Gå til innhold

Anders_70

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anders_70

  1. i7 4790k best fps i noen 4K spill? Hmm..... kanskje jeg skal støve av den gamle PCen og nedoppgradere gratis?

    Anyway, dette er en spennende måned, men litt vanskelig med "løp og kjøp" akkurat nå. For min del (jeg skal investere i ny hel PC) sikler jeg på Ryzen 3950X, fordi jeg ikke bare spiller. Så skal jeg vente helt til september med kløen, eller spare litt penger og ha det gøy 2 måneder tidligere? Tålmodigheten er verst for mitt vedkommende, selv om det er ca. 20 år siden sist jeg hadde en AMD-basert PC.

    For andre som har tenkt å investere i ny PC, og IKKE skal ha RTX 2080 Ti eller bedre, kan jeg anbefale å vente til "Super" versjonene på 2060/70/80 kommer. Det er jo stort sett samme pris, men ekstra ytelse. Vær oppmerksom på dette, hvis selgerne plutselig skulle være så "snille" å dumpe prisene på kort eller pakker med noen prosenter. Noe som også ikke nevnes her, er at AMD dumpet prisene på de nye grafikk-kort som respons på dette. Fint med konkurranse!

     

  2. Sånn svindel blir det når det ikke er old-school spillutviklere, men kyniske aksjeeiere som bestemmer. Og lykkes det økonomisk i et selskap, vil andre kopiere modellen.

    Det overrasker meg ikke hvis det er såpass lønnsomt at de betaler omtalere eller  "influensere" i gamingkulturen til å snakke positivt om deres spill og innholdet. Betaling i form av sponsede produkter, reiser, eller rett og slett penger.

    Det overrasker meg heller ikke hvis det viser seg at de som lager jukseprogram til multiplayer spill, også har en eller annen tilknytning til spillselskapene. Jo mere juks, jo mere press på de som vil spille på "ærlig" vis, og jo mere fristes de til å "kjøpe seg bedre". De siste årene har kampen mot juks blitt dårlig eller nesten fraværende i enkelte selskaper, så dette er ihvertfall en tanke som ikke er helt fjern.

    Hvis lotteriboksene fjernes, vil det bare skje at de prøver seg på andre mere kreative måter å tjene penger. Spillere kan f.eks. fortsatt kjøpe innhold som man vet hva man får, men det vil bli dyrere enn lotteriboksene. Fjernes fordelaktige ting, kan det skje at de heller tar seg ekstra betalt for innhold som ikke gir konkurransefordeler. F.eks. en stor del av utseendemessige ting, som ikke-betalende ikke vil ha adgang til.

    Det er mye de kan tjene penger på i denne milliard industri, og problemet med politikk og lovgivning, er at det tar lang tid før det reageres effektivt. Det eneste som hjelper, er forbrukermakten. Ikke støtt selskaper, som ikke støtter kundene sine.

     

    • Liker 4
  3. Leste at de får 18 fps... Hva i alle dager er vitsen med dette? Et slagsstunt?

    Tror det er et salgsstunt, ja. Det er nok mange som vegrer seg for å oppgradere fra større GTX kort. Strategien er vel derfor å la GTX eiere få en prøvesmak av utseende. Men ikke krefter, så derfor blir noen kanskje fristet til å oppgradere nå til en av de brukbare RTX modeller i toppsjiktet.

  4. Teknologien åpner ihvertfall opp for nye muligheter. Vet ikke om det finnes en app allerede i dag, men man kan f.eks. snakke i telefonen, og så oversettes det til fingerspråk på skjermen i den andre ende. Dette kan være nyttig for døve. Problemet er den andre veien, og da kan f.eks. gjenkjennelse av hendenes fingerspråk og evt. oversettelse til lyd i andre ende, eller oversettelse til lyd som sendes til den andre ende, være en løsning for to-veis kommunikasjon. Samme prinsipp kan brukes utenfor telefonsamtaler, hvor mobilen rett og slett er en tolk.

  5. Glad jeg tok feil mht. introduksjonspriser. Hadde forventet  hhv. 10k,12k,15k for disse i Norge med avgifter inkludert. Medfølgende hodetelefoner ved forhåndsbestilling gjør det heller ikke mindre attraktivt. Så det var en positiv nyhet på prissiden. Også for de som vil vente kanskje et halvt år, da prisene nok vil falle tilsvarende som S9 serien har gjort.

    Må ha en ny telefon, så det blir nok S10+ på meg snart :)

  6. Stemmer prisryktene, så er det en turnoff for de som har fornuften i behold. I Norge, inklusive avgifter, blir det vel rundt 10.000 for den "billigste" versjonen, 12.000 for den "normale", 15.000  for S10+, og nærmere 20.000 for 5G versjonen (som kun kommer til USA og Sør-Korea).

    Det er ikke et nytt fenomen at prisene er høye når det introduseres, og faller etterhvert. Men introduksjonsprisene stiger og stiger for hver generasjon, akkurat som Nvidias skjermkort til PCer, og man er nådd til et punkt hvor det er helt relevant å diskutere om oppgraderingene virkelig er verdt dette.

    Prisnivået legger seg på et nivå, hvor det akkurat som Iphone, kun handler om å "vise seg frem" med det dyreste. Men det er allikevel såpass mange som kjøper, at det egentlig ikke er en eksklusiv fremvisning. Piratprodusentene i Kina jubler til gjengjeld sikkert over dette...

    Er det fotografering man har litt interesse i, forutsatt man har ca. samme budsjett, ville jeg da heller på nåværende tidspunkt anbefalt å kjøpe en S9+, og et ordentlig fotokamera. Man kan få et veldig bra og "proffesjonelt" fotokamera i dag i underkanten 10.000. Som kan langt mere enn mobiler, spesielt på telelinse-siden.

    Alternativt kan man kjøpe en S9+, vente til sommer/høst til prisene faller litt på S10/S10+, og samtidig selge sin brukte S9+ da.

     

  7. Med en slik høy pris kan man nesten spekulere på om den er satt "skremmende" høyt for å slippe av med 10X0 generasjonen. Spesielt 1080 som det ble produsert for mange av. Raytracing er et flott steg, men når det går på bekostning av mye FPS, blir det vanskelig å forsvare prisforskjellen. Ihvertfall når det gjelder spill hvor FPS har stor betydning for resultatet.

    Jeg er spent på å se hva riktige benchmark viser. Ikke bare ytelse, men hvilke flaskehalser som kan oppstå. F.eks. CPU. Dette kommer i tillegg til skjermkort. Er man villig til å investere 10-15 tusen for et skjermkort, har man kanskje også råd til de andre komponenter. Men for de fleste vil det ikke være sånn, og da blir raytracing kun noe som handler om å melke penger, istedet for å spre spilleglede.

    • Liker 1
  8. Gir ikke noen mening å sammenligne med tidligere generasjoner, aka "yte i snitt 50 prosent høyere". For tidligere generasjoner har ikke raytracing eller AI-algoritmene, og dermed er det heller ikke et direkte sammenligningsgrunnlag.

    Man kan selvfølgelig slå av de nye ting og sammenligne uten dette. Med og uten DLSS. Men da forsvinner hovedpoenget med å oppgradere fra en tilsvarende 10xx serie. Hvis målet kun er øke FPS ved en oppgradering, blir dette ganske dyrt. For 2080 ti vedkommende, snakker vi om ca. 100 kroner per prosent bedre ytelse, i forhold til 1080 ti, hvis påstanden om 50% holder stikk. Totalt 5000 kroner pt for Norges vedkommende. Noe jeg tviler på de fleste gamere har vilje til å betale. Og er raytracing virkelig verdt så mye, hvis man ikke øker FPS eller rett og slett får mindre FPS?

    Det er ganske trist egentlig at Nvidia legger prislista så høyt. Nærmest arrogant, fordi de ikke har noen reelle konkurrenter på PC-markedet. Men de glemmer at de er i konkurranse med konsoll-produsentene, og disse sier sikkert takk for nye markedsandeler. Noe som igjen går utover kvaliteten fra spillutviklere på PC-siden, da fokus og ressurser forsvinner derfra.

  9. 4k i 60 hz står det på reklamen. Synd for de som har kjøpt en gamingskjerm da, får mindre hz med nye skjermkortet  :rofl:

    Det står 4K HDR 60HZ, hvor HDR 60HZ er en referanse til videounderholdning. Ikke gaming.

     

    Gaming FPS varierer etter spill. Men det varierer også i det enkelte spill utfra hvilke settings man bruker. Jeg går utfra at deres tester er med alt på ULTRA. Og uten øvrige flaskehalser.

    • Liker 1
  10.  

    Man kan laste ned uten å lagre permanent. F.eks. gjennom strømmetjenester. 1TB er ikke mye, hvis man ser flere 4K filmer på den måten. Spesielt hvis filene er lite eller ikke komprimert.

    Bare et spørsmål av rent akademisk interesse: Hvorfor ser en filmer, serier, video med 4K oppløsning på en mobil ? Øyet er ikke i stand til å se forskjell på så små skjermer.

    Fordi hvis skjermen er 1440p og f.eks. strømmetjenesten ikke har den oppløsningen, men kun valget mellom 4K eller 1080p, vil valget for noen falle på 4K. Det forutsetter selvfølgelig at man har utstyr og dekning til å behandle så mye data.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...