Gå til innhold

mirakel

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mirakel

  1. ny htpc, asrock eller asus eeebox?

    Har planlagt en god stund nå å gå til anskaffelse av en htpc. Viktig at den kan spille av hd-materiale både fra stream og nedlasting, samt avspilling av musikk, bildevisning, surfing etc. Maskinen bør være relativt lydløs. Trenger ikke bluray.

     

    Vurderer både asrock 330HT og Asus EeeBox EB1501P. Hvilken av disse vil være det beste kjøpet? Eventuelt noen andre maskiner jeg heller bør vurdere? Spesielt asrocken begynner vel å få litt tid på baken. Noen som vet om det skjer noe spennende på htpcfronten i den nærmeste tiden?

     

    Orker ikke å bygge maskin selv, så ferdige løsninger er det mest interessente. Tenker å kjøre Windows 7 hvis det har noe å si.

     

    På forhånd takk for eventuelle inspill :)

  2. Når du ser kameramobiler som dette, så er det ikke merkelig at Samsung lager større bildebrikker

     

    http://images.gfx.no/203/203200/sam_b600_l1.jpg (IMG-tag fjernet av admin, vennligst ikke siter bilder)

     

    All teknologisk fremgang på komme fra ett sted. En gang i fremtiden vil kamera i mobiler være like gode som kompaktkameraene... men det vil komme i steg... dette er nok ett av stegene

     

     

    man kan ikke presse god optikk inn i en liten pakke. husk, det er flere fysiske "glassplater" det her er snakk om. selvsagt finnes kompaktkameraer av rimelig begrenset størrelse og kvalitet, og disse vil nok mobilene kanskje kunne matche. men hva er poenget. duger ikke 5mpx kamera i nokia n95 og alle de andre 'hva de nå heter' med 5mpx til festbildene deres? et mobilkamera eller kompaktkamera har jo ikke så mye mer nytteverdi enn å faktisk være lite og tilgjengelig. et kompaktkamera gir jo heller ikke voooldsomt "gode" bilder.

  3. Og jeg må bare spørre; hva f*en er vitsen?

    Og jeg spør deg om det like gjerne hadde vært greit med 120*120 oppløsning som det første mobilkameraet hadde. Ja til videre teknologisk utviklig.

    La oss regne prosenter her

     

    120*120 = 14'400 pixler er 0,5% av

    2048*1536 = 3'145'728 pixler som er 43% av

    3264*2448 = 7'337'472 som er standardoppløsningen på 8Mpx-kameraer.

    Det vil si at det er et litt lavere hopp det er snakk om her.

     

    Når det er sagt så er 150dpi (300ppi) normal oppløsning for en fotoskriver. Det vil si at et 3Mpx-bilde blir

    10.02" * 6.67" = 67 kvaderattommer som er 75% av

    10.88" x 8.16" = 89 kvadrattommer

    Det vil si at ved utskrift så har du et bilde som er 25% større med samme kvalitet.

     

    For referanse så er et A4-ark 8.27" x 11.69" og scannet 35mm film er 5380 x 3620 pixler eller 17.93" x 12.06" ved 300 ppi.

     

    Den eneste fordelen med 8Mpx fremfor 6Mpx når et bilde er tatt ved hjelp av stativ og fjernstyrt lukking og hvis optikken er lik er at du har mer frihet til å forstørre deler av bildet da et 8Mpx-bilde inneholder mer informasjon enn et 6Mpx-bilde.

     

    det stemmer det du sier her. men ved en slik forstørring av en del av et bilde vil selvsagt igjen støyen også være en faktor. og rakib: selvsagt ser jeg utviklingen, poenget mitt var at utviklingen ikke vil fortsette på samme måte selv om nokia eller whatever kommer med et mobilkamera på 10mpx.

  4. For meg er dette bare utviklingen til bedre og bedre mobilkameraer. Er sikker på at om noen år så kan du få omtrent like bra kameraer som finnes på kompaktmarkedet nå.

     

    Faktisk så er N95 bedre enn den første 2MP digitalkameraet jeg hadde.

     

    edit: Og den hadde kun digital zoom.

     

     

    og jeg mener nå selv at de fleste kompaktkameraer også suger rimelig hardt. selvsagt: de holder til fest og morro, noe de beste mobilkameraene også til nøds kan den dag i dag. men utenom denne noenlunde begrensede nytteverdien må det tyngre skyts til.

  5. Grunnen til at de hele tiden fokuserer på å øke antall MP er fordi det er noe mannen i gata kan forholde seg til og forstår. Folk flest vil automatisk annta at desto flere MP desto bedre er kameraet.

     

    Eksempel: Hvem tror du hvermansen ville valgt?

    1. Billig telefon med 8MP og crappy optikk

    2. Dyr telefon med 3MP og super optikk

     

     

    og til deg: jeg er smertelig klar over begrunnelsen for dette mpx-jaget. vi ser det til og med på proffmodellene hvor folk faktisk burde vite bedre. (riktig nok kan antall mpx ha noe å si for personer med profesjonelle krav, med tanke på f. eks. reklameproduksjon ol., men uansett kommer man ikke bort fra det faktum at antall mpx som regel øker støynivået). Men uansett. Jeg mener personlig at måten spes kompaktkameraer og gjerne også etterhvert mobiler blir markedsført på mot konsummarkedet, er på grensen til lureri. hvis du dra på elkjøp for å kjøpe kamera er jeg rimelig sikker på at de fleste selgerne der prøver å presse på deg et kamera med minimum 10mpx for deretter å hevde at dette vil ta myyyyye bedre bilder enn et med 5 mpx.

  6. Og jeg må bare spørre; hva f*en er vitsen?

    Og jeg spør deg om det like gjerne hadde vært greit med 120*120 oppløsning som det første mobilkameraet hadde. Ja til videre teknologisk utviklig.

     

     

    for min del: ja. mobilkameraet bruker jeg bare i ytterste nødsfall. ellers er det speilrefleks som gjelder. det er så enormt mange andre ting som er mye viktigere en antall mpx. mobilkameraer suger og vil sannsynligvis gjøre det for all framtid også

  7. Ja, fair enough.

     

    Fikk fikset adressen min i banken i dag, så jeg kan bestille med billing address hos Jetcarrier. Jeg ser ikke helt poenget med å vente et par dager på en bestilling som mest sannsynlig blir avslått. Egentlig så synes jeg apple gjør en god jobb i dette tilfellet.

     

    Noen taper store summer på at abonnomentet ikke blir brukt, og dette er faktisk penger som tilhører et selskap. La oss si at selskapet sponser 2000 kroner pr. telefon, så ser vi fort at det ikke blir helt etisk.

     

    Det stopper ikke meg uansett, ebay blir nok neste stopp, om jeg ikke får en kamerat til å plukke med en hjem. Det er ikke å bryte noen lover, og selv om apple og AT-hva-nå-hen-de-heter er steinrike, så er jeg ikke helt for den "ta fra de rike og gi til de fattige"-mentaliteten.

     

    Hva er en god pris på ebay? 430 dollar, 40-60 dollar i frakt, 150 eller noe slikt i fortolling og 25% moms på toppen. Det går fort opp mot 3500 kroner. Lurer på om ikke finn.no er like greit. Hvis jeg ikke får noen til å sende den som gift. Det er jo også en mulighet. *hysj*

     

    ved fortolling av elektroniske duppeditter blir bare 25% moms lagt til. er ikke noen toll uten om dette. betalte selv 580$ inkl. frakt for min. fortollingsverdien var satt til 400$. totalt kostet min iphone meg dermed 680$, altså ca. 3600-3700 kr. synes egentlig dette var en ok pris. kunne sikkert fått den billigere, men men :)

  8. Beklager, 150 NOK, det er vel kanskje litt over 150, men jeg har aldri gjort dette før. Står vel på nettsidene til tolldirektoratet.

     

    Regnet ut at det ble ca. 3500 total.

     

    F.eks via Jetcarrier

     

    2300 kroner for iPhone

    450 kroner i frakt (evt. 300)

    = 2750 *1,25 = 3437 kroner.

     

    Jeg fant foresten er fyr som importerer disse og selger de for 3990 kr. stykket på finn.no. Virker som en grei deal. Folk som tar 5500 kroner for denne herligheten burde skamme seg.

     

    Hvor blir det av de som solgte for 3000 til 3500?

    Ah greit.

    Ja du sier noe der, når jeg nå ser på ebay, er plutselig prisene skyhøye! Nesten dobbel pris...

    4000kr er egentlig ikke så alt for galt om du trenger en 'dings' som har mobil, musikk, film, touch, gps å wifi ...

    Men den er ikke akuratt liten, å den ser ikke lett ut å sende sms med. Den har et dårlig kamera, å kan ikke sende/ motta mms + garantien forsvinner vell også når vi 'fikser' den ( fint sakt :whistle: ).

     

    Så for dere som drømmer om iPhone, er 3500/ 3999kr en grei pris for iPhone uten binding.

     

     

    meg bekjent har ikke iphone gps...

  9. En ting jeg lurer på; dere som har kjøpt iPhone fra US får dere ladet mobilen? Følger det ikke bare med lader for 110V?

    Det følger kun med en usb-docking så den saken er grei. ;)

    Så man kan bare lade via USB? Tar ikke det uholdbart lang tid?

    Fulgte med både usb-docking og strømlader til min iPhone.

     

    Ja, såklart. Glemte det, men det er den amerikanske kontakten. ;)

     

    og denne kan du selvsagt sette på et norskt endestykke på. har selv minst 4 så jeg tror ikke den saken er noe problem

  10. Herregud så dårlig timing. Jeg bestilte iphone fra apple store i går og leser idag at 1.1.2 har tettet sikkerhetshullet som jailbreak bruker. Hva tror dere sannsynligheten er for at telefonen blir levert med 1.1.2? Normalt ville jeg antatt at de fortsatt har en del 1.1.1 i systemet, men siden de europeiske telefonene er med 1.1.2 så kan det tyde på at denne firmwaren har vært ferdig en stund.

     

    Herregud for et dilemma, kommer aldri til å få en iphone til 2200 kr igjen. Men også kjedelig å ha en ubrukelig dings til 2200 kr.

     

     

    jeg tipper at før du har telefonen i postkassa di er firmware 1.1.2 hacket... :)

  11. For fotosafarien bruker man ikke mobilen. Selv om som flere produsenter gir inntrykk av at de har produkter som kan erstatte alt, så er jeg klar over at en mobil aldri kommer til å ta fullstendig over hverken MP3 eller kamera. Men når Nokia kaster på en Carl Zeiss linse og har respektable 3.2mp bør selve knipsingen gå glattere. Og med 2GB minne bør batteriet holde lengere enn 10timer. I tillegg er kontakten mellom øretelefoner og telefon så dårlig at det ikke er vits å bevege seg når man hører på musikk. Dette gjelder da kun N73, da jeg ikke har noe annet å sammenligne med.

     

    Synes ikke det er så slitsomt å ta med en MP3-spiller ekstra. Det gjorde jeg selv når jeg hadde N73 ME.

    Satt på spissen, jeg vil ha en telefon som jeg kan ringe med, skrive meldinger og ta bilder jeg kan sende på mms. Design er også en viktig faktor.

     

    antall megapixler er stort sett et tall som kun gir utgangspunkt for mer støy i bildet. muligheten for lave støyverdier, spesielt ved høy iso er meget viktig ved fotogarafering. for å illustrere dette i praksis kan du for eksempel sammenligne et 10mpx kompaktkamera med et nikon d1 som "kun" har 3 mpx oppløsning. jeg skal love deg at bildene med d1'en blir merkbart bedre... jeg har selv aldri vært spesielt begeistet for carl zeiss. uansett vil fokus hastighet, bokeh, mulighetene for manuelle innstillinger, skarphet etc gjør mobilkamera maksimalt til et fest-kamera fir min del for all framtid.

     

    ellers kan jeg støtte opp om de faktorer du nevner som viktige for en mobiltelefon. den ultimale mobil for min del er en som kan sende mld'er, ringe, har godt tastatur, god batteritid, godt design, og en brukbar mp3spiller (et kamera og wi-fi hadde selvsagt heller ikker vært en ulempe) :) ellers trenger jeg egentlig ingenting annet. dette hadde vært den ultimale mobilen for min del...

  12. Virker som det blir stille fra alle som har fått telefonen!

    Er det for dere er oppslukt eller pga skuffelse?

     

    Veldig nysgjerrig.

    Greit nok at den har lite minne. Men for oss som allerede har en MP3-spiller og et kamera man er fornøyd med, så er dette minnepratet deres irriterende kjedelig. For dere som vil ha 2GB, hvorfor? Det er jo slett ikke nok det heller. Så hvorfor bry seg. Putt musikken på ordentlig MP3-spiller istedenfor.

     

    Mobiltelefoner har enda et par år igjen før de kan utrydde iPods og ordentlige fotoapparat. Hadde N73. Den var treg, lite brukervennlig og hadde elendig batterikapasitet. Er derfor ute etter en stilig telefon som ikke er for hi-tech.

     

    Tilbake til topic. Hvordan fungerer Linux-plattformen? Noe å utsette ellers? Reagerer telefonen kjapt? Hadde en V3 en gang. Den var usannsynlig treg på sms f.eks. Bortsett fra det var jeg veldig fornøyd med den første V3'en.

     

     

    er selv både fotointeressert og musikkinteressert. bruker alltid speilrefleksen til bilder, så kameraet på telefonen interesserer med egentlig fint lite (dog greit å ha for those special moments :) ) har et par ipoder liggende også, men det siste året har jeg begynt å bli rimelig lei av å drasse rundt på alle disse greiene. forutsatt at lydkvaliteten er ok på v8 ville jeg heller brukt den som mp3 spiller da. 512 mb er klart for lite, men 2gb tror jeg at jeg skulle klart meg med. tar jo ikke all verdens tid å overføre musikk fram og tilbake.

     

    og for å si det sånn, tror neppe at mobiltelefoner noen gang kommer til å kunne utrydde det du kaller for "ordentlige fotoapparat". kanskje de om noen år kan klare å komme opp på nivået med de powershoten din, men vil ikke akkurat hevde at den er top of the notch den helelr akkurat. det objektivet jeg selv leker mest for tiden veier nærmere 1,5 kg og er over 20 cm langt (en 80-200 f 2.8 jeg låner for å finne ut om jeg selv skal investere i en 70-200 f 2.8 VR). til gjengjeld tar det eksemplariske bilder med en helt nydelig skarphet og bokeh. for øvrig var det vel det objektivet som hadde raskerst og mest stillegående autofokus da det ble lansert. dette vil være fysisk umulig å få inn i en mobiltelefon...

  13. siden folk nå begynner å få v8´en, kunne dere kanskje bare bekreftet at minnet faktsik er på 512mb og at det ikke er mulighet for sd-kort? forstår bare ikke hvordan motorola kan ødelegge en ellers perfekt mobil med så dårlige lagringsmuligheter...

×
×
  • Opprett ny...