Gå til innhold

mvv

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mvv

  1. Høye energi priser er også ett tema i Europa, men er mer synlig i Norge der vi tradisjonelt har hatt veldig lave priser. 

    "Alle" medier rapporterer dette og det diskuteres også her tiltaks pakker til de med minst inntekt. Flere strøm meklere har gått konkurs p.g.a mange fast pris kontrakter på ett nivå som ikke kan forsvares mot dagens høye prisnivå. 

    Det forventes at dette stabiliseres noe de kommende ukene når gas leveranser fra US ( lokket  av høye priser i EU ) har kommet fram og det ventes ett litt mildere periode i sentral europa.   El. pris er koblet til gas pris. 

    https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Europe-Faces-Rolling-Blackouts-Amid-Energy-Crisis.html  

    https://gcaptain.com/more-lng-cargoes-head-to-europe-to-ease-energy-crisis/ 

    • Liker 1
  2. Bengt Who skrev (6 timer siden):

    Det gikk jo ferge mellom Kristiansand og Newcastle. Det varte ikke så lenge, men det går fremdeles mellom Newcastle og Bergen. Folk tar fly når en skal til Storbritannia, men det viktigste er hva en klarer å frakte av gods. Kanskje kan det vokse nå som en sidevei inn til EU med omlasting i Norge.

    Ferge mellom Bergen og Newcastle ble lagt ned for mange år siden.

  3. Skulle gjerne sett de verdensseilas-folka gjøre en sånn rundtur at de har Antarktis ved sin ene side av båten hele veien i desember når det så og si midnattssol der. Og turen kan starte ved kapp Horn i sør amerika og målet kunne være samme sted, så ville det definitivt vist om Antarktis er som på en globe eller på en flat jord.

    Men det har jo blitt gjort ofte allerede ? Se for eksempel Lisa Blairs' beretning som blogg https://lisablairsailstheworld.com/the-record og  https://www.youtube.com/results?search_query=lisa+blair+antarctica+route . 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...