Gå til innhold

jkf007

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jkf007

  1. He he he.. Og det kommer fra et selskap som teknisk sett er i stand til i dag å by deg på fete annonser for butikken du passerer kl 7:55 hver dag på vei til jobb i det øyeblikket de oppdager en mail på g-mailkontoen din som nevner et produkt akkurat denne butikken fører. Skal ikke påstå at de gjør det, men de er teknisk sett i stand til det.

     

    Du drasser med deg en android telefon som vet hvor du er og om du er i bevegelse. Kanskje du går litt saktere forbi bestemte butikker. Du har på deg en androidklokke som måler pulsslagene dine når du passerer butikkvinduene. Du bruker en chromebrowser som registrerer hvor lang tid du bruker på å se på produkter i nettbutikker..

     

    Alt dette kan settes sammen til en frobrukerprofil. En overvåking de burde betalt deg for men som du har betalt mangfoldige tusen for å være en del av.

    • Liker 1
  2. Den beste måten å få tilgang til dine e-poster er via bakdør som samtlige store aktører fra USA har plantet.

     

    På tide å gå vekk i fra private e-poster til å ha en eneste stor suppe hvor alt havner - så kan alle se, du har vel ingenting å skjule?

     

    Tja NSA leser vel alle eposter før de er levert og først når innholdet er analysert går de inn og snoker på all informasjon de kan finne på den som blir identifisert tilknyttet eposten.. Såsant det ikke dreier seg om en amerikaner, da er det "lovstridig" hva det enn betyr for NSA.

  3. Mye bra!

     

    Men, Internett er ikke privatsfære uten at brukeren aktivt definerer det som sin privatsfære. Åpen kommunikasjon vil uansett om det er på gaten eller internett være utsatt for at andre kan høre eller se. Så det å skjule sin pinkode ved kjøp i kiosken, kryptere eposten sin, makulere brev, slette eposter fra Nigeria og oppdatere java er brukerens eget ansvar. Vi har ansvar for egen privatsfære enten den er digital eller analog.

     

    MEN, DLD som pålegger en logging av elektronisk aktivitet eller spor er overvåkingssamfunnets ytterste patetiske forsøk på begrense demokratiet.

    Skal man ikke tørre å besøke politiske websider i frykt for at ipadressen sin blir gjenstand for revisjon? Eller bli utsatt for overvåking fordi man uheldigvis ringte et nummer som er under overvåking? Eller passerte bomringen på feil tidspunkt?

  4. Merkelignok så bruker sertifikatene deres RSA-nøkkel.. (som NSA har deltatt i utvikling av)
    Men hele RSA standarden er vel åpent tilgjengelig, og det er ikke funnet noen bakdør så langt.

     

    Og NSA sier selv at det ikke har bakdører noen steder:

    http://gcn.com/articles/2011/02/16/rsa-11-nsa--no-des-backdoor.aspx

     

    Men andre tidligere NSA-folk sier andre ting. http://www.itworldcanada.com/news/former-nsa-tech-chief-i-dont-trust-the-cloud/140135

    • Liker 1
  5. Et glimrende tiltak å legge avgifter på harddisker og minnebrikker. Vi har hatt kassettavgifter og RIAA-avgift på forsterker i platespillere.

    En avgift på moderne lagringsmedier som kan benyttes til å lage kopier og lagre musikk/video på slik man kunne med kassetter er en modernisering og naturlig utvikling for en bransje som syter og klager over piratkopiering.

     

    I Norge har bransjen heller valgt en løsning der advokatstanden kommer til å tjene seg søkkrike på å saksøke de som gikk glipp av en TV-episode og måtte laste den ned ulovlig fremfor å vente flere uker på at NRK skal gjøre den tilgjengelig på nett-tv.

    • Liker 1
  6. Fungerer dette lokalt også? F.eks 3 maskiner i samme hus: Bruker den da det interne nettet, eller må går trafikken ut på internett også tilbake? :-)

     

    Poenget med P2P er at filene skal deles mellom klientene ikke mellom klienter og server. Så om du sitter med alle maskinene på samme nettverk så går ikke informasjonen ut på internett men kun mellom maskinene på nettverket ditt.

    Bruker i dag skydrive for sync mellom alle enheter, men dette ser langt mye mer lovende ut når man slipper å mellomlagre på internett.

  7. Jeg har faktisk opplevd at filsystemet på en minnepinne ble korrupt etter å ha tatt den ut uten å løse den ut.Det er noen år siden, så det var vel faktisk i Windows 2000.Mulig ting er mer robust nå, men hvorfor ta sjansen?Spare 2 museklikk?

     

    Opplevde dette ganske nylig. Men om årsaken var at jeg dro ut pluggen eller om den allerede var korrupt vet jeg ikke.

     

    Er det viktige data og du har tidspress så bør man sikkert bruke de to ekstra museklikkene.

  8. Hva er det jeg leser?Finnes det fiber kabler som ikke lar lyset reise i lysets hastighet?Hvordan "bremser" man lyset?Dette hørtes for min del ut som noe særdeles ulogisk ut. Lys har en gitt bølgelengde og den vil reise så langt som den vil uten påvirkning av ytre kilder. Ja, lyset blir svakere over større lengder og om det må passere materialer og til og med luft, men det går ikke saktere såvidt jeg forstår.Håper jeg bare misforstod artikkelen.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_light

     

  9. Åååå? Har de ikke fortalt deg om https://www.dreamspark.com/Sjekk om skolen din er innrullert så får du lastet ned Office og alt annet du trenger gratis.
    På NTNU er det Fakultetet for informatikk, matematikk og elektronikk (IME) og Fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) som har avtale med Dreamspark, så da er det langt fra alle som har muligheten til å utnytte Dreamspark. Dessuten har Dreamspark ikke Office, men har resten av Microsoft porteføljen.

     

    Kan hende det er avhengig av hvilke abonnement de forskjellige skolene har. Ser at flere Office suiter er tilgjengelige.

×
×
  • Opprett ny...