Gå til innhold

RubenOlsen

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RubenOlsen

  1. Jeg klarer ikke å se hva som er USPen, for en allerede godt etablert konsulent/freelancer godt kontaktnettverk, ved å knytte seg til dere. Som selvstendig næringsdrivende, og veletablert konsulent i markedet, er er det faktisk veldig lite overhead. Hva annet har dere å tilby konsulenter, enn en relativt dyr viderefaktureringstjeneste, som ikke f.eks. Webstep eller Sonat kan tilby (to eksempler valgt fra en kommentar)? Dette er veldig uklart gitt websiden deres. Hvordan sammenlikner dere, dere med feks Bekk, Bouvet, Sopra Steria, Stacc, Knowit, Miles, og Kantega for å nevne noen selskaper som er kjent for å være svært gode selskaper å være konsulent i?
    • Liker 1
  2. 59 minutes ago, 5CJ56A5D said:

    Men mitt poeng er overvåkingen som blir innført i forbindelse med vaksine pass , kanskje kombinert med geofencing etterhvert. Det er et brudd med menneskerettighetene. Burde ha vært det ihvertfall.

    Jeg er nysgjerrig på hva du legger i overvåkingen som ble innført i forbindelse med vaksinepass. Hvilken overvåking er det her snakk om?

    Jeg lurer også på hva du legger i at man kombinerer denne overvåkingen med geofencing. Min forståelse av å ha brukt geofencing i 10-12 år på forskjellige devicer er nettoppp at dette er knyttet til devicer og ikke mennesker. Hva er det jeg ikke har fått meg meg her?

    • Liker 2
  3. On 5/10/2021 at 8:11 AM, Lars Fosdal said:

    Sliter også litt med betydningen av uttrykket "interaktiv kompilator"?

    Det første jeg tenkte på når jeg leste det der var hvorfor kan dere ikke bare skrive REPL i parantes?

    Hadde journalisten som oversatte artikkelen, faktisk gjort journalistisk arbeid og fulgt ZDnet artikkelen til kildematerialet, ville nok saken 1) hatt høyere kvalitet enn ZDnet; 2) gitt svar på spørsmålet:

    To sitater fra en av kildene (https://lfortran.org/): 

    • Interactive 
      LFortran allows to use Fortran interactively just like Python, Julia or MATLAB. It works in a Jupyter notebook.
    • Interactive, Jupyter support
      LFortran can be used as a Jupyter kernel, allowing Python/Julia-style rapid prototyping and an exploratory workflow (see the static or interactive example notebook). It can also be used from the command-line with an interactive prompt (REPL).

    Personlig heier jeg på dette initiativet, da jeg aldri egentlig har forstått kåtheten på å bruke Python til tallknusing når Fortran har gjort dette så mye mer effektivt de siste ca 60 åra. At et språk er lett å lære bør ikke si at det bør brukes til "alt". At unskyldningen til Python-folkene er at "men... men ... de viktige tallknusermodulene våre er jo uansett laget i C / C++", er like tynn som et Libressebind.

    Hvilket bringer med til kjepphesten min om at monokulturer hva gjelder programmeringsspråk innen en organisasjon, eller en bedrift, aldri har vært av  det gode. Dette startet sånn ca på 90-tallet med Java + de populære intepreterte Perl, PHP og Python (samt Ruby*).  Heldigvis har denne trenden snudd de siste årene med en oppblomstring av en haug nye språk, og ikke minst at organisasjoner og bedrifter etterhvert har gått bort fra Her bruker vi kun {Java, C#, JS, Python, PHP} - noe annet godtar vi ikke at du benytter.

    For de av oss som lærte programmering før Java ble superdominerende, ble vi eksponert for forskjellige språk slik at man lærte at "hvert språk til sitt bruk". Det er nok grunner til at både COBOL og FORTRAN baserte systemer har overlevd så lenge og ikke blitt skrevet om til .NET / Java.

    *) Ruby er nice, dessverre så har Rail helvete ødelagt for annen bruk.

    • Liker 4
  4. Det som beskrives i artikkelen, har man jo vært i stand til å gjøre med stort sett alle de store ERP/CRM systemene de siste 30 årene. Til og med enkelte 4GL systemer på 90-tallet kunne vel til en viss grad plasseres i denne kategorien. A journalisten hos digi.no, ikke har nok kunnskaper til å spørre basisspørsmålet om hva som skiller N-able sin løsning i fra resten av bølingen er rett og slett dårlig håndtverk.

    Det er likevel bra at et norsk selskap tar /Configuration over Code/ basert teknologi, og som ikke er knyttet til CRM/ERP, ut i markedet.

    Dog, å få omtale på digi.no uten å engang ha en webside som presenterer løsningen - det er bare trist for N-able.

    Det er fint om Bjørnemyr og Skumsnes, i en kommentar her på Digi, kunne utdypet litt mer teknisk hva løsnignen deres faktisk tilfører. Alle de store "No Code" leverandørene legger frem de samme argumentene vi leser om i artikkelen, så hva er egentlig fordelen med N-Able vs Force.com, MS Dynamics 365, OutSystems, Mendix, Appian, mfl? *

    Force.com og Dynamics 365 er nok de mest utbredte PAAS løsningene per i dag, og er i bruk i fra alt fra Transport / Fleet Management Systems, og Hospitality Systems, til nøkkelferdige eiendomsmeglerløsninger og pasientjournalsystemer. I tillegg finnes det, som nevnt over, flere andre ikke-ERP/CRM systemer som til en viss grad lar deg gjøre det samme.

    *) De nevnte systemene er tatt i fra øvre høyre del av Gartner Magic Quadrant (2019) for Enterprise Low-Code Application Paltform. I tillegg så regnes bla ServiceNow, Oracle APEX, Kony og Zoho med som utfordrere innenfor Low-Code løsninger.

     

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...