklysbryteren og bremselysbryteren. Du kan også prøve å bytte alle pærene. Det løste et lignende problem for meg engang. :thumbup: Har du montert noen ekstralys, f.eks tåkelys, kan dette også gjøre endel. Det er mye problemer med tenningslåsen, et kort som sitter bak tenningslåsen. Dette gjelder de fleste golfer (har ikke hørt noe om golfV enda). Denne er enkel å bytte, koster ikke skjorta heller. Men hvis det er denne, er det som regel problemer med hovedlys, vindusviskere og kupevifte.

     

    Elektrisk i bil fører til mange problemer :D

  8. B234ET?

    Står på taggen i motorrommet at det er en B230Et, og det er forøvrig en 87 modell. Men takk for gode svar, og linken var fennmenal :)

    Den som skal være den beste B230 blokken sies å være turbomotorer fra -92, de plugger som regel underspylingen på stemplene. Eller bruk gode gamle B23

  9. Du lurer på mye du :D

     

    Kjøp deg ei M90-kasse, satt på senere 940 / 960.

    Denne tåler mer effekt også :green:

    Vet ikke om 16v-toppen passer direkte, men jeg tror det...

    Kjøp deg heller en komplett 16v motor isteden, er lettere å få taki den i Sverige

    :green::green::green: Kan trimmes til over 500hk med turbo :green::green::green:

  10. Monter penta-veiv (eller ei standar veiv med forlenget slag), lengre råder, bor motoren til største overdim, drei ned stemplene et par tre mm, og du har en god 2,5 liter. Monter åpent luftfilter, effekt anlegg og chip. Dermed har du en fin motor som er fin å dra camping-vogn med, sterk som f... i bunndraget!! :green:

    BCB i Brumundal har mye fint til volvo, men jeg tror ikke de har så me motordeler. Men de har chip og en del annet knask. :thumbup:

     

    Trim uten turbo er det beste :love:

  11. B230 motorene frem til sent 1988 har dårlige råder og små/dårlige lager på veiva.

     

    B234ET (som du har), er veldig fin å trimme, du kan få opptil 250hk uten å bytte noen deler. Dvs åpent sportsfilter, effektanlegg og chip.

     

    Du bør kontakte BCB i Brummundal, litt nord for Hamar. De kan volvo :thumbup:

    Besøk www.bcb.no

×
×
  • Opprett ny...