Gå til innhold

SirHiss

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SirHiss

  1. hvis du kjører en wrt54g i client route mode. så funker det fint mot jensen routern. gjør der mot min nabo her : jensen wireless broadband router 2

     

    NB: se opp for nye wrt boxer

    5105142[/snapback]

    Har en 3COM OfficeConnect 11g. Finner ikke noe client mode på den i hvertfall. Kan titte litt etter en firmware oppgradering.

  2. Hvordan kan jeg åpne porter i en linksys router? Får sikkert åpna, men detter bare ut etter på. Ser slik ut når jeg prøver å åpne:

    5096824[/snapback]

    Skjønte ikke helt hva du mente.

    Bruk forwarding til å åpne porter, ikke filters.

     

    EDIT.

    Hehe tror jeg skjønner problemet ditt. Du sperrer portene i stedet for å åpne de. Står egentlig ganske greit forklart i bildet du posta;

    'Filters enable you to prevent certain PCs on your network from accessing your internet connection". Taster du inn ipn din her sperrer du deg selv ute fra nettet.

     

    Nice one! :!:

     

    Fjern det du har fyllt inn i filters, bruk 'forwarding' taben, og fyll inn tilsvarende verdier der så fungerer det nok.

  3. Heihei...

     

    Vi har nettopp utvidet hjemmenettverket med en pc så nå har vi to, henholdsvis 10.0.0.2 (kontrollerer routeren) og 10.0.0.12 (min spillmaskin). Jeg har kjøpt BF2 og fant ut at jeg måtte åpne masse porter i routeren. Dette gjorde jeg slik "set nat entry add 10.0.0.12 4999 0.0.0.0 4999 tcp (for eksempel). Det var veeeldig mange porter. Etter dette har internetten på 10.0.0.2 begynt å gå saktere når man surfer og sjekker mail (tror de som bruker den). Kan det ha noe med at jeg forwardet portene til _kun_ min maskin (det burde jo ikke gjelde de samme portene)?

    nei.

    Går det an å forwarde en port til flere maskiner på en gang med f.eks set nat entry add * 4999 0.0.0.0 4999 tcp ??

    5096854[/snapback]

    nei.

  4. Ok, takk for all hjelp uansett :)

     

    Det med webserver og slikt ble litt avansert for lille meg. :blush:

     

    Mvh Audun Hagen

    5096618[/snapback]

    Er ikke vanskelig i det hele tatt. last ned apache og start den, så forwarder du port 80 til pcn din på samme måte som du gjorde med den andre.

    Pek lesern din mot den eksterne ipen din, og se hva du får opp. Får du konfigen til modemet ( om den har web grensesnitt da ) så stopper den der, får du rutern sin konfig så stopper den der, får du apache velkomssiden så fungerer det.

     

    Easy as pie!

  5. Joda, men det er jo det jeg har gjort. Modemet gir ruteren min 10.0.0.4 og det er dit jeg forwarder porten(e). Derifra forwarder jeg til min interne igjen (innenfor innerste ruter).

     

    Men likevel går det ikke. :hmm:

     

    EDIT: Men vet du hvordan jeg kan sjekke hvor signalet stopper? Et eller annet tracerout program der jeg kan spesifisere i porter eller noe?

     

    Mvh Audun Hagen

    5096564[/snapback]

    Nei, desverre. Eneste jeg kan foreslå er webserver ideen min.

    forresten så betyr ikke "kan ikke sjekke" at porten ikke når fram. Jeg får "Nat error" når det er tilfellet.

  6. Hei

     

    Takk for svaret. Jeg har sjekket loggene, men det står ikke noe der. Det som er poenget er at jeg skal noe så enkelt som å forwarde en port. Jeg har forwardet porten i modemet (Netopia fra NGT gjennom Telnet) til ruterens IP-adresse. Og fra den ruteren har jeg valgt min som DMZ (alle åpne til meg) (Linksys WPA54GS).

     

    Men om jeg tester porten i azureus får jeg bare meldingen "kan ikke teste". Har du noen kjennskap til dette?

     

    Er det evt. noen andre måter å sjekke om portene er åpne eller ikke?

     

    Mvh Audun Hagen

    5096502[/snapback]

     

    Kjører du DHCP på begge ruterne? Hvis du gjør det så husk at når du skal forwarde porten fra modemet til ruteren må du bruke ipn som modemet har gikk ruteren, og ikke den ruteren har gitt seg selv.

    Har samme opplegg som deg. Modemet gir ruteren adressen 10.0.0.1 ( dette blir gjengitt av ruteren til å være ekstern ip ), og ruteren gir seg selv adressen 192.168.0.1 . Det vil si at du ikke kan forwarde porten til 192.168.0.1 men til 10.0.0.1 .

    Håper det var greit forklart.

  7. har du  prøv å la vindows dele internettet ut fra  wifien eller prøvd men en nettverksbru?

    5096394[/snapback]

    WCS hjelper meg jo ikke når jeg ikke får brukt den trådløse koblinga sammen med lan. De andre pcnene er utenfor rekkevidde så jeg får ikke delt de derfra.

     

    Huseierens onde Jensen ruter støtter ikke bridging. :thumbdown:

  8. Hei

     

    Jeg sitter nå bak to rutere, og vil gjerne finne ut hvor portforwardingen min stopper. Er det et program som kan sjekke hvor langt det går? Jeg mener nemlig bestemt at jeg har åpnet alt, men jeg får det ikke til å funke.

     

    Kan noen gi meg et svar på dette? :)

     

    Mvh Audun Hagen

    5095263[/snapback]

     

    Mange rutere logger blokkerte innkommende koblinger, kunne vært lurt å sjekke de. Har du adsl eller kabel så husk at du ofte må sette opp NAT på modemet også.

     

    Du kunne kjørt en webserver på pcn din, og forsøkt å forwarde port 80 til deg, også peke nettleseren din til din eksterne IP. Får du opp en konfigurasjonside til en av ruterne er det den ruteren som ikke forwarder. Har ikke testet dette selv, men det burde fungere.

    Lykke til! :)

  9. Ok, jeg får internett fra huseieren gjennom et ( håpløst ) trådløst lan. I tillegg har jeg et vanlig lan hvor jeg har et par pcr og en xbox. Problemet er at jeg får ikke nett når lan koblingen er aktiv. Jeg tror kanskje windows forsøker å koble opp mot nettet gjennom lan koblingen. Går det ann å tvinge den til å bruke den trådløse koblingen?

     

    Bruker Windows XP SP2

  10. Jeg kjøpte akkurat dette HK'et sammen med en XP2400+, og en Asus Geforce ti4200 128mb 8x skjermkort, og 512 mb ddr pc2700 ram.

     

    Problemet er at den nekter å boote.

    Når jeg skrur på maskinen begynner HDr, vifter lamper osv å fungere, men jeg får ikke noe bilde på skjermen.

     

    Slik som maskinen står nå er det kun cpu, ram, skjermkort og HD koblet til den, så at problemet kan ligge i annen maskinvare er utelukket.

     

    Ramen sitter godt fast, cpuen er riktig montert men kjøleribbe og vifte, og jeg har sjekka at skjermkortet fungerer på denne maskinen.

     

    Jeg er tom for ideèr.

  11. Noen som veit om en annen måte å kable oppsettet til adsl enn den som er beskrevet i adsl "gjør det selv" håndboka.

    ISDN boksen er nemlig ikke i samme rom som datan, og jeg er ikke så jævlig hypp på å begynne å borre gjennom 2 etasjer, og kjøpe meg en 40 meter TP...

  12. kilogram, jeg er fulstendig klar over det, men når jeg sier virus, mener jeg virus.

    var av typen w32.badtrans.

     

    _________________

    Ok, Very funny, Scotty.

    Now beam me down some pants.

     

    [ Denne Melding var redigert av: SirHiss på 2001-12-23 14:47 ]

×
×
  • Opprett ny...