Gå til innhold

mr_skutle

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mr_skutle

  1. Hei, har nå etter nesten et år med en side jeg i utgangspunktet ikke har vert helt fornøyd med (www.stordluftfoto.no) kommet i gang med utformingen av en ny.

     

    Dere designere, hadde vert greit med litt konstruktiv kritikk. Hva funker, hva funker ikke?? Liker store kontraster og et minimalistisk "look".

     

    Hadde vert supert med noen tilbakemeldinger!!

     

    Bilde ligger vedlagt...

    post-48722-1243018418_thumb.jpg

  2. Det kansje eneste problemet med canon 17-40mm er vel at det er litt lite lyssterkt. Kunne godt tenke meg et som var litt mer lyssterkt og det har dere jo mange fine eksempler på her.

     

    Altså det jeg er ute etter er et allroundobjektiv i stedet til kitet som følger med kameraet. Men det kan godt være godt på portrett. Skjønner selvfølgelig jeg må inngå enkelte kompromi...

  3. Det første eksempelbilde ditt er en smule høyrestilt, men det trenger nødvendigvis ikke være så gale. Det åpner opp for et videre perspektiv over området rundt hytten. Utenom det plaget det meg at båten er utbrent - kanskje recovery hadde hjulpet litt, eller demping av highlights.

     

    Ja det er litt høyrestillt pga. at eieren ville ha med neset til venstre, ikke noen annen grunn. Ellers så har jeg også irritert meg over at båten ble utbrent, sånt ser en ikke før en er kommet hjem...

     

    Helikopteret i seg selv er ganske rått også ja. Hvis du søker på "Maxi Joker 2" i youtube så finner du helikopteret i sving. Det virker faktisk enda større i virkeligheten.

  4. Det gjør ingenting om du har ordnet litt på de, er utrolig glad for å se hvordan de kan bli. Jeg tar bildene i raw og skarper de litt og gjør de litt mer fargerike men jeg har tydeligvis mye å gå på.

     

    Kunne du tenke deg å sett litt på en av bildene jeg har og gjort det du ønsker for så å sende det tilbake til meg med forklaring på hva du har gjort. I og med at bildene er solgt så ønsker jeg selvfølgelig ikke å legge ut raw-bilder her men du kan få den tilsendt privat.

     

    Men dette kun hvis du vil... Noen andre som har meninger om bildene?

  5. Det jeg har tenkt var å koble videosenderen(2,4 GHz) som skal stå i helikopteret til videoutgangen på kameraet sånn at jeg kan se akkurat det utsnittet som blir fotografert. Spørsmålet jeg stiller deg er bare om liveview'en sendes ut på videoutgangen og om det står på hele tiden sånn at jeg ikke mister bildet som blir sendt til bakken. Hvis jeg mister det så går det galt om du skjønner... :)

    Uansett må du ha en servo som trykker på SET-knappen for å skru på LV hver gang du mister bildet.

    Jeg var å så på et i butikken skjønner du og jeg mener jeg fikk til å stille på tiden liveview skulle være i funkjsjon. Mener det var 30 minutter jeg, noen som kan bekrefte det??

     

    Ellers så er det overopphetingssikringen som kan være et problem ja.

  6. Morro å få sånn respons. t_k, jeg ser du har en canon 450D, hva mener du om teoriene mine å bruke liveviewbilde som overføring til bakken?

    Ellers så kan du jo lage deg et oppsett med et "spionkamera" eller hva de kaller det som sender signalet ned til deg på Wlan eller hva de nå bruker. Jeg syns faktisk å huske at jeg så et "tutorial" om det en gang på Slashdot.com faktisk. Svakheten blir da at bildene du tar blir å avike fra det du ser i monitoren, men du skal vel bruke monitoren mest for å styre helikopteret?

    Det jeg har tenkt var å koble videosenderen(2,4 GHz) som skal stå i helikopteret til videoutgangen på kameraet sånn at jeg kan se akkurat det utsnittet som blir fotografert. Spørsmålet jeg stiller deg er bare om liveview'en sendes ut på videoutgangen og om det står på hele tiden sånn at jeg ikke mister bildet som blir sendt til bakken. Hvis jeg mister det så går det galt om du skjønner... :)

  7. Du må lage til en sak som kan trykke på "SET"-knappen på baksiden for å starte liveview,

    og til utløseren er det bare å koble en to-trinns bryter inn på snorutløserpluggen som er en 2,5mm stereo-jack.

     

    Hvordan er det med risting i helikopteret?

    Hvis det er kraftig risting kan det bli problemer å få bildene optimalt skarpe.

    Risting er faktisk et lite problem på mitt fuelhelikopter. Men både på fuel- og elektriske helikopter så har en elektronisk utstyr som opprettholder nøyaktig motorhastighet så det er enkelt å sette en annen hastighet for å prøve det ut om ristingen gir seg. Legger ved et bilde som viser det som viste minst tegn til risting.

     

    Ellser så har jeg ikke tenkt over den måten du sier å trigge utløseren på. Det jeg bruker nå er en servo med påmontert gummiknott som trykker fysisk på utløseren, funker helt greit det altså men måten din gjør montering og demontering av kamera til riggen mye enklere.

    post-48722-1211840718_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...