Gå til innhold

Experthjelp

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Experthjelp

  1. Høres ut som et bra konsept. Men det er interessant å konstatere at ingen synes å stille noen grunnleggende spørsmål i disse artiklene.

     

    Som for eksempel hvor man i kongeriket finner en strømkurs med 666 ampere sikring. For det er nemlig det du trenger dersom denne skal hurtiglades ved 240 volt. 400 volt sier du? Vel, du trenger fortsatt 400 ampere, også det svimlende langt over hva du kan vente å finne langs veien.

    For ikke å snakke om hjemme i heimen. Et gjennomsnittlig norsk hjem utstyrt med hovedsikringer på fra 63 til 80 ampere. Altså mindre enn ca 10-12 % av det denne SUV-en trenger for å hurtiglades.

     

    Ladestasjoner, hjemme eller langs veien må dessuten ha noen enorme kabeldimensjoner og kontakter. Det kan finregnes på, men la oss for enkelhets skyld bare nevne at de nødvendige dimensjonene på de enkelte lederne ved effekter som dette samlet vil gi en kabel som er tjukk som en arm og veier flere titalls kilo dersom den er omtrent så lang som de på CirkelK stasjonene idag.

     

    Økonomisk er det også (dog hypotetisk fordi dette stort sett faller på sin egen urimelighet) et heller tvilsomt foretagende med dagens strømpriser. Som ikke blir noe lavere når «alle» skal lade omtrent på samme tid og antall elbiler bare øker.

     

    Men som sagt, et morsomt konsept. For hvem av oss som kjører en kraftig SUV til daglig kunne ikke tenke seg disse, ifølge produsenten, 788 hestekreftene?

    Det er et godt norsk uttrykk som sier: "den må du lenger ut på landet med". Da er det jaggu godt å ha noe med firehjulstrekk :)

×
×
  • Opprett ny...