Gå til innhold

PHS-STAVERN

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PHS-STAVERN

  1. Champ1 skrev (9 minutter siden):

    Takk for utfyllende svar - da vet jeg at jeg får tak i dem i Stavern. Neste spørsmål blir da i forhold til disse bøkene man kun skal ha noen få sider av - vil ikke de kanskje være utleid på biblioteket? Slik har det hvertfall vært ved tidligere studier for min del. Evnt kanskje man finner nyttige ting i de bøkene enda pensum bare er 25 sider.

    Med 'biblioteket' så mente jeg lesesalene på skolen, der er det ikke lov å ta med seg bøkene hjem. Så utenom eksamenstiden skal det ikke være noe problem å få lest de på skolen. 

    Man kan låne bøker fra PHS sitt bibliotek i Oslo og få de levert på biblioteket i Stavern sentrum til info.

  2. Svar til alle spørsmål om PC over:
    Det er ikke et must å ha alle slags utganger på PCen. Ved presentasjoner må man ha HDMI eller lignende, men selv om du ikke har dette så løser det seg alltid ved at en på gruppen har eller så får man låne en PC.
    Det viktigste er at du kan stole på PCen ved eksamener - at den ikke plutselig slår seg av eller tastaturet stopper å fungere. I tillegg er det et stort pluss at ikke PCen er veldig treig når dere skal inn på politinettet.

  3. Champ1 skrev (31 minutter siden):

    Er det akademika eller lignende i Stavern? Mtp skolebøker? Altså om jeg får kjøpt dem der nede ? Tør jo ikke kjøpe noen brukte etter slt som er sagt her haha. Hilsen nooben

    Da jeg gikk i B1 kom Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) innom, og man kunne kjøpe alt av bøker og kompendium av dem. Jeg vet ikke om man for kjøpt kompendium andre steder(?). De leverte på skolen. Det viste seg i ettertid at noen av bøkene kunne man få billigere i nettbutikker, mens noen få bøker leverte SSN billigere. Derfor følte mange av studentene seg lurt ettersom SSN hadde sagt at prisene deres var i hvert fall 10-20 % billigere enn konkurrentene, noe som ikke stemte. 

    Med andre ord var det enkelt å kjøpe alt fra SSN, men man kan spare litt å kjøpe på nett. 

    Et tips er å se på pensumlisten når dere får den, noen av bøkene skal man kun lese noen sider av - det er derfor bortkastet penger å kjøpe dem. Alle bøkene ligger dessuten på biblioteket på skolen. +Pensumlisten blir fornyet til fremtidige kull, altså er det kanskje ikke så lett å selge eventuelle bøker når dere er ferdig på PHS.

     

  4. Jeg kom inn i Stavern med 49,9 poeng og står på venteliste til Oslo!! Hvordan ser man hvilken plass man er på venteliste? Jeg ligger kanskje så langt bak at det ikke står?

    Til dere som har gått første året på PHS:

    Hvor mye fysisk er det de første månedene på skolen? Jeg ble påkjørt i slutten av mai, og har først begynt å kunne gå litt nå. 

  5. Er det absolutt ingen form for undervisning på skolen i B2? Dersom man f.eks går i Oslo og har praksis i Oslo i B2, kan man likevel bruke treningsrommet på phs det året?

    Man kan bruke treningsrommet på PHS i Oslo ja, men det er ikke i topp stand. Usikker på om det er noen form for undervisning, tror ikke det er regelmessig. Men hvis jeg husker riktig er det noen dager med kurs i for eksempel Stavern. 

     

    Ang Bodø! Hvordan er utvalget når det kommer til treningssenter? Noen som vet? :)

    Fra en StudentINords nettsider "kort gangavstand til universitetsområdet, turterreng, treningssenter, svømmehall, flerbrukshall, turnhall, friidrettsbane, skøytebane, og snart også en klatrehall og en utendørs treningspark"

     

    Klatrehall er utrolig kult hvis det bygges bra. Treningssenteret heter Staminatrening(.no). Kan være det er et på skolen også(?).

    • Liker 2
  6. Det eneste grunnen til at nedleggelsen av Kongsvinger skal påvirke snittet i Oslo og Stavern er at søkerne med en god poengsum som hadde Kongsvinger på første prioritet, nå kanskje har Oslo eller Stavern på første plass. Jeg tviler derfor egentlig på at snittet i Oslo og Stavern øker noe særlig. 

    Jeg tror at Oslo holder seg rundt 50,1 poeng og Stavern rundt 49,0. 

    Men med Bodø er det annerledes, jeg vil tro at alle som søkte Kongsvinger - nå har søkt Bodø istedenfor. Jeg vil derfor tro at snittet i Bodø vil gå opp en del, kanskje helt opp til rundt 49. 

    Men vi får bare vente å se om tolv dager. 

    • Liker 2
  7. Hei 

     

    Gratulerer alle som er med videre!

     

    Søk igjen dere som ikke ble egnet, 2019 er deres år!  :)

     

    Hvordan har dere tenkt angående å skaffe bolig? 

     

    Jeg har selv søkt flere studentboliger i Bodø for flere uker siden uten å fått noe svar. Er bekymret om jeg får skoleplass at det ikke er flere steder og leie hybler. 

     

    Tør ikke å skrive kontrakt med en privat utleier før den 20 juli at jeg er sikret en skoleplass. Fordi jeg vet ikke hva poenggrensene blir den 20 Juli.

     

    Har noen gode tips?  :hm:

     

    Emil

    Jeg har søkt på tre studenthybler fra StudentINord - riktignok søkte jeg først i går. Tror ikke man hører noe før de har et tilbud til deg. Vi burde nok søkt allerede i februar. 

     

    De private som leier ut i Bodø så ut til å være i rimelig dårlig tilstand, spør du meg. I forhold til hva man får for samme pris i de studentboligene. 

     

    Man kan vel høre om man kan reservere værelser av privat utleier, uten å måtte binde seg. 

     

    I Stavern fant jeg ingen studentboliger, men i forhold til Bodø så det ut som det var mange flotte private hybler man kunne leie (hvis du har søkt hit).

  8. Husk å sjekk søppelpost også, en av mailene jeg fikk fra PHS kom i søppelposten. 

    Har ikke fått noe brev, så satser på jeg er videre. Strøk på intervjuet i fjor, så er overlykkelig nå. 

    Har 49,9 poeng. Er fornøyd uansett hvor jeg kommer inn, så lenge jeg kommer inn. Kan godt flytte til Bodø i to år for min del, fin natur og kort vei til Lofoten. Miljøet er nok godt uansett hvor man kommer. Deilig å komme litt ut av Oslo. 

    Eneste grunnen til at jeg ønsker/ønsket Oslo og Kongsvinger var så jeg kunne få avslutning i Rådhuset. Så kunne hele familien komme. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...