Gå til innhold

vamonos

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vamonos

  1. Hei!

     

    Trenger raskt svar på denne, skal inn på eu-etterkontroll i morgen.

     

    Er det lovlig med bredere dekk bake enn fremme?

    Bakdekkene mine gikk ikke gjennom eu'en da de ikke tålte max tillatt bakakseltrykk. Nå har jeg fått tak i to 175/80 r13 dekk, og lurer på om jeg kan ha disse bak når jeg har 155/80 r13 fremme?

     

    Takknemlig for alt av svar!

     

    Eirik.

  2. Du får PCI-E til både 754 og 939. 939 har, som sagt, dual channel RAM, men jeg tror også det er mer på socket 939 som er mer fremtidsrettet. Akkurat hva, vet jeg ikke men det er nok noe. Som hw skriver i sin anbefaling ( http://www.hardware.no/art.php?artikkelid=4812 ), vil nok hovedproduksjonen av prosessorer av AMD bli lagt til 939.

     

    Socket 939 er en god del dyrere enn 754, men hva gjør det om du slipper å kjøpe nytt hk igjen om 1 år.

     

    Skal selv kjøpe nytt hk, prosessor og sk nå. Har et veldig dilemma over hva jeg skal velge. :hmm:

     

    vamonos

  3. Har ikke lest særlig mange av de innleggene som ligger her fra før av, og nå kommer mine synspunkter om kameraet.

     

    Har hatt mitt Canon PowerShot A70 i to dager nå, og dette er hva jeg har å si, i øyeblikket, om kameraet:

     

    Kameraet funker fint. Blitzen er meget god, men slår seg inn litt for ofte. Dette er egentlig ikke noe problem, da jeg som regel husker på å slå den av manuelt. Har stort sett brukt det i auto-modus til nå. Bildene jeg tar ute blir meget klare, og når jeg bruker portrett-moduset med makrofunksjonen får jeg UTROLIG detaljerte nærbilder! Anbefales virkelig i makrobruk!

     

    Det største problemet jeg har hatt med kameraet til nå, er det at det tar ganske lang tid fra utløseren trykkes ned, til bildet tas. Etter å ha samtalet med et par andre fotointeresserte slektninger, fikk jeg vite at dette generelt var et problem med digitalkameraer. Er du sportsfotograf, eller tar bildet akkuratt i øyeblikket er ikke dette et kamera for deg.

     

    Kameraet er helt genialt når det gjelder muligheter. På manuel-modus, stiller du inn alt selv, og erfarne fotografer drar sikkert enorm nytte av dette. Personlig må jeg nok ha noen måneder på meg for å lære meg om alle de forskjellige faktorene som teller inn på bildet.

     

    Batteriene mine har forsvunnet "som dugg for sola" etter at jeg fikk kameraet. Kameraet bruker 4 AA batterier, og disse forsvinner utrolig fort når jeg først setter i gang med fotograferingen.

     

    Ekstra minnekort er et must! Med de beste innstillingene kan man kun ta 8 bilder på det medfølgende 16mb-kortet.

     

    Det er så utrolig mye jeg har lyst å si om dette kameraet, at hvis jeg skulle skrevet alt på en halvtime, ville det nok ha gått varmgang i tastaturet. Så det tar jeg ikke sjansen på.

     

    Alt i alt er jeg, i skrivende stund, meget fornøyd med kameraet! Jeg vil på det sterkeste anbefale dette kameraet til fotografer som vil ha et kamera med muligheter. Nybegynnere innen fotografering (personer som f.eks. ikke vet hva lukkertid og blenderåpning er), vil nok ikke finne dette kameraet særlig godt.

     

    Kjøp ekstra minnekort og oppladbare batterier samtidig som du kjøper kameraet. Hvis ikke kan det bli mange løpeturer til butikken og hjem når du virkelig begynner å få til fotograferingen.

     

    Anbefales! :thumbup:

     

    Mvh.

    Eirik Molund

    [email protected]

     

    Edit: Sjekk ut linken av makrobildet jeg tok:

    Makrobilde av vamonos

  4. Hei!

     

    Har tenkt å kjøpe meg digitalkamera. Er blitt interessert i fotografering, men økonomien er fortsatt litt skral, så kameraet må koste under 2000 kr.

     

    Har surfet litt rundt, og kommet frem til at kameraet jeg skal kjøpe bør ha gode muligheter til manuelle instillinger og og optisk zoom. Bildekvaliteten er ikke så fryktelig viktig for meg. Kameraet bør være i en slik størrelse at jeg kan ta det med meg når jeg ferdes rundt i hverdagen.

     

    Noen anbefalinger?

     

    Jeg har sett litt på bla.a. Nikon coolpix 2100 og 2200. De ser lovende ut. Kan noen fortelle meg hva den store forskjellen på disse er?

     

    Takknemlig for alle svar!

     

    Mvh.

     

    Eirik Molund

×
×
  • Opprett ny...