Gå til innhold

slakter-fjes

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slakter-fjes

  1. Hørte fra en kompis at det var virkelig vanskelig å få jobb i Bergen hvis man ikke har erfaring fra før. Har han vært uheldig eller er det flere som opplever det slik? Hvor lang tid tok det evt. dere før dere fikk jobb? 

     

    Et spørsmål på siden: Jeg kommer til å få en bachelor i informatikk- design og utvikling av IT-systemer fra Høyskolen i Østfold. Noen som tror det vil telle negativt at det er fra en høyskole og ikke et universitet? Noen arbeidsgivere her som kan fortelle meg hva de ville tenkt om de fikk en CV der det stod at jeg gikk på denne skolen? Har HiØ noe positivt eller negativt rykte på seg? 

  2. For noen år siden startet jeg på den utdannelsen, og droppet ut i starten av andre semester. Jeg synes studiet i seg selv var utrolig artig, og jeg mestret det bra. Grunnen til at jeg droppet ut var at jeg fant ut at jeg ikke lærte om ting godt nok der. Med en gang man begynte å få teken på ting var emnet ferdig, og man hoppet over på noe helt nytt noe. Jeg fikk grunnkurs i programmering og likte det så godt at jeg heller ville begynne med rein IT-utdanning. Jeg så for meg at ingen arbeidsgiver ville ansette meg hvis jeg bare kunne bittelitt om et emne. At om jeg ville bli noe innenfor multimediateknologi så holdt det ikke bare med den utdannelsen, og måtte ha en master eller en annen bachelor på toppen, slik at man kan spesialisere seg på ett emne. Jeg følte alle fagene var bare "introduksjon til X"-fag. Det gikk også litt opp for meg at vi skulle ha mange emner som jeg var sikker på at jeg aldri ville få bruk for, som f.eks 3D-modelering, og film-redigering, og fotografering. Det var ikke særlig motiverende å jobbe med så mange ting jeg visste jeg aldri ville få bruk for, og i universitetsutdannelser er motivasjon vannviktig viktig. Tenkte derfor det var best å studere mot ett yrke, i stedet for mange. Håper ikke jeg skremte deg helt vekk fra dette studiet, men det er nok viktig å ha i tankene, og ikke blir alt for ivrig (slik som jeg var). Jeg ser det var i hvert fall 5 stykker som fikk seg jobb etter studiet (fotograf og multimediabyrå). Mange som jobber i barnehage/klesbutikk/frozen-yoghurt-bod nå. Mange som droppet ut underveis. De fleste har ikke oppgitt på facebook hva de driver med nå, så jeg er litt usikker på hvor mange som faktisk kom seg ut i jobb, men det er ihvertfall noen. Hvis du har noen flere spørsmål er det bare å spørre i vei :) 

     

    KONKLUSJON: Hvis du virkelig brenner for dette kan det anbefales, men du må nok forvente at du kanskje må ta noen etterutdannelser i tillegg, hvis man ikke skal bli selvstendig næringsdrivende. 

×
×
  • Opprett ny...