Gå til innhold

Stigma

Medlemmer
  • Innlegg

    11 335
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Stigma's innlegg in [Løst] PCen er 64bit men ingen programmer er det. litt hjelp? ble markert som svaret   
    64bit OS betyr bare at du har mulighet for å kjøre både 64 og 32bit programmer. Hovedsakelig er 64bit programmer bare nødvendig for programmer som skal kunne bruke mer enn 3-4GB i ett og samme program - og dette gjelder bare et fåtall av programmer - typisk sett tunge arbeidsprogrammer.
     
    Dermed så er veldig mange programmer fremdeles bare laget i 32-bit, og dette er ikke noe "problem" egentlig. 32-bit programmer kan faktisk være marginalt mer effektive enn 64-bit i noen tilfeller uansett - men stort sett spiller det ingen rolle fra eller til så lenge programmet ikke bruker veldig sore mengder RAM.
     
    Det er verd å bemerke at drivere fungere ikke på samme måte. 64bit OS må ha 64bit drivere spesiellt tilegnet det OSet - hvilket noen ganger kan lage problemer med veldig gamle enheter der offisielle 64bit drivere ikke eksisterer.
     
    -Stigma
  2. Stigma's innlegg in [Løst] PSU-hjelp ble markert som svaret   
    Glemte linken:
    http://extreme.outervision.com/PSUEngine
     
    Ah ok jeg misforsto. jeg trodde hadde en 750watt fra før. Hvis du skal kjøpe nytt uansett så vil du kanskje ha bittelitt mer.
     
    Corsair 750watteren har 62amp 12volt rail (744watt) så det er bra. den skulle være god nok i følge mitt estimat.
     
    Corsair RM 800watteren gir 72amp 12volt (altså 850watt tilnærmet). Denne gir deg litt mer komfortabel sikkerhetsmargin. Hvis du hadde en 750watter fra før hadde jeg sagt at du burde beholde den, men når du liekvel skal kjøpe nytt så ville jeg gått for noe slikt som dette som har littegrann mer sikkerhetsmargin å gå på. Det er ikke store prisforskjellen i forhold til den dyre hardwaren du bruker her (skjermkort og CPU) og det er ikke verdt å skorte på synes jeg.
     
    -Stigma
  3. Stigma's innlegg in [Løst] Hjelp ved valg av deler til Stue/Media Pc - 5000kr ble markert som svaret   
    Det viktigste for en mediaPC vil være at du velger en CPU som har integrert GPU som kan ta seg av hardware-decoding av video. En billig nyere Intel i5 (eller i3 for den saks skyld) vil være ypperlig til dette. Utenom dette trenger ikke maskinen være sterk i det hele tatt egentlig, da hardware-decodingen vil ta 95% av lasten, og ved mindre du skal spille eller noe sånt på maskinen også så er det ingenting annet du trenger mye maskinkraft til.
     
    Du kan med andre ord skimpe en god del mer på hardwaren om du vil og likevel få et ypperlig resultat til lavere pris - men hardware pakken som du linker til er ihvertfall mer enn god nok. 8GB er totalt overkill. SSD er fint (for veldig raske menyer og denslags) men er som "luksus" å regne egentlig siden det vil ha ingenting å si på selve avspillingen. Det vil gi fine raske mediacenter menyer dog om du bruker slikt.
     
    -Stigma
×
×
  • Opprett ny...