Gå til innhold

Jan-Erik Vinje

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jan-Erik Vinje

  1. Jeg tror jeg ser poenget ditt fra et maskinlæringsperspektiv. Exapod, fremskritt på systemene som prukes til trening og inferens etc er vesentlige nyheter for både maskinlæringsverden og teslas forsøk på å utvikle selvkjørende biler. Men når Elon Musk og Tesla plutselig setter i gang en satsning på å gjøre det meste av fysisk arbeid "valgfritt" innen relativt kort tid er det en historisk ny retning. Javel har Boston Dynamics og enkelte japanse aktører holdt på med humanoide roboter over tid, men når Tesla og Eleon Musk hiver seg på noe har vi erfaring med at utviklingen kan skyte fart. Jeg tro samfunn verden over bør gå litt mer inn i tematikken med hva man gjør når store og voksende grupper ikke lenger er etterspurt på arbeidsmarked spesiellt når det kan gå mye raskere enn vi har erfaring med.

  2. Bra innspill. Hva med å se på nasjonal e-helse  systemer og e-journal mer som en åpen plattform med åpne standarder og protokoller. Man kan lage små eller store løsninger som kobler seg mot de ulike api'er som følger protokoller, og systemene kan implementere støtte for alle standard formater man bruker. Da trenger man ikke nødvendigvis implementere all  data-håndtering og logikk i et par mastodont løsninger.  Man kan ha mange løsninger som alle snakker samme språk... slik at f.eks. journaler og data knyttet til journaler kan leses i alle systemer som er laget for å forstå plattform standarden og protokollen. En ting er kanskje lurt å ha en felles løsning på om journaler forvaltes ulike steder, nemlig noe som holder styr på hvilket system som har hovedansvar for journalen til en hver tid og kanskje sporer endrings-hendelser - kanskje man kunne brukt en slags "ledger" til akkurat den funksjonen. Da kunne i prinsippet hovedansvar for en journal overføres gå fra et system til et annet og man har sporbarhet på det. 

    • Liker 1
  3. Han er flink til å stjele kredd han ikke fortjener han Musk.

     

    Om du hadde sett på opptaket eller livestream fra presentasjonen ville du sett hvor ivrig Elon Musk var etter å skryte av talentet og kunnskapen til alle som jobber i Neuralink. Selv om han er en ekstrem type og kanskje ikke alltid "helt i vater" (f.eks. pedo-guy anklagen) er bare vås at det han som prøver å ta æren for andres arbeid. Det er det nok heller tabloide medier som gjør med sin trang til å skape sensasjonelle og forenklede fremstillinger som gjør at folk klikker på sakene deres. Det som er fakta er at han han har invistert ca 66 millioner USD i selskapet. Så langt jeg kan se er det bare han som er investor per i dag.

     

    Kilde:

    https://www.crunchbase.com/search/funding_rounds/field/organizations/num_funding_rounds/neuralink

     

    Så han har gitt disse talentfulle menneskene muligheten til å realisere noen ganske utrolige kapabiliteter.

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...