Gå til innhold

Singularity

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Singularity

  1. Heh, community representanten stengte akkurat ned diskusjonsforumet i 10 minutter etter denne posten:

     

    social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/9999272/50#10012008

     

    Det er sluppet en tredjeparts iphone app som har forårsaket at alle har grepet høygaffelen og klatret opp på barrikadene igjen.

     

    Jeg er så inderlig glad at jeg ikke jobber som moderator på Bioware sitt forum nå :)

  2. Hvorfor får jeg oppdrag på Citadel jeg ikke kan gjøre? Skal ut i galaksen og finne saker, men jeg får ikke lov å lande på stedene oppdragene sier de er. Selv CIC viser at det er oppdrag der.

     

     

    Hvis du kommer for langt i handlingen så forsvinner NPC'ene som gav deg questene. Det kan være dette som har skjedd. I såfall vil du se at questene er grået ut i journalen med det resultat at de er umulig å fullføre.

     

     

    Journalen suger jevnt og trutt hele spillet, og en grei tommelfinger regel for folk som liker å fullføre side-oppdrag og slikt er å vente med "Primary" missions helt til alle side-oppdrag er fullført. Ett annet tips er å scanne alt av planet-systemer i alle clusterne som er infisert av Reapers - dette vil gi deg mer war rating, penger og såkalte "planer"

    som du kan oppgradere hos Liara

    som en boost av egenskapene til karakteren din.

  3. Ja, spillet har noen få "Priority" oppdrag. En av de siste er en total annen opplevelse om du ikke tar med deg DLC karakteren. Jeg mener at det er graverende når EA/Bioware sier at de ikke fullførte den før januar i år, store og meget viktige deler av den ha vært fullført for meget lenge siden.

    Å fullføre er ikke det samme som å begynne. De kan gjerne ha begynt å "Ashes" for lenge siden, og jobbet med den på si mens de gjør ferdig hovedspillet. Du kan ikke bare legge inn hooks og triggers for den på slutten. Det absolutte beste er å legge inn støtte for denne (og andre fremtidige DLCer) i hovedspillet. Det vil si at du bygger hovedspillet med innebygd støtte for at planlagte utvidelser skal komme, noe som er mest hensiktsmessig med tanke på programmeringsresurser og slikt.

     

    Men slikt går hus forbi 99.99% av fans, som ikke har noe bakgrunn på hverken programmering eller prosjektering, eller tydeligvis ikke skjønner slike ting.

     

    Det har ikke gått meg hus forbi, og jeg skjønner at de må introdusere rammeverk for fremtidige DLC i lanseringen av ett spill. Men jeg velger alikevel ikke å tro Bioware når de sier at dette ikke var en planlagt DLC fra børjan av. At du tar de på ordet er greit nok, skal ikke diskutere det med deg, men ikke slå meg i hodet med at jeg ikke skjønner hvordan ett spill lages.

     

    Bioware har skuffet meg stort det siste året med DA2 og ME3. Jeg valgte å la tvilen komme de tilgode før ME3 - men med det punktumet de satt for sagen så kan de glemme min støtte. Det er ikke lenger ett stempel for kvalitet i mine øyner, og jeg har fulgt de trofast siden det første Baldurs Gate spillet.

  4. Gjør ikke stort, From Ashes er bare en halvtimes lang quest anyway. Det værste er at de tar 10 dollar for en halvtime, i tillegg til de 50 dollarene spillet koster.

    Etter det jeg har hørt er det kommentarer fra karakteren i mange oppdrag og gjerne interaksjon mellom andre karakterer i spillet og karakteren i From Ashes. Høres ut som om du faktisk går glipp av noe om du ikke har From Ashes i motsetning til Kasumi eller Zaeed.

     

    Ja, spillet har noen få "Priority" oppdrag. En av de siste er en total annen opplevelse om du ikke tar med deg DLC karakteren. Jeg mener at det er graverende når EA/Bioware sier at de ikke fullførte den før januar i år, store og meget viktige deler av den ha vært fullført for meget lenge siden.

     

    Det som kan ha skjedd er at Bioware nesten fullførte karakteren for så å ligge den på hylla som en redesign. Vi vet alle hvordan spillskapere kan plukke fra hverandre ett spill i utvikling for så å sette det sammen med store endringer. Men da burde de være så ærlig å si at de vurderte lenge å ha DLC materialet i det endelige spillet, men at de etter en periode av tvil la den på hylla - for så å kode den inn som en "frittstående" DLC.

     

    Problemet er bare at den er alt annet enn frittstående.

     

    Jeg skal ikke gi noen spoilere her, men jeg vil anbefale alle som har tanker om å kjøpe dette spillet å søke opp en del av kritikken over det før de gjør det. Jeg tror jeg fortsatt ville kjøpt det, men er meget skuffet over en liten del av håndverket til Bioware. Nesten så skuffet at det overskygger de andre 99% som er perfekte.

    • Liker 1
  5. Jeg pleide å spille kvalitets PC spill, helt til noen knuste kneskåla mi med en konsoll.

     

    Jeg har ikke anelse hvor mange ambisiøe PC spill har blitt maltraktert med oppfølger som skulle "nå ut til massene" på konsoll. Money talks, bullshit walks.

     

    Eneste virkemiddelet mitt er å høylytt markere hatet mitt for konsoll så ofte som jeg får sjangsen til det. Jeg kommer til å le rått den dagen konsoll spill blir portet til browser baserte touch screen medier, da får dere se hvordan det føles å få grensenittet sitt voldtatt av ett underlegent, men mer utbredt, grensesnitt

    • Liker 2
  6. ME1 og ME2 har gitt meg så mange timer med kvalitetsmoro at jeg kun pga av dette vil belønne Bioware med en forhåndsbestilling av ME3.

     

    DA2 var en gedigen skuffelse. Det var som om Uwe Boll lagde oppfølgeren til Inception. Og fordi om Bioware halveis har innrømmet at spillet var ett stort feilsteg i forhold til kvaliteten på DA:Origin - så er ikke det gitt at de ikke kan gjøre samme feilen igjen med ME3.

     

    Men som sagt, jeg føler de har fortjent pengene mine. Kanskje også med ett håp på at de kan putte de på en mer kreativ og kvaltitativ plass for det neste store RPG spillet de lager.

     

    Når det gjelder DLC så er det litt irriterende at de bruker det som en krykke til å lage ett halvferdig spill. DLC burde kun brukes som garnityr på ett allerede komplett produkt. Her føler jeg det er mer EA sine økonomer som styrer skuta, og ikke Bioware's kvalitetssikring av sine egne produkter :(

     

    Alt i alt er jeg optimistisk over ME3, og er allerede meget positivt overrasket over co-op MP som jeg har spillt i demoen. Så det blir nok mange timer med moro selv om spillet lander på kulen og ikke i bunnen av bakken.

    • Liker 3
  7. Back to topic:

     

     

     

    Catch Me if You Can: Sapphire Radeon HD 7950 OC 3 GB Graphics Card Review

     

    post-38451-0-51640500-1330519422_thumb.png

    Conclusion

    The Radeon HD 7950 3GB seems to be an even more attractive product than the recently released Radeon HD 7970 3GB. Being more affordable, it can be overclocked to deliver higher performance while the $100 difference in price can be spent for a better cooler. This is good news for overclockers, of course, but even at its default clock rates the Radeon HD 7950 is competitive against Nvidia's previous-generation flagship GeForce GTX 580 3GB across a number of tests and benchmarks. Still, we want to stress it once again that the Radeon HD 7950 is meant for overclocking. Its Tahiti Pro processor and fast graphics memory feature tremendous overclocking potential that can be put to use easily.

     

    Sapphire has come up with an excellent version of Radeon HD 7950 3GB that combines the abovementioned advantages with an efficient and quiet cooler (perhaps the quietest among all original GPU coolers we’ve tested so far). The Sapphire Radeon HD 7950 OC 3GB is factory overclocked but can be overclocked even more. And it comes with sufficient accessories at a close-to-recommended price.

     

    Jeg er meget fornøyd med dette kortet. Temperatur og lyd er så tight som du kan få det med en luftkjøler, Sapphire har virkelig trukket en kanin opp av hatten her. Det morsomme er at prestasjonen holder seg meget bra selv om du klokker kortet opp til 1050 mhz fra 900 mhz. Sapphire 7970 OC edition ser ut til å ha samme kjøler designen, men med en større heatsink og en bios-reset knapp, men er enda ikke kommet i butikkene.

  8. Jeg kjøpte Sapphire HD 7950 OC edition sist uke. Kjøpet gjorde jeg faktisk utelukkende basert på prisen på det, og omtalen i denne artikkelen på Anandtech.

     

    Kortet bruker minimalt med watt, er uslåelig på ytelse vs støy og burde være rimelig nærme toppen avlisten over ytelse vs pris(denne listen vet jeg ikke hvor du kan finne - men det er rimeligere enn 580 og langt bedre på alle alle felt).

     

    Problemet blir kanskje å finne noen som har kortet på lager.

     

    Det kan godt hende at Nvidia kan levere bedre kort når deres arvtager til 580 en gang kommer ut, men det blir spekulering på høyt plan både når og hvorvidt dette er tilfellet.

  9. Sorry Jens&Co; Dette har dere ikke tenkt gjennom i det hele tatt.

     

    Umiddelbart merker jeg meg disse punktene som store ankepunkter for å innføre denne skatten:

     

    1) Piratvirksomhet. Piratkopierte utgaver av spill, programvare, e-bøker, musikk, filmer og tv-serier er mer tilgengelig enn noensinne for de fleste forbrukere av dette. Enten det er usenet eller torrents så kan en finne det meste lett tilgengelig. En treg infrastruktur rundt omsetning av disse varene har tidligere promotert lovløsheten rundt piratvirksomhet. For en eventuelt ny aktør innenfor elektronisk distribusjon vil denne loven være som en stor møllesten rundt halsen, for den jevne forbruker er det så og si som en oppmuntring til å fortsette tyveriet av nedlastbare produkter.

     

    2) Miljøhensyn. Å skrive elektronisk informasjon ut på ett fast medium, transportere det til butikken og videre til forbrukeren skaper ett signifikant karbon-avtrykk. Det er ingen miljøargumenter for å klemme til rundt omsetning av elektronisk leverte produkter. Det er sikkert godt nytt for bokhandlere, film-, spill-, software- og platebutikker. Men for miljøet er det en katastrofe at elektronisk overføring av de samme produktene blir hemmet. Jens Stoltenberg reiser rundt hele jordkloden for å redde miljøet, mens her hjemme driter han over alt av logikk og fornuft på hvordan vi kan gjøre en lokal innsats for å bevare miljøet.

     

    3) Byråkratiet. Håndhevingen av den nye momsen vil føre til en åpenbar ekspansjon av den allerede gigantiske sentraladministrasjonen som tar seg av innkreving av dine og mine penger.

     

    Det finnes sikkert mange flere argumenter. Men bare det første argumentet alene burde få en apekatt i ett eller annet direktorat til å reise seg i protest mot denne dumskapen.

     

    Snakk om å gå baklengs inn i fremtiden. Beklager AP, SV og SP. Dere har mistet stemmen min igjen.

  10. Mine valg:

     

    Protoss

     

    1. Helse og armor. Å miste en unit er verre enn å drepe mindre effektivt. Liker å microe vekk skadede enheter mens jeg slåss, etter min mening er det enklere å reparere enn å produsere.

    2. 25% mer gass. Økonomi er alt i sc2 -:-$

    3. Veldig i tvil her. Men uten å avsløre for mye så kan auto refinery's være en velsignelse på ett par av oppdragene - så vil nok velge vekk den kjappere økonomien fra dbl scv prod her.

    4. Sci vess. SV har en STOR fordel på raven hvis du liker å microe vekk skadede enheter. Hvis du bare pløyer på og reparerer når du er ferdig så har de ikke så stor effekt. Auto turret er utvilsomtbra på noen oppdrag hvor du har begr med ressurser - og er ekstremt effektive på å pulle enheter til en oppsatt killzone vekke fra etablert forsvar.

    5. Tech reactor er uhyre effektiv på å komme kjapt i gang og sparer deg for å måtte lage xtra rax, ports eller fac's.

     

    Zerg

     

    1. Shrike. Marginelt bedre enn 150 helse.

    2. Perdition turret. Ser fordelen mange bruker med planetary fort choke block. Spesielt på siste oppdraget. Men liker bedre å bruke vanlige CC til det. Da kan jeg også kalle ned mange flere mulee's. Da jeg innså at planetery fort både var låst til bakken og fjerna orbital command så ble valget enkelt. Elsker mule's :-D

    3. Predators er uten unntak dårligere enn firebats til å deale med melee. Bruker kanskje ikke den store transp så mye, men brukte aldri predatoren igjen etter jeg prøvde de. En mekanisk enhet hører ikke hjemme i bio-ballen min :)

    4. Pluss energi. Passiv reparering går for treigt til å ha noen nytte. Bedre å ha xtra energi på nyprodusertr SV og banshee's :)

    5. Å stjele zerg enheter er utvilsomt sexy. Spesielt siden de ikke øker supply counteren ;) Men som noem har sagt. Treige lings/ultras er bare ett must som ikke kan overses.

     

    Smak og behag på mange av disse. Ingen av de vil knekke spillet ditt om du velger de vekk. Men på hard/brutal kan ett par av de absolutt bli tunge lodd på vektskåla.

  11. Om dere leser bloggen til Chris Taylor så forteller han at demoen er langtifra hvordan sluttresultatet vil være.

     

    Også at 360 versionen av spillet vil bli lansert før PC versionen, sikker for å pusse mer på det visuele.

     

    Så jeg har enda håp på at den vil se litt bedre ut.

     

    Det var jo beroligende å høre. Men har du link til den bloggen? Og ifølge Gas Powered Games' hjemmeside så har PC spillet verdenslansering 5. mars og 360 lanseringen er 19. mars...

  12. Dette er ett godt eksempel på problemet for fremtidsutsiktene for PC-spill. Supreme Commander solgte relativt dårlig når en tenker på at det var Chris Taylor som stod bak det, skaperen av det grensesprengende Total Annihilation. Spillet fikk mye pepper for dårlig skalerbarhet i forhold til "gjennomsnitts PC'en". Hundrevis av enheter i spillet fikk selv den mest respektable PC til å knele når det gjaldt ytelsen. I tillegg så var ikke AI'en særlig god på custom maps. Trangen til å kverne ut de simpleste enhetene i det uendelige som en grunnleggende AI strategi, helt til ett sekund i spillet endte opp til over fem sekunder i reell tid var da det nedslående resultatet -- selv på meget gode PC'er. Men generelt fikk både Supreme Commander og den frittstående utvidelsen Supreme Commander: Forged Alliance meget god omtale i spillomtalene internasjonalt.

     

    Problemet kom når mr. Taylor prøvde seg på XBOX360 markedet nesten halvannet år etter PC utgivelsen av Supreme Commander. Han håpte sikkert på at den unike multicore supporten ville gjøre det til en suksess på 360 og dens multicore prosessor. Men endte opp med å få lunke omtaler av spillet siden den reelle prestasjonen sank betraktelig, og i tillegg led av de forutsigbare problemet med begrenset brukergrensesnitt på konsoll som alle RTS jeg kjenner til har fått føle på konsoller(her er det vel bortimot umtvistelig at tastatur/mus er overlegent en enkel gamepad).

     

    Slutten på visa er at at jeg føler utviklere/utgivere blir både for ambisiøse og griske. En vil ha tilgang på det mye større konsollmarkedet - og gjøre spill som i bunn og grunn er designet med tanke på brukergrensesnittet til en PC om til konsoll. Det lar seg gjøre for all del for enkelte sjangre, en trenger bare å se på Mass Effect 1 og 2 for bekreftelse på dette. Men selv skytespill tør jeg påstå har begrenset verdi. En CS match mellom en konsoll og PC vil være rått parti i favør PC'en.

     

    Jeg kunne skrevet en meget lang post om dette emnet; Det er tross alt fremtiden for PC-spill som står på spill. Men føler ikke at denne tråden er rette plassen for det i forhold til emnet til den opprinnelige posten.

     

    Jeg prøvde Supcom2 demoen, og har som en følge av dette meget lave forventinger til den endelige utgivelsen i neste uke. Kommer til å gi en fyldig respons på omtalen til spillverket når den kommer og jeg får testet spillet grundig. Det er jo alltids ett håp at demoen ikke representerer spillet skikkelig.

     

    Til slutt vil jeg gi en rose til Valve for å investere i fremtiden for PC-spill(modulært innhold som lastes ned etter utgivelse og ett godt mottiltak mot den omfattende spredningen av piratkopier av spill på torrents). Halo universet og Steam tør jeg påstå at har egenhendig vist alle de positive egenskapene og det unike mangfoldet av spill som PC kan by på som du aldri vil kunne realisere med dagens konsoller, hadde bare flere utviklere og utgivere latt seg inspirere til det Valve har gjordt her... Jeg unner konsollspillere alt godt, men det må være mulig å ha en lykkelig sameksistens mellom PC og konsoll istedet for en utvannet smørje som ikke rettferdiggjør den ene eller den andre platformen.

  13. Vel. Jeg er her for å klage litt. Jeg satt foran skjermen fra jeg kom hjem fra jobb til klokka var 01.30 og spillte i går, og hadde en fantastisk tid. Et irritasjonsmoment er dog at jeg ikke fikk importert min karakter fra ME1 selv om jeg hadde 5 forskjellige saves. Etter litt søking fant jeg ut at løsningen er å gå tilbake og slå saren en gang til og så ikke lagre etterpå. Det funker dårlig når jeg ikke har spillet lenger. Det var heller ikke et alternativ i går kveld å løpe tilbake til butikken og lete etter en brukt versjon av ME1. (...)

     

    Det finnes en løsning som er mye bedre. Åpne game launch menyen, velg Setup - så går du til save games og lokaliser der de er lagret på PC'en din. Jeg hadde samme problemet som deg, men etter jeg gjorde dette ble alle ME1 savene mine tilgengelige selv om jeg avinstallerte ME1 for lenge siden. Savene bør ligge under den personlige mappen for brukeren din, documents/EA games/Mass effect 1/Saved games.

     

    Når det gjelder spillet selv så er jeg imponert over Bioware sin evne til å lage meget atmosfæriske spill. Men - og det er ett stor men her. Jeg frykter at fremtiden for PC actionRPG er dyster hvis alle skal vannes ut til konsollkvalitet. Er det en ting toeren mangler i forhold til eneren så er det at alt er littegranne for strømlinjeformet og "Gears of war"-aktig. ME2 var altfor forutsigbar, enkel og lineær sammenlignet med første spillet.

     

    Crysis2 vil være multiplatoform(og tas ut av jungelen og til New York! :(), Supreme Commander 2 er også multiplatform nå - og for de som har fulgt spillets opphav fra Total Annihilation så er den sterkt forenklede designet de har avslørt så langt ikke veldig sexy for de av oss som liker mus/tastatur interface og en littegranne krevende opplevelse som ikke er designet for 8-12 knapper på en konsoll. Er ikke mange selskaper igjen som sverger til PC markedet først og fremst; Kanskje Activision Blizzard, men Diablo3 er ett multiplaform spill nå - men vil kanskje fungere greit som det siden D1 og D2 var relativt enkle pek og klikk spill som passer greit til konsoll.

     

    Jeg gir spillet 7/10 dog, og gleder meg vanvittig til å konkludere trilogien med ME3(så husk på å tenk nøye gjennom valgene i ME2 siden du vil dra de med deg inn i ME3 om du importerer saven din).

  14. her er listen over windows vista spill,du må ha dx10 kort for og kjøre de fleste av spillene.

     

    Age of Conan: Hyborian Adventures (Funcom)

    Alan Wake (Microsoft Game Studios)

    Company of Heroes (THQ)

    Crysis (EA)

    Flight Simulator X (Microsoft Game Studios)

    Halo 2 (Microsoft Game Studios)

    Hellgate: London (Namco Bandai Games America)

    Shadowrun (Microsoft Game Studios)

     

    http://pc.ign.com/articles/706/706271p1.html

    6435052[/snapback]

     

    Eh, er vel ikke noen gamestudio som seriøst lager ett spill som du MÅ ha dx10/Vista for å kunne kjøre. Vel, kanskje Microsoft kan ta av pengebingen for å skape ett inntrykk at at en må ha vista/dx10. Andre er vel heller opptatt av å tjene penger på å nå forbrukerne istedet for en veldig liten prosentdel av potensielle kjøpere.

     

    Det å dra nytte av den nye teknologien når du designer spillet er derimot noe helt annet.

  15. Er nå en uke siden jeg ferdigstilte maskinen min. I begynnelsen virket alt knirkefritt. Men nå når jeg har kjørt den i 10 dager begynner den å fuske littegrann. Jeg mistenker minne timings siden jeg får 'memory access violation' melding i WOW. FEAR begynte først å fuske, jeg får av en eller annen grunn ikke kjørt autorun - og Alt-Tab er utelukket etter at jeg har lastet save fila.

     

    Minnet er corsair Twinx2048 xms3200c2

    (https://prisguiden.no/produkt/25200) Jeg måtte manuelt endre volt til 2.8 fra 2.6 - Latencyen fra 3.0-4-4-7 til 2.5-3-3-6; så auto settinga var litt 'off' sammenlignet med hva som er anbefalte settings på det minnet. Litt usikker på command raten - om den er T1 eller T2, leste om en tidligere i tråden som hadde problemer med den.

     

    Det kan være minnet som er skadet, men det får jeg ikke sjekket før jeg får kloa i en floppy disk til memtest.

     

    Spørsmålet mitt er om det er andre der ute som har dette minnet og dette hovedkortet og har støtt på lignende problemer.

     

    Edit: Oppsettet står jo på brukerprofilen min, men føyer det til her. Spiller i non-native res på FEAR med max settings. Native 1680*1050 i wow.

     

    Abit KN8 SLI

    AMD Athlon 64 3700+

    Corsair XMS3200C2 TWINX DDR400 2048 MB (2x1024)

    XFX GeFORCE 7900 GT 256MB GDDR3 PCIe

    OS disk: WD raptor 74GB

    Nexus Breeze 500 Watt Kabinett

     

    Feilmeldingen i FEAR får jeg ikke med meg en gang siden blåskjermen brenner forbi på under ett tidels sekund før maskinen booter.

  16. Tre år til det... bare tenk hva som har skjedd i pc industrien siden 2003 ;)

    6033980[/snapback]

    Jepp, det har vært enorme steg på tre år. Som f.eks den maskinen her du kunne kjøpe i november 2002 (tre og et halvt år siden):

     

    Intel 3.06B GHz 0.13 /m Hyperthreading

    ATI 9700 Pro (Med den enorme toppmodellprisen $399 som med dagens kurs blir 2500,-)

    2x512 MB DDR2700 RAM for $242 som blir 1500,-

    Western Digital 200 GB disk

     

    Alle kan jo glatt se at en normal maskin i dag gir minst 20% høyere ytelse sett bort fra skjermkortet og at du sikkert må gå helt ned til 1024x768 no AA/AF for å bruke det skjermkortet i dagens spill!

    Hold deg fast for utviklingen går med rakettfart. :tease:

     

    Kilder:

    http://www.sandpile.org/impl/p4.htm

    http://www.pcmag.com/article2/0,1759,476251,00.asp

    http://www.sharkyextreme.com/guides/WMPG/a...0706_1453271__2

    http://www.storagereview.com/articles/2002...WD2000xB_1.html

    6036137[/snapback]

     

    den pc'n hadde holdt til det meste selv idag.

     

    tror den kunne kjørt f.eks Half Life 2 på high,

    6036764[/snapback]

     

     

    Aner en smule sarkasme fra JohnDoe

  17. Da ser jeg ingen god grunn til å vente på DirectX 10, men en del brukere på forumet har uttrykt at de ser frem til at det kommer, men jeg tror ikke at det blir så stort.

    5906964[/snapback]

     

    Det spørs. Artikkelen som ble linket lenger oppe i tråden er noe utdatert(desember 2003!). Til syvende og sist er det litt begrensninger her. Vista er forsinket, 1. kvartal 2007 til privatmarkedet i home edition utgaven(den vil mest sannsynlig bli bundlet med Dell, HP og andre PC produsenter til julesalget 2006). Her er en nyere artikkel om Directx 10. http://www.techenclave.com/forums/preview-...10-a-69584.html

     

    D3D10, D3DX eller DirectX10 er som kjent ikke bekoverkompatibel til eldre OS enn Vista. Så D3DX kommer ikke til å være savnet før første kvartal 2007, tidligst tror jeg.

     

    Hvorvidt spådommer om 6-8 ganger bedre prestasjoner på D3DX sammenlignet med D3D9 er en realitet eller ikke så tror jeg det er åpenbart at vi vil se langt bedre forholdstall mellom systemkrav og prestasjoner sammenlignet med DXD9.

     

    Så jeg tror nok D3DX blir stort ja :) Og ATI er ikke sent ute, spesielt ikke hvis de klarer å bundle R600 korta til jul i år med de PC'ene som vil ha Vista home edition bundlet. Men, entusiastene vil vel ha Vista corporate edition som kommer i oktober med Nvidia G80 kort :p

  18. så lenge spillet støtter begge går det bra, tviler på at de går over til kun dx10 med det første, da veldig få kommer til å kjøpe spillet da.  Det du går glip av er dx10 effektene i spillet.

    Noen som har en liste med det dx10 støtter som ikke dx9 gjør?

    5854317[/snapback]

     

    Her er noen punkter av nye innovasjoner som ryktes fra Direct3D 10, resten av artikkelen fra 8. Februar på Gamespot kan leses her.

     

     

    New constant buffers maximize efficiency of sending shader constant data (light positions, material information, etc.) to the GPU by eliminating redundancy and massively reducing the number of calls to the runtime and driver. New state objects significantly reduce the amount of API calls and bandwidth, tracking, mapping, and validation overhead needed in the runtime and driver to change GPU device state.

     

    Texture arrays enable the GPU to swap materials on-the-fly without having to swap those textures from the CPU.

     

    Resource views enable super-fast binding of resources to the pipeline by informing the system early-on about its intended use. This also vastly reduces the cost of hazard-tracking and validation.

     

    Predicated rendering allows draw calls to be automatically deactivated based on the results of previous rendering - without any CPU interaction. This enables rapid occlusion culling to avoid rendering objects that aren’t visible.

     

    Shader Model 4.0 provides a more robust instruction set with capabilities like integer and bitwise instructions, enabling more work to be transferred to the GPU.

     

    The D3D runtime itself has been completely refactored to maximize performance and configurability by the application.

     

    Edit:

     

    Leste videre i artikkelen, og fant dette gode sitatet:

     

    We're going to see games developed for DX9 but written with the understanding that DX10 is coming. The transition isn't going to be too difficult, according to Epic's Tim Sweeney: "DirectX 10 is a nice incremental step up from DirectX 9, so games currently in development on Windows XP/DirectX 9 will be able to move to DirectX 10 with minimal hassle." Smartly architected DX9 games can be rewritten to incorporate DX10 fairly easily, but we can expect many of those initial ports to use the faster DX10 API to only improve performance because artists and programmers will need extra time to design and implement completely new DX10-powered effects.

     

    Det kommende spillet fra Crytek, Crysis er programert primært for D3D9, men vil kunne dra nytte av D3D10 ifølge det geniale tyske spillselskapet.

     

    Som alt i verden tar produsenter og studioer hensyn til hvor majoriteten av forbrukerne er med hensyn til hardware. Når det er sagt så er det sikkert store summer som skifter hender mellom software produsenter og hardware produsenter for å minne oss på hvorfor det kanskje er smart med en oppgradering snart ;)

  19. Noen som vet når Rev3 kommer, den som passer til 7800 serien?

     

    lqpl

    5001188[/snapback]

     

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=313237

     

     

    Men etter denne omtalen er jeg en smule skeptisk.. hadde lagt inn bestilling på denne kjøleren, men nå tror jeg den blir avbestilt, så venter jeg heller for å se om det dukker opp noe fra Zalman istedet.

    5002845[/snapback]

     

    Du kan kanskje få ett inntrykk av rev3 kjøleren i denne testen. Det virker som den gjør jobben der, selv om også denne utgaven av NV Silencer 5 serien også tilsynelatende dekker spennings regulatorene på kortet.

     

    Aner ikke hvorvidt det har tilsvarende konsekvenser for temperaturen på 7800 serien sine spennings regulatorer....

  20. Hmm, lurer egentlig på det samme.

     

    Har ett nesten ferdigstilt bestillingsprosjekt hvor jeg kun lurer på kabinett/PSU. Vet at 450 W lett trekker varene i handlevognen min men lurer på hvor lenge den gjør jobben med litt ekstra inni og/eller når jeg skal klokke den litt.

     

    Har hørt litt rykter om den første sonataen og kronglete PSU bytte... Men kan ikke finne ut hvor jeg har lest dette.

×
×
  • Opprett ny...