Gå til innhold

eSik

Medlemmer
  • Innlegg

    596
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eSik

  1. Jeg er akkurat flyttet til Norge og trenger en ny TV til leiligheten. I France hadde jeg en 50" LG PK350 plasma, og den var helt super til film og PS3, men dessverre forferdelig dårlig som pc-skjerm. Siden jeg driver med endel spreadsheeting i jobben liker jeg godt å koble pcen til TVen og sitte å jobbe på den. Dette fungerte forøvrig knirkefritt på en Samsung Series 6 46" jeg hadde før LGen. Har derfor kommet frem til at LCD er tingen, am I right?

     

    Kunne tenkt meg størrelse rundt 46-50 tommer, at den er god som pc-skjerm, og til slutt, billig!! Jeg skal bare bo i Norge i ett år, og syntes derfor det blir litt bortkastet å bruke over 10,000 på en super LED tv.

     

    Hva bør jeg kikke på? Gjerne med link til prisguiden. Erfaringene mine med LGen og Samsung er forøvrig meget gode ellers!

  2. Mor og far har inntil nå hatt trådløse Siemens Gigaset telefoner i huset, men disse har dessverre gått i stykker. Siden vi bor på landet er mobildekningen elendig, så de trenger nye trådløse ISDN fasttelefoner. Slik jeg ser det har jeg to alternativer:

     

    1) Kjøpe vanlig trådløs fasttelefon, de ønsker da 3 håndsett. Anbefalinger? Må være ISDN, og helst Siemens.

     

    2) Kjøpe èn trådløs fasttelefon og basestasjon med Bluetooth slik at mobiltelefonene deres kan automatisk koble seg til aksesspunktet. Noen som vet hvordan dette fungerer i praksis? Noen anbefalinger her?

     

    Hadde vært fint med konkrete anbefalinger og link til nettbutikk. Når det kommer til stykket er det nok viktig for mor og far at det fungerer enklest mulig.

  3. Jeg skal bestille Asus UL30Vt fra Komplett og ønsker å sette en SSD disk i denne. Er dette en straight forward operation? Jeg tenkte å speile harddisken som følger med først, og så bytte den med SSDen.

     

    Ønsker anbefaling på SSD, fortrinnsvis 128GB, som gir best pris/ytelse i Asusen. Støtter chips-settet SATA 6GB/s f.eks.?

     

    Ser frem til en stillegående og kjølig studentpc med laaang batterilevetid.

  4. Jeg er en finansstudent som i hovedsak benytter pcen min til:

     

    - Word/Excel/Latex

    - Programmering av enkle algoritmer for tradingsystemer jeg utvikler

    - Poker/sportsbetting/musikkproduksjon

    - Film

     

    Jeg ønsker en ultraportabel pc, fortrinnsvis til under 10,000 kr, og med enormt god batterilevetid. Min drøm er en laptop jeg kan bruke en full arbeidsdag uten å koble til lader, men som fremdeles er rask nok til å gjennomføre algoritmene mine effektivt. Jeg må også ha HDMI utgang til plastma tven min, og den bør kunne kjøre knirkefritt på en 42" plasma.

     

    Jeg kunne også tenkt meg SSD, selv om dette ikke er et must.

     

    Jeg har sett på Asus UL30A, som virker som den beste kandidaten til nå, men jeg har noen reservasjoner i forhold til denne. For det første elsker jeg å bruke musepaden, og bruker denne fremfor ekstern mus, og pekeflaten på asus er visstnok dårlig. For det andre er jeg noe skeptisk til ytelsen til Core2Duo SU prosessorene. Det jeg liker med den er at den har like god batterilevetid som jeg ønsker, og den er også i vektklassen jeg ønsker, samtidig som den har HDMI utgang og god nok ytelse til å bli kjørt på tven. Det jeg ikke liker er mangel på SSD og plastfeelingen.

     

    Finnes det bedre alternativer? Jeg er ofte i USA, og ikke fremmed for å kjøpe pcen min der.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med konstruktive innspill. Og forresten. Jeg bruker pcen min MYE på lesesal/i timen, så det at den er lydløs (i det minste i strømsparemodus) og har et stille tastatur er en STOR fordel.

  5. Hei,

     

    Kunne noen hjelpe meg å velge et videokamera jeg og noen kompiser skal bruke til litt rølpefilming? Med det mener jeg bare tullefilming. Litt stunts, skating/snowboarding og andre morsomheter bare for moroskyld...

     

    Jeg har litt lyst på et kamera som lagrer filmsnuttene på minnekort eller harddisk, da jeg alltid har syntes dette funker dritbra på digitale fotoapparat. Annet enn dette prioriteres dette,

     

    Funksjonalitet: Lite, lett å bruke. Dette er mye viktigere enn bildekvalitet, som etter min erfaring ikke skiller seg nevneverdig mellom forskjellige modeller for vårt bruk.

    Lysstyrke/nightvision: Erfaringsmessig blir det alltid mye filming i lite lys, og en skikkelig nightvisionfunksjon er å foretrekke, samtidig som et kamera som klarer å filme klart i dårlig innebelysning.

     

    Jeg er som dere skjønner veldig opptatt av kameraet skal være praktisk og enkelt å bruke og overføre filer til pc for redigering. Det hadde jo vært litt stas med HD også.

     

    Budsjettet mitt er rundt 5-6000 kr, vil ikke bruke mer enn at jeg kan ødelegge det uten dårlig samvittighet. Videre bor jeg i Australia så blir fort til at jeg bestiller på Ebay (momsfri import under 10k her nede).

     

    Håper noen kan hjelpe meg. Ha en finfin dag!

  6. lain, du har faktisk et meget godt poeng. Antar grunnen til at jeg sitter slik på fakultetet er at skjermene er 19".

     

    vil 1:1 fungere greit på en 22" skjerm også? Jeg vil helst bruke så lite penger som overhodet mulig, da jeg dessverre er veldig strapped for cash og uansett vil flytte om ett år (og dermed gi bort skjermen). Tips til skjerm mottas med takk :)

  7. Mener skjerm som kan tiltes til siden ja, slik at høyden er den lengste siden. Slik:

     

    |-----|

    | |

    | |

    | |

    | |

    |-----|

    |

    |

    ---

     

    Ok, ASCII-art fucked up. Men poenget mitt var at den skal vris 90 grader slik at det ser ut som et "upright" A4-ark. Da blir det myyye større leseareal på skjermen, siden majoriteten (99.99%?) av artikler er i dette formatet.

  8. Hei,

     

    Jeg driver for tiden med forberedende til doktorgradsavhandling, noe som medfører for jævli mye lesing av .pdf dokumenter. Siden jeg nå bare har en 13.3" laptop, tenkte jeg å anskaffe meg en ekstern skjerm, gjerne 22" eller 24", men jeg har sett at mange av disse kan tiltes 90 grader så de ser ut som et A4-ark omtrent.

     

    Finnes det noen slike skjermer til en rimelig penge som kan anbefales? Har egentlig ikke lyst til å bruke mer enn 2-3000 kr. Laptopen min har HDMI og vanlig skjermutgang, men ikke noe DVI (det går vel kanskje an å få HDMI til DVI adapter?).

     

    Håper noen kan hjelpe meg. Hilsen en tidligere datanerd som ikke klarer å følge med lenger.

  9. Det er den tuneren vi har ja. Den er virkelig crap!

     

    Det har blitt foreslått for oss at vi skal kjøpe egen tuner og sette den opp med komponent, kan dette være en ide?

     

    Hvis ikke så er scart til komponent the way to go? Det er ikke scart på TVen.

     

    På forhånd takk folkens, vi setter veldig pris på hjelpen!

  10. Vi har nylig gått til anskaffelse av en Samsung series 6 46" (full hd, 100hz) og har problemer med signalet på kabel tv. Vi har digital kabel-tv fra Foxtel (bor i Australia). Uheldigvis er ikke HD+ kabel-tv tilgjengelig i bygningen vår, men jeg skjønner likevel ikke hvorfor den vanlige kabelboxen gir så dårlig signal? Boksen skal være digital og er helt ny. Vi får MYE bedre signal gjennom antennen vi har på taket, spesielt på de kanalene som sender de analoge sendingene sine i HD.

     

    Nå bruker vi bare scart fra kabelboxen til S-video på TV. Jeg har sagt til gutta at dette må være problemet. Har jeg rett? På antennekabelen bruker vi en gullbelagt Monster Cable. Så spørsmålet blir, hva slags kabel trenger vi får å få kick-ass kvalitet på signalet fra digitalboksen? Vi nekter å stole på selgere i butikker, da de drar frem kabler til 1500-2000 spenn hele tiden, noe som virker helt latterlig!

     

    Vil en Monster Cable scart til komponent være det beste valget? Hvilken prisklasse bør vi legge oss på? Vi skal bare bruke kabelen i 5-6 måneder, så flytter vi til en bygning som har HD+ tilgjengelig.

     

    Håper noen kan hjelpe tre LCD n00bs.

  11. Heihei,

     

    Vi fikk TVen du snakker om i 46" versjonen her om dagen og er strålende fornøyd. Bilde er ekstremt godt og størrelsen er herlig. Spill og bluray på PS3 er fantastisk! Nå skal det sies at dette bare er vår andre LCD tv, og at den første var en Phillips uten full HD vi kjøpte for fire år siden. Men pris/ytelse virker til å være ekstremt god på samsungen.

     

    Dessuten, designet til Samsung syntes jeg uten tvil er det beste av alle plasma/LCD (noe som var hovedgrunnen til at vi kjøpte den).

  12. Hei,

     

    Har akkurat gått til inskaffelse av PS3 og lurer nå på hvilke spill/accessories vi skal kjøpe. Kjøpte GTA4 med konsollen, og må dessverre innrømme at jeg syntes det SUGER. Så hadde satt pris på en liste over stash som er verdt å kjøpe. Jeg liker;

     

    -Sportsspill, her er Pro Ev det eneste som gjelder innen fotball, noen andre sportsspill som er verdt å sjekke ut? Er først og fremst interessert i multiplayerdelen.

     

    -Sosiale spill, guitar hero, buzz, dance dance revolution, singstar, hvilke av disse er verdt å ha?

     

    -Fightingspill, som sagt, multiplayer er det feteste men konsoll, hvilket fightingspill anbefales? Har egentlig aldri likt Tekken, men ikke prøvd på PS3.

     

    -Andre spill med underholdende multiplayer???

     

    -Tilbehør, hvordan er det å spille med fire kontroller? Og er det noe annet tilbehør som er verdt å ha?

     

    På forhånd takk!

     

    NB! Er det mulig å chippe PS3? Tenker selvsagt på dette i forhold til å oppbevare sikkerhetskopier av mine allerede originale spill.

  13. Hei,

     

    Jeg ser etter nye hodetelefoner aa bruke med iPoden og laptopen min. Jeg oensker noe med meget god lyd og skikkelig basstrykk, men vil ikke ha 3m ledning(!!!) Hva er mitt beste alternativ med 1.2m ledning? Jeg oensker som sagt hodetelefoner som dekker hele oeret.

     

    Har kikket litt paa Sennheiser HD555. Jeg har brukt disse tidligere og er meget fornoeyd med lyden. Men faar jeg byttet ledningen paa disse, og i saafall hvor faar jeg kjoept ny ledning? Ser jo ut som det skal gaa greit aa bytte den ut jfr. denne guiden

  14. Hei, da harddisken tok kvelden i min MSI S260 ble jeg noedt til aa bytte den. Dum som jeg var skrapa jeg den gamle harddisken og bestilte en ny. Siden jeg bestilte samme modell regnet jeg med at det ble en grei sak aa installere den.

     

    dessverre har jeg naa innsett at den gamle harddisken nok hadde en 40-pins socket festet paa ATA kontakten for aa faa den til aa passe i laptopen. Denne pinnen er naa historie. Noen som vet noyaktig hva denne pinen heter og hvor den kan kjoepes? Jeg bor i Australia saa en link til Ebay f.eks. hadde vaert ypperlig! Etter hva kan huske maa pinnen ha vaert 5-6mm, med hunn-kontakt paa siden mot disken og hann-kontakt paa siden mot socketen i laptopen.

     

    Noen som kan hjelpe? Eller er det paa tide aa bite i det sure eplet og kjoepe ny laptop?

  15. Siste nytt er at vi har kuttet budsjettet noe. For å være sikre på å ikke komme i økonomisk uføre, og ha nok penger til å nyte turen er budsjettet for båtkjøp nå på 1,2 millioner kroner. Naturlig nok må vi gå noe ned i størrelse.

     

    Vi har tittet på Hanse 370e og Beneteau First 36.7, men selv disse blir noe i overkant av budsjettet vårt. Vi tror vi derfor kommer til å satse på en Jeanneau 36i. Noen erfaringer med denne båten?

     

    Andre forslag, og innspill, mottas med takk.

×
×
  • Opprett ny...