Gå til innhold

999922

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 999922

  1. Heihei! Klarte å få vann med oppvaskmiddel på PC'ens tastatur (har en Lenovo Yoga 900). Selvfølgelig gikk tastaturet helt amok kort tid etter. Skrudde maskinen av og la den "på tørk" i noen timer, testa den ut, også funka selvfølgelig ikke tastaturet. Blant annet så fungerte CAPS LOCK-knappen som Tabs istedet. Så, da la jeg den på tørk igjen og lot den ligge i 24 timer. Skrudde PC'en på etter 24 timer og alt virka som det skulle, men etter en time så var den tilbake til å ikke funke igjen. Nå hadde også touchpaden fått kjørt seg, i tillegg så var det slik at om jeg trykte på å få åpne Chrome for eksempel så åpna den et nytt vindu istedet for å få frem det vinduet som allerede var åpent. Dette skjedde med både touchpaden og ved bruk av touch-skjermen, så var ikke utelukkende et problem med touchpaden. 

     

    Så jeg la den på tørk i 24 timer til. Og nå funker alt igjen! Men, det jeg lurer på er om det kommer til å gå tilbake til å ikke funke som sist gang? Har dere noe anelse om hvorfor den funker også bare herper seg opp igjen? Bør jeg bare håpe på det beste eller skal jeg ta den til reparasjon? I så fall hvor mye vil reparasjonen koste? Henvende meg til Elkjøp idag og de sa at prisen fort kunne komme opp i 4000, men har sett høyere beløp bli nevnt på forumet her. Om reparasjon skulle ha vært tilfellet vet dere om noen gode verksteder i Bergen og omegn? Takk takk :)

  2. Antagelser er roten til mye problemer og har møtt på mye rart der, hvor både jeg har antatt noe eller andre har antatt noe. Som hoveregel pleier jeg å leve av regelen (men synder dog mye mot den) at må du eller motager anta noe som du kan spesifisere så spesifiser og aldri anta at motparten vil anta det du sier. 

     

    Så, aldri anta det som kan bli spesifisert, både i skole, jobb og privat.

     

    Et lite eksempel fra uka tilbake som skapt noe iritasjon, jeg antokk at IKEA åpnet 09:00 istedenfor å sjekke på nette før jeg dro. Så antar du noe, så sjekk og vit isteden, sparer deg for MASSE problemer.

     

    Jeg tror det løser seg, livet har lært meg at så lenge en er ærlig, åpen og tar ansvar for sine gjærninger så løser ting seg.

    Det løste seg! Hun sa at det gikk greit siden jeg hadde levert på epost og at hun skjønte at folk kan gå seg "vill" på nettsiden. For en chill seminarleder

  3. "stresset førstegangsstudent" sier alt...

     

    Ser noe ting jeg personlig vill endret på, men som du sier, du er en stresset førstegangstudent og alt skal en gjøre første gangen og en gjør sjeldent alt rett på første forsøk. Dog, i den settingen, jeg ville alltid alltid signert med navn og sjeldent til aldri brukt emijos. Jeg regner vel med at du brukte navnet ditt, men er folk som glemmer det og bruker andre ting isteden. Så husk, hvis i tvil, alltid bruk det mer formelle.

     

     

    Og exfac og eaphil, jeg husker de fagene. Det var tider det.

     

    Takk for tipset. Tenkte at jeg ikke trengte å signere med navn siden navnet allerede er oppført når en sender epost fordi det er universitetets egen database som er nettsida for eposter og slikt, om det ga mening, men skal huske det til neste gang... Tenkte at det var greit å være litt uformell siden hun er en ganske koselig seminarleder, men som du sa er det alltid lurt å være formell. Håper bare at dette løser seg raskt og bra, stresser så sykt over dette....

  4.  Å fortsette i samme spor som du gjør nå... Altså, ikke skylde på andre, ikke kjefte og smelle, være ærlig og si at du trodde du gjorde rett, oppdaget at du gjorde en feil og nå vill rette opp. Er alt for mange som skylder på eksterne ting og ikke vill ta ansvar for sine feil, jeg tror ikke du er en av dem, men mener at du bør fortsette i samme spor som du gjør nå.

     

    Jeg vill dog sagdt at du burde prøve å kontakte henne imorgen etter lunch hvis du ikke har fått svar innen da. Det skader ikke, i en slik sak å være proaktiv, at en gjerne vil gjøre skolen oppmerksom på at du har gjort en feil. Men sier hun at du må kontakt senere må du respektere det.

     

    Jeg gjorde en skikkelig skolebrøler for mange år siden, mye værre en din, men fordi jeg tok tak i saken med en eneste gang så ungikk jeg de værste konsekvensene.

    Takk for godt svar! Vil også bare nevne at den presentasjonen som disposisjonen var ment til allerede er gjennomført, alt dette skjedde tirsdag denne uken, er bare nå jeg legger merke til det grunnet innlevering av en annen oppgave. Tror du at dette har en positivt påvirkning på dette, det at gruppen min allerede har presentert sånn og faktisk gjorde en bra jobb på det?

     

    BTW, dette var eposten:

     

    "Hei! Kom nettopp over innleveringsfana på Mitt UIB i forbindelse med levering av utkast til seminaroppgava og så at det er en egen post for innlevering av disposisjonen til presentasjonen vi hadde sist uke. Jeg trodde at vi skulle legge den ut i selve gruppa slik at alle kunne se den, noe vi gjorde før fristen (men senere slettet jeg den og la ut den nye versjonen). Stresser veldig mye over at arbeidskravet om innlevering av disposisjon ikke er oppfylt siden jeg ikke leverte det inn på rett plass på Mitt UIB. Er det greit om jeg bare leverer den disposisjonen som du fikk på email inn nå og at det arbeidskravet regnes som oppfylt eller må jeg og gruppa mi ta hele exfac på nytt? Er arbeidskravet oppfylt i det hele tatt, siden du fikk disposisjonen på epost innen fristen?

    Hilsen stresset førstegangsstudent :)"

     

    Har allerede sendt den, men høres det greit ut?

  5. Vær ærlig, legg deg flat, ta opp problemstillingen med en gang med fakultete/seminarleder, mener da personlig oppmøte evt tlf og ikke per mail. Så skal nokk ting ordne seg. Men bare ta det opp med en eneste gang og ta ansvar for feilen din så går det som regel bra.

    Skal møte opp på kontoret hennes om jeg ikke får svar innen imorgen, tror nok det skal gå fint, men vet ikke hvor seriøse de er på slike ting. Jeg har jo tross alt levert på Mitt UIB, og det er jo bare det som spesifiseres såå... Men hva mener du med ta ansvar? Altså ta faget på nytt? 

  6. Hei! Nå har det seg sånn at jeg har greit å levere inn en disposisjon til presentasjon på feil plass. Vi skulle levere på Mitt UIB og sende seminarlederen disposisjonen på email. Sendte den på email, men la ut disposisjonen på feil plass i Mitt UIB grunnet til at jeg ikke en gang viste at det var en egen fane for innleveringer (er ny student). Lurer på nå om jeg stryker faget? Er et arbeidskrav å levere disposisjon innen fristen og det gjorde jeg jo, bare på feil plass. Har sendt henne email om det, men trenger hjelp her også, noen som har erfaring? Er kjempe redd for at jeg må ta faget på nytt...

  7. Evt har han solgt noe mobiltelefoner så han hadde råd ;) En knarker jeg kjente rappa kortinfoen til bestemora si og tappa kontoen hennes regelmessig for "små" beløp, og når hun oppdaga det i banken lata han som han ikke visste noenting og sa hu må ha blitt skimma i minibank. Han lånte også store beløp av familie som han aldri betalte tilbake.

     

    Lykke til med videre innbetalinger

    Hahaha, får håpe det ikke er tilfellet her.

  8. Denne fyren er dopvrak, slutt å unnskylde og bagatellisere han. Alle signalene er der. Han bruker alt av penger han får tak i på å kjøpe mere, får ikke mobilabonnement fordi han ikke er kredittverdig, har sannsynligvis lurt penger fra alle han kjenner inkludert familie.

     

    Han eier ikke nåla i veggen og har lurt deg til å tro at "det går sikkert bra bare vent litt". 

    Han har jo mobilabonnement, det har han hatt helt siden vi begynte å snakke om visninger og slikt. Hadde bare ikke mobil sa han

  9. Jeg har kikket litt mer på det, og det virker ikke opplagt nei. 

     

    Heving må skje på grunnlag av husleieloven § 9-9 (1) (a), der "leieren vesentlig misligholder sin plikt til å betale leie eller oppfylle andre krav som reiser seg av leieavtalen". I noten (675) på rettsdata sier Wyller om "andre krav som reiser seg av leieavtalen" at det kan være "krav om å betale depositum (§ 3-5) eller garanti (§ 3-6) eller forhøye disse".

     

    Jeg fant en lagmannsrettsdom (LB-2008-129042) via lovdata som kommer inn på spørsmålet (i forbindelse med leie av lokaler):

     

    Her mener altså retten at "utgangspunktet" er at manglende sikkerhet innebærer vesentlig mislighold, men det er ikke alltid "åpenbart". (Begrunnelsen fra byfogdembetet er ikke tilgjengelig på Lovdata.)

     

    I LB-2002-2366 var det "åpenbart" vesentlig mislighold, men manglende betaling av depositum var bare del av begrunnelsen, så det er ikke så hjelpsomt.

     

    I en sak som i denne tråden mener jeg det skal lite til før man kan heve. De økonomiske konsekvensene for en "fattig" student som leier ut kan bli store uten depositum. Hvis fremleier har pengene er det en enkel sak å ordne depositum. Hvis han ikke gjør det, er det klart klanderverdig (skyld). Hvis han ikke har pengene er det et tillitsbrudd, som blir ekstra problematisk når avtaleforholdet går over lengre tid og forutsetter mange fremtidige betalinger.

     

    Det beste er antakelig å sende et varsel med en frist på en uke eller to, der man krever at depositumet ordnes, og helst også gjør det klart at avtalen vil bli hevet hvis betaling ikke skjer innen fristen.

     

    Hvis fremleier i tillegg lar være å betale husleie burde det etter min mening nesten alltid være nok til å heve uten mer om og men.

    Okei, tusen takk for utfyllende svar! Har satt fram ulike ultimatum til han men han ser jo ikke meldingene, eller så ignorerer han bare meg, så det er vanskelig å sende en varsel som faktisk kommer til å ha en virkning om han ikke ser varselen

  10. Fasaden (FB) kan være plettfri uten at kontoens eier er det. Det går også an å være pen i tøyet og misbruker samtidlig. VET du at det er kjæresten når du vet såpass lite om ham?

     

    Kjør kredittsjekk.

    Jo, det er kjæresten. Hun skrev det selv på Facebooken sin og i tillegg så fikk jeg vite det pga. han brukte hennes mobil i starten til å snakke med meg pga. han ikke hadde en selv

     

    Hvordan kredittsjekker jeg en annen privatperson? Har personnummeret hans, men er det lovlig å kredittsjekke noen, leste at man må ha en saklig grunn, er dette saklig nok?

  11. Først, om terminologi: 

     

    Så du er "hovedleier", mens personen som leier av deg er "fremleier".

     

    (Ikke så viktig, men greit for å unngå misforståelser.)

     

    ***

    Meldingen du foreslo over virker unødvendig "sint".

     

    Ellers skjønner jeg ikke hva du mener med at du ikke har "grunnlag i kontrakten for å bare bytte ham ut". Hvis avtalen sier at han skal betale depositum er det et brudd på avtalen å ikke betale depositum (eller nødvendig medvirke til opprettelse av konto). Etter min mening vil manglende depositum ofte være så alvorlig at du kan heve leieavtalen. I alle fall vil det være grunnlag for en vanlig oppsigelse.

    Tenk deg at du har blitt lovt gang på gang at ting skal gjøres og fikses, men gang på gang så blir de ikke det. Man blir jo sint da. Ja, avtalen sier at depositum skal betales, men det er ikke fastsatt noe dato, så det er lite jeg kan gjøre der

  12. Ringte han nettopp på Facebook mens han var pålogget i et desperat forsøk på å nå han og han svarte ikke.... Tenker å sende ham denne meldinga her:

    "Nå begynner jeg å bli rimelig lei av å bli ignorert. Det er snakk om å svare på en melding, og når du ikke en gang kan gjøre det eller passe på frister hvordan skal jeg være sikker på at du i det hele tatt kommer til å betale leia i tide? Svarer du ikke innen imorgen eller ringer meg innen den tid så er jeg på god vei til å finne en ny fremleietaker, da jeg er usikker på om du i det hele tatt kommer til å betale leie i tide."

     

    Er det innafor?

     

    Tenker også å dra bort til der han bor imorgen om han ikke svarer idag. Vil det være for mye? Er jo tross alt snakk om store summer som jeg ikke kan håndtere

  13. Leietaker virker ikke. Løsning: bytt han ut.

     

    Jeg regner med at han ikke har flyttet inn allerede siden han ikke har betalt depositum? sannsynligheten for at han plutselig kommer til å forandre seg på en magisk måte og begynne å svare og betale er lav. Hva slags avtale har dere? har han brutt den allerede? Det kan være viktig å følge spillereglene, men hvis han ikke har flyttet inn, og ikke betalt noe så er det lettere å avslutte med en gang.

    Jeg har jo ikke noe grunnlag i kontrakten for å bare bytte ham ut, bare hvis han ikke betaler leie og slike ting så det. Men, problemet er at han har flyttet inn siden jeg ga ham nøkkelen dagen kontrakten ble skrevet under, fordi det var også den dagen han skulle betale depositum. Dumme, 18 år gamle meg visste ikke bedre :) 

     

    Avtalen vi har er en intern fremleieavtale, ganske standard, type om du ikke betaler leie blir du kasta ut, oppsigelse, etc. Han har ikke brutt noe der enda. 

     

    Kan jo "true" ham med at jeg kontakter Stundentsamskipnaden eller noe sånt?

  14. Høres veldig ut som en rusmisbruker du har fått inn. Styr unna. De bruker all verdens med unnskyldninger for å bruke penga sine på rus istedet for fornuftige ting.

    Hahhaa, ganske morsomt at det var dette jeg tenkte når jeg først møtte ham. Han var veldig "jumpy" når vi snakket og stamret veldig om ordene, i tillegg til at han var rød rundt øyene. Tenkte ikke så mye over det da, han studerer jo tross alt og har en kjæreste som ser nokså oppegående ut. Han ser ut som en fyr som har livet på plass ut i fra Facebooken, så jeg tror nok ikke han er en rusmisbruker. Kjæresten beskriver ham som en "svimekopp", så... må jo være sånn han bare er da. 

  15. Er i starten av et fremleieforhold der jeg er fremleieren. Fremleietakeren er en fyr på slutten av 20-årene. Problemet er da at han SVÆRT dårlig på å svare på meldinger, enten det er gjennom epost, sms, Facebook etc. i tillegg til at mobilen hans aldri er på, noe som fører til at han også er vanskelig å nå om man ringer. Dette har fremlagt noen problemer nå i opprettelsen av en depositumskonto. Han må signere under avtalen for opprettelsen av den kontoen, men det har han ikke gjort da han ikke visste om det, fordi... han ikke så meldingen :) Dette tok en hel uke. Når han først fikk vite at han faktisk skulle signere under kontoen så oppsto det problemer i forbindelse med bank-id innlogging. Han sa at han skulle fikse på det denne tirsdagen. Jeg sa at det var greit, men kontoen er enda ikke skrevet under og han svarer heller ikke på henvendelser der jeg krever å få en forklaring. Det begynner å haste nå, da husleien skal betales neste uke, og jeg frykter at han også kommer til å bruke mye tid på å betale eller hva enn det skulle være. Hva kan jeg gjøre? Har ringt han idag og sendt han en melding der jeg forlanger svar og utdyper hvor irriterende det er at en holder på med sånn, men surprise surprise, den har han jo ikke sett! Sendte også melding på facebook på onsdag, men den har han ikke åpnet, selv om han har vært pålogget flere ganger siden jeg sendte meldingen. Jeg kan virkelig ikke risikere å betale leie for ham om han blir en uke sen, fordi jeg er en student selv...

  16. Når du ser dem i forelesning, kan du spørre om de vil bli med til kantina etterpå. Ellers er det lov å spørre på melding på messenger eller hva ungdommen nå til dags bruker.

    Jeg drar hjem etter forelesning, så det funker ikke så godt. Men spurte nettopp en jeg møtte på forelesning om jeg kunne være med på yoga, så skal se hvordan det funker! 

     

    oppdatering: Hun sa ja!

×
×
  • Opprett ny...