Gå til innhold

Skarstard

Medlemmer
  • Innlegg

    3 172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skarstard

  1. På vei fra Østensjøvannet går en mann tom for bensin og ringer nærmeste bensinstasjon for å høre om noen kan hjelpe.

    "Halla, mangleru bensin," sier damen som svarer.

    "Hvordan visste du det?!"

  2. House sesong 6 er sykt bra :D Håper bare han blir depressiv og pilleavhengig igjen. Det er sånn jeg liker han :p

    House har tapt seg litt, men det er fortsatt blant de bedre seriene på TV nå. Jeg er bekymret for hvordan det skal gå i neste sesong, siden de må skrive ut 13 for en periode.

     

    Mine venner, en av tidenes beste TV-serier er nå ved sin ende. God natt alle sammen, håper dere som ikke har sett LOST vil gjøre det, fordi jeg og veldig mange andre kan garantere at dere ikke vil angre på det!

    Nei. Å plassere møljefesten Lost der oppe sammen med Deadwood, Arrested Development, Breaking Bad, The Office (UK), Sopranos, The Wire, The West Wing, Seinfeld og Veronica Mars (den vil jeg kanskje få litt pepper for, men bare fra folk som ikke har sett den), er ren idioti. Serien begynte bra, men etter en sesong eller to ble det åpenbart at forfatterne ikke hadde den fjerneste anelse hva de drev med.

  3. Jeg fikk thinkpad på skolen, og hater den. x)

    Det er sikkert deg det er noe galt med.

     

    Edit: Hvis jeg har rett er Thinkpad det Lenovo kalles idag.

    Alle nye ThinkPad-maskiner er produsert av Lenovo, men ikke alle Lenovo-maskiner heter ThinkPad.

     

    ThinkPad gir Macbook Pro-kvalitet uten at du må handle med Apple.

  4. Ja kanskje men finner ikke vista platen min. Men hvilket merk vil dere anbefale av bærbar pc ?

    Thinkpad. Du vet du vil ta deg råd.

     

    Det nye grensesnittet er forresten dårlig nok til at det alene er grunn nok til å aldri igjen bruke dette forumet igjen.

  5. Grinding er forferdelig. Jeg hater tanken på at det er et "nødvendig onde". Mennesker som GLEDER seg til ågrinde fortjener hvitglødende jern mot testiklene.

    Jeg hadde noen morsomme perioder mens jeg spilte WoW, hvor jeg gledet meg til å komme hjem, sette på radioen og grinde mobs. Var koselig, det!

  6. Lost Odyssey hadde så mange random encounters at jeg nesten fikk fnatt, men det måtte vel til for å muliggjøre all den forferdelige grindingen som må til for å avansere forbi enkelte bosser. Gud, så lei jeg ble den musikken og animasjonen. Den eneste grunnen til at jeg kom meg til disc to, var at det ser grundig lekkert ut.

     

    np: The White Birch - Breathe.

  7. Jeg lurer på hvem det er Tonny personlig har støtt? Her er det mange poster som kan karakteriseres som ren, ukonstruktiv, hets av vedkommende. Men ingenting som Tonny skriver opplever jeg som eksplisitt eller implisitt hets av noen enkeltpersoner eller samfunnslag (hvis man i det hele tatt kan snakke om samfunnslag i denne sosialdemokratiske krokofanten av et land).

    [...]

    Jeg liker vanligvis ikke argumentere med et plumpt ordtak, men her passer det likevel: På seg selv kjenner man andre. Hvis du opplever Tonnys sak som støtende og nedlatende mot deg som person, da må du forklare akkurat hva disse elementene er.

    Hva har dette med Su&!s kritikk av kommentaren å gjøre? Hold deg til det han faktisk skriver, i stedet for å lese akkurat det du selv vil mellom linjene.

     

    Hvis det er noe du ikke forstår bør du helst peke på dette elementet i stedet for å snakke i generelle vendinger ("for akademisk/for intellektuelt"...).

    Det er fullt mulig å forstå en tekst, men likevel mene at den gir null mening. Slike kommentarer er bare nedlatende.

     

     

    La oss gå gjennom ett enkelt avsnitt, punkt for punkt:

     

    Første setning:

    "I Fable II er du helten, og allerede her utfordrer man spillmediets dyrking av individet som asosial entitet."

     

    Jeg er ikke enig i at spillmediet dyrker "individet som asosial entitet", men det er irrelevant for poenget mitt. Helten i Fable er ikke mindre asosial enn hva som er normen i moderne spill. Interaksjonen med andre karakterer er begrenset til ikkeeksisterende, og det lille man til nød kan si er der er overfladisk og komplett uten betydning for fortellingen og alle karakterene involvert.

     

    Neste:

    "Istedenfor å sette spilleren i en posisjon hvor handlingene hans rettferdiggjøres gjennom en tvilsom diegetisk framstilling, går du rett inn i rollen som helt med påfølgende ansvarsområde."

     

    Diegetisk? Skyt meg om jeg tar feil, men det er vel neppe en begrep noen som ikke har vært innom et litterært emne på høyere utdanning vil ha noen kjennskap til (ordet finnes ikke i ordboka engang), så hvorfor ikke bare skrive "en tvilsom beretning/fortelling/historie"? Det er ingen grunn til å være unødvendig tverr i språkbruken sin. Uansett, dette er heller strengt tatt ikke viktig, for igjen er alt bullshit (<- folkelig språk!). For det første er det ingenting som trenger rettferdiggjøres, da man selv velger om man vil drepe i annet enn selvforsvar, eller gjøre noe annet umoralsk. For det andre er ikke dette noe revolusjonerende trekk fra halvguden Molyneux; det er slik de aller, aller fleste moderne vestlige rollespill fungerer.

     

    Til sutt:

    "Det settes svært få begrensninger for hva du kan og ikke kan gjøre, og spillet legger til en viss grad opp til at utforskingen skal foregå på metanivå. Handlingene dine premieres nemlig visuelt ved at figuren din formes gjennom valgene du gjør. Siden du bare har begrenset kontroll over selve utformingsprosessen kan du heller ikke alltid forutse reaksjonen på handlingene du utfører. Spillet blir dermed en morsom lek der avatarens utseende er målet, spillmekanikken middelet."

     

    Det settes få begrensninger fordi man har små muligheter, og det faktum at man blir feit av å spise mye, slank av å spise lite, får arr av å blir kuttet og får blå streker i trynet av å bruke magi er hverken morsomt, uforutsigbart eller utforskning på metanivå.

     

     

    Min hypotese er at Molyneux har lært seg norsk.

  8. Joda, det er fint og flott, det, men nå er det dessverre ikke slik at en tekst automatisk blir intellektuell analyse og dyptgravende journalistikk bare fordi man skriver som om man nettopp har fullført et årsstudium i filosofi. Det er ingen som har et problem med hva Albrigtsen forsøker å gjøre, problemet er at han aldri har vært i nærheten av å klare det.

  9. Uansett hvor riktig denne angivelige prosentandelen er sier den ingenting. Man kan like fort tolke det dithen at alle disse personene angriper person isteden for sak da de ikke har argumenter på sak. I så fall er det ikke fortfateren som er problemet, men de som kommenterer.

    Problemet er jo at det ikke er så mye innhold å ta tak i, da kommentaren er basert på falske premisser. Fable er nemlig et helt generisk rollespill som ikke tilfører noe som helst nytt til sjangeren, og moralsystemet Albrigtsen så roser opp i skyene er vanvittig grunt og noe vi har sett mange ganger før. Da hjelper de ikke hvor mye tåkeprat man gjemmer seg bak.

     

    Måten har rakker ned på Pixar er forøvrig særdeles fornøyelig, siden Fable på mange måter er akkurat som en typisk Pixar-produksjon: Lettfordøyelig, enkel og velpolert underholdning for "den gemene hop".

     

    Og til slutt: Hvorfor er det verre å kritisere kommentarens språkbruk enn det er å forsvare innholdet i kommentaren ved å påstå at de som ikke likte den ikke skjønner språket?

  10. Fable 2 innfridde på ikke på noe som helst vis til hypen. Både kampsystemet og mulighetene for å forme karakteren var enda grunnere enn i forgjengeren, og "Sims-elementene", med koner, barn og arbeid, var nesten like meningsløse som de var dørgende kjedelige. For ikke å snakke om hunden som var lovet å bli en trofast følgesvenn man skulle elske mer enn sin egen familie, men som endte opp som lite annet enn en høylydt metalldetektor festet til livet med en gummistrikk.

×
×
  • Opprett ny...