Gå til innhold

figure_02

Medlemmer
  • Innlegg

    3 339
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av figure_02

  1. Hei!

     

    Tenker mye på hva jeg vil studere om dagen, og står litt fast på dette med mennesker, samfunn, kultur og levemåte. Altså høres sosiologi eller sosialantropologi ut som noe for meg. Men kan noen forklare forskjellen på disse fagene, eller, kanskje ennå mer interessant; forskjellen på studiene? Det jeg har skjønt er at sosialantropologi baserer seg mer på kvalitativ metode og forskning, noe som høres mer interessant ut for meg enn kvantitativ.

     

    Takk på forhånd!

    - Audun. :)

  2. Jeg regner med han siktet til meg. Tusen takk for alle svar! Keep 'em coming. Har begynt å undersøke litt om frivillig arbeid og slikt også nå, via organisasjoner. Virker om det er mye spennende som kan gjøres - noen som har noen gode erfaringer å dele? Jeg regner med det er ganske stor forskjell på hvor bra slike opplegg er.

  3. Heisann!

     

    Jeg hadde egentlig planlagt å begynne å studere til høsten, men nå i våres har jeg blitt utrolig gira på å reise og utforske verden, så nå sitter jeg med et lite dilemma over hva jeg skal velge, men jeg føler at argumentet "studiene vil alltid være der", mens reising og store opplevelser når man er ung og fri ikke er mulig på samme måte så fort man har tredd inn i voksenlivet, er ganske sterkt.

     

    Uansett har jeg begynt å undersøke rundt på nettet og lese litt. Jeg har reist til de fleste steder i Europa, så nå vil jeg dra litt lenger. Har lyst til å oppleve Sør/Mellom-Amerika, Afrika og Sørøst-Asia, men jeg tror nok ikke det blir en "verden rundt-tur" med det første, siden jeg er ganske fersk med backpacking, og har en heller smal lommebok. Tror steder som Cuba, Jamaica, Venezuela og Brasil (karneval!) er det som ligger på øverste hylle nå.

     

    Det jeg vil med denne tråden er vel egentlig bare å få noen gode linker som jeg kan kikke på hvor det står litt mer om det praktiske rundt å reise backpacking, erfaringer fra ulike steder og ruter osv (sier så klart ikke nei takk til egne erfaringer hvis noen føler for å dele det!). Har kikket gjennom sticky'en i denne kategorien, men de fleste sidene som ble linket til der var for booking av flybilletter, hoteller o.l.

     

    Så, beklager en slik "åpen" forespørsel, men dette er helt i begynnelsen av drømmefasen (har akkurat kjøpt meg verdenskart!), så noe mer konkret har jeg ikke ennå.

     

    Audun. :)

  4. Denne må jeg ha i mine innlegg. :)

     

    Noen som studerer i Budapest, eller andre steder i Ungarn her? Det er her jeg har størst sjanse for å komme inn, siden opptaksprøven har biologi og kjemi, men ikke fysikk (som jeg ikke har hatt). Håper noen har noen erfaringer å dele! Skal ta opp Biologi 1+2 og Kjemi 1+2 på Bjørknes til høsten for å friske opp, som en forbredelse til opptaksprøven.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1180383&st=600

     

    Studerer ikke selv i Ungarn, what to say. Mye utsiling, mye teori de tre første årene, muntlige eksamener..

     

    Jeg vet om den tråden, og det er ikke meningen å overkjøre annen diskusjon her. Men jeg regner med at de fleste som studerer medisin nå ikke er så opptatte med den andre tråden, så derfor lurte jeg på om noen studenter som går i Ungarn kunne fortelle litt. Altså er det vel et spørsmål om selve medisinstudiet, ikke veien dit. ;)

  5. Denne må jeg ha i mine innlegg. :)

     

    Noen som studerer i Budapest, eller andre steder i Ungarn her? Det er her jeg har størst sjanse for å komme inn, siden opptaksprøven har biologi og kjemi, men ikke fysikk (som jeg ikke har hatt). Håper noen har noen erfaringer å dele! Skal ta opp Biologi 1+2 og Kjemi 1+2 på Bjørknes til høsten for å friske opp, som en forbredelse til opptaksprøven.

  6. Hei folkens!

     

    Har blitt mer og mer nysjgerrig på medisinstudier i det siste (godt mulig jeg bare har sett for mye House). Jeg gikk musikklinjen på videregående, så har ingen realfag. Må vel isåfall bruke et år på Bjørknes for å ta disse, men har ikke mer en 4.5 i snitt i ordninærvitnemålet, så jeg må vel lete en stund før jeg finner noe sted jeg kan komme inn. Virker ikke som kravet er så høyt for Bjørknes 1-5 ungarn-opplegg. Er det noen som har erfaring med dette? Evt. andre tips til steder hvor snittkarakteren ikke trenger være så høy, men man heller legger vekt på opptaksprøve?

  7. Takk for svar!

     

    Hvit frakk er ikke så nøye, det var mest et symbol. Overaller skal gå bra. ;)

    Har hørt om de fleste av de yrkene, men er ikke sikker på hva alle gjør. Hva er portører? Sosionomer er det yrket jeg har blitt litt nysgjerrig på og undersøkt om. Så vidt jeg skjønner består jobben til en sosionom på et sykehus i å bistå, samtale med og rådgive familier/enkeltpersoner som trenger støtte pga sykdom/dødsfall etc?

  8. Hei!

     

    Jeg er i ferd med å velge høyere utdanning (går et år på FHS nå etter videregående), men jeg sitter litt fast i alt det spennende man kan velge i. Sykehus har alltid facinert meg, og jeg kan se for meg at et sykehus som arbeidsplass hadde vært flott. Så det jeg lurer på er hva slags ulike typer stillinger som finnes på et sykehus? Jeg er selvfølgelig klar over allmenn lege og sykepleiere, men jeg tror ikke noen av disse er det jeg er ute etter, jeg er ikke så interessert i selve det medisinske/anatomiske aspektet, heller det psykologiske, pedagogiske eller sosiale. Jeg har lyst til å hjelpe mennesker, og kanskje aller helst barn innenfor slike temaer jeg nevnte i forrige setning. Lærer passer vel ganske bra til denne beskrivelsen, og jeg vurderer det sterkt, men det er et eller annet med bildet av meg i en hvit frakk vandrende rundt på et sykehus jeg absolutt ikke klarer å legge fra meg. Derfor ble jeg litt nysgjerrig på hva slags alternativer som finnes, og håper noen kan gi meg litt info, evt. sende meg til en link hvor det finnes.

     

    Takk!

  9. Tusen takk! Nå skjønte jeg opplegget. Man kan altså ikke søke i ORDF hvis man er 21? Kan jeg søke i ORD i april når jeg er 20, selvom jeg fyller 21 i september?

     

    Og er det slik at hvis jeg har fått 50 studiepoeng for et årsstudie i Kristendom/RLE at det teller som ekstrapoeng i ORD-kvote, uansett studie? Altså, hvis man vil søke på bachelor i biologi så får man vel ikke ekstrapoeng for å ha studert kristendom?

  10. Skjønte ikke helt forskjellen mellom:

     

    ORDF - Ordinær førstegangsvitnemålskvote

     

    og

     

    ORD - Ordinær kvote. Alle som er kvalifiserte konkurrerer i denne køen.

     

    Hvilken av disse er det som er "vanlig" vitnemål fra vgs (uten å ha tatt opp fag på Bjørknes etc)? Er det slik at hvis man tar opp fag på nytt, eller tar nye fag man ikke har fra før må man ha høyere snitt for å komme inn enn det man trenger med det orginale vitnemålet?

     

    Beklager at jeg graver slik. :p

  11. Hei!

     

    Jeg er i fasen hvor jeg skal søke høyere utdanning (ferdig med vgs+fhs), men er fortsatt veldig usikker på hva jeg vil med livet, For en tid tilbake kom jeg over en side på nettet hvor du kunne søke på et studie (f.eks "psykologi"), og så kom det opp en liste over aktuelle høyskoler og universiteter i landet (og kanskje et par i utlandet - husker ikke) hvor dette kunne studeres. Det geniale med den siden var at det i tillegg kom opp hvor mange studieplasser det var på hver høyskole/uni, og hva gjennomsnittspoengsummen (karaktersnitt) var på opptaket året før.

    Nå har jeg googlet i hytt og pine, men finner den ikke igjen. Er det noen som kan peke meg dit, eller til noe tilsvarende?

     

    Mvh Audun.

  12. Takk for svar igjen!

     

    Jeg vet at jeg er utrolig lite spesifikk, men det er rett og slett fordi jeg ikke har helt oversikt over de ulike måtene man kan jobbe med dyr på. Vetrinær er jo greit og konkret, men ikke akkurat hva jeg tenker på. Jeg tror jeg er interessert i "feltarbeid", forsking på arter i deres naturlige omgivelser, kanskje arbeid på et naturreservat? Det går jo an å være "feltvetrinær", men det studiet her til lands er vel ganske rettet mot vanlige norske husdyr? Jeg er hovedsakelig interessert i litt mer eksotiske saker (ikke at et "norskt" vetrinærstudie ikke har noe for seg her, men det finnes kanskje andre alternativer som er mer rettet mot det jeg ønsker?)

     

    Jeg har sett økologi og evolusjons-retningen ved UiO, men hva mener du med "latterlig mange dyre MSc grader", bjelleklang?

     

    Hvis noen vet om noen steder jeg kan henvende meg til for å få mer informasjon blir jeg veldig takknemlig. Har sendt mail til zoologisk museum og avdelingen for biologi ved UiO, men har ikke fått noe svar.

  13. Hei folkens!

     

    Jeg er i gang med å finne ut av hva jeg har lyst til å bruke livet mitt på. Helt siden jeg var liten har jeg vært utrolig facinert og opptatt av dyr og dyrelivet, og jeg ser for meg at det er noe jeg kunne jobbet med. Nå finnes det vel ca 10.000 ulike måter man kan gjøre det på, så jeg prøver å snevre det litt ned, men jeg ser uansett for meg at et studie innenfor zoologi er et greit sted å starte. Problemet er at jeg ikke finner noen steder man kan studere zoologi. Finnes det kanskje ikke? Det nærmeste jeg kommer er biologistudiet på universitetet, men det legger vekt på ganske mye annet stoff som jeg i utgangspunktet ikke er så interessert i (fysikk, kjemi, matte etc). Det jeg jakter på er vel egentlig bare om noen har noe informasjon om zoologi og evt. erfaringer med biologistudiet.

  14. Jeg har fått ordnet opp og registrert meg nå. "Haken" ble at jeg ikke fikk godkjent å betale inn årsoppgaver, men må ta terminoppgaver (seks ganger i året), fra og med januar-februar 09. Det står jo overalt at man kan få renter osv om man ikke leverer terminoppgavene i tide. Betyr det da at jeg kan få bøter for et helt år da? Den første terminoppgaven skulle jo egentlig vært betalt 10. april 09.

  15. Da har jeg kjøpt meg et 450D! Det ble fra den lokale Japan Photo. Kamerahuset med IS-objektivet kostet 4799,- her, så min dårlige tålmodigehet kosta meg et par hundrelapper kontra å kjøpe fra nettet, menmen. :p

     

    Skal sette meg ned og kikke ordentlig på det nå.

     

    Tusen takk for all hjelp! Dere kommer sikkert til å se mer til meg i denne kategorien nå. :)

×
×
  • Opprett ny...