Gå til innhold

kiaceed2007

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kiaceed2007

  1. Det letteste og kanskje beste er å kjøpe komplett drivaksling. Men noen ganger disse ekstremt overprisa til enkelte biler / modeller. Klakkingen kan komme fra indre, så du må under bilen og sjekke om det er noen hull i mansjetten eller om det lekker drivknutefett på ut av mansjetten. 

  2. Gi meg en god grunn til at de har forandra reglene. Det blir jo bare mer "avansert" og mer styr. Du mister også tid mellom hver EU hvis du gjør akuratt det du skrev i eksempelet over. Regner med de har brukt 2-3 år på å finne på dette smarte opplegget også.

    • Liker 2
  3. Det jeg egentlig lurer på er, hva skjer etter 1 mars. Jeg tok EU idag og må bytte litt bremsedeler osv og tenkte å få gjort det til helga for delene har ikke kommet enda. Også etterkontroll til uka som kommer. Blir det noe utgifter med tanke på at fristen har gått ut? Jeg kommer ikke til å kjøre bilen før jeg har utbedret. 

  4. Har akuratt det samme problemet. Tok EU idag og fikk noen småting jeg må fikse. Men får ikke delene før på torsdag, også går fristen ut 1 mars. Jeg kan få den ettergodkjent til uka. Vil det gå bra? Eller vil noen på verkstedet si at den er avskilta ellernoe?

  5. Til den prisen er nok 7 seter gjerne en drøm, ekstrautstyr ville jeg heller ikke hatt særlige krav om.

     

    Utfordringen med bruktbil til 30. 000 er at man kjøper biler som er 10 år + med dertil (kostbare)feil utover slitasjedeler. Men du kan selvsagt være heldig å finne en som er ok og du har litt lenge.

     

    Touran ville jeg vært skeptisk til i denne prisklassen fordi årsmodellene da ligger gjerne rundt 2005. Foruten om rusproblematikk (selvom den kanskje ikke er synlig enda), så er de befengt med feil på elektrisk servo. Selv om dette skal være utbedret, ville jeg ikke slått meg til ro med mindre det var oppgradering til 3. gen servostyring. Brukt 3. gen servo koster ca. 3000 hos huggeren, bare pass på å få med tilhørende ledningsnett. Regn også 15- 1900 i forstillingskontroll + utgifter til deler i forstillingen.

     

    Dobbelmasse- svinghjul er også et problem på disse bilene. Svinghjulet alene kommer på 6000 kr + jobben. Må du skifte girkasse fordi den har blitt slitt i godset (som skjedde med min Touran) kan du regne med 10- 20. 000 ekstra.

     

    Til slutt vil jeg bare peke at en bil i den prisklassen betyr gjerne å kjøpe seg en jobb. Kan du ikke skru bil selv er det bare å glemme prosjektet.

     

    Litt feilinfo her. Får svinghjul og clutch fra Sachs til 4300,- på eurodel. Bildeler.no har en video på hvordan du bytter dette selv og det går greit hvis du er litt handy. Har gjort det selv. Men er litt enig med deg at det kommer litt dyre feil på disse bilene fra de er rundt 10 år gamle.

  6. Stillingstittel: Konsulent Nettverk
    Sektor: Privat
    Arbeidsoppgaver: Sette opp router, switcher, brannmur, controller
    Erfaring: 2 år
    Alder: 26
    Utdanning: Ingeniør, elektro)
    Sertifisering: CCNP R&S, CCNP wireless, CCNA Security
    Årsinntekt: 470 000 + bonus på 20,000
    Sted: Oslo / Drammen
     
    Kjenner jeg blir litt skuffa over lønnen min. Er den veldig dårlig? Hva er fornuftig lønn på mitt nivå? Fakturerer ca 3-4 av 5 dager i uka. Kommer til å bli mye mer fremover.

  7. sedsberg:

     

    Dette var mine tanker også. Samboren min sa at ho skulle snakke med meg før hun sa ja til oljeskift. Men de pressa hardt på å sa i enden av samtalen at "jaja, da var det bestilt". Hvis du ikke er meg, og sier imot da så sier du vel "jaja, greit" og lar det gå. De sa ikke noe om å bytte dieselfilter, men jeg vet ikke om jeg gidder å krangle, så jeg får betale det svinedyre oljeskiftet og heller bare bytte dieselfilter selv. Lenge leve useriøse mekanikere.

    • Liker 1
  8. Hør her. Det blir tatt service hver 10,000 km eller hvert år. Det er topp vedlikehold på bilen, bortsett fra at den har blitt kjørt med lite diesel i tanken mye av vinteren. Dette var ikke noe jeg hadde tenkt spesielt på, siden det ikke er meg som kjører bilen. Altså, jeg synes det høres ekstremt rart ut at det skal komme noe som helst metallspon i olja og oljefilteret når den går tom for diesel. De sa at de anbefalte å bytte olje og filter. Det eneste jeg egentlig vil er å finne ut om det er noe fornuftig i det de sier eller om det er direkte løgn og at de prøver å pumpe ut penger av oss. Jeg er ekstremt lei av fagfolk som overfakturer og lurer inn utgifter som egentlig ikke trengs å utbedres. Så hvis dere mener det er hold i å bytte olje og oljefilter, så lurer jeg egentlig bare på hvorfor. 

  9. De sa olje og oljefilter 100% sikkert. Men jeg skjønner ikke helt forklaringen til å bytte olje og oljefilter etter man har kjørt dieseltanken helt tom. 

    Det var akurat det som skjedde så hun. Den harket og til slutt så stoppet den helt. Motor og oljelampen lyste etter det. Altså jeg trenger ikke bytte olje og filter når jeg gjorde det for 1000 km siden.

     

    Men jeg kjøper ikke helt forklaringen om å bytte olje og oljefilter pga du kjørte dieselbilent om for diesel. Det har aldri vært fylt avgiftsfri diesel på bilen , så det er ihvertfall ikke saken. Ringte Kia og spurte om dette var et kjent problem med denne modellen, og det sa de nei på. 

  10. Hei,

     

    Dieselmåleren hadde fryst og viste derfor feil. Nå ble bilen kjørt helt tom for diesel og verkstedet bilen ble fraktet til mener oljefilter burde byttes samtidig som dette skjedde. Det var samboeren min som håndterte dette med verksted og jeg lurte på om hva dere mener verkstedet har gjort? Diesel og olje er i helt forskjellige lukka system. Det gir ingen mening å anbefale å bytte olje og filter på denne bilen. Jeg gjorde det for noen uker siden, men tenkte å høre hva dere mener om saken? Er det direkte løgn han har fortalt samboeren min?

  11. Carspa i Oslo kan anbefales. Men det koster om man skal få proffe til å ta det. Men underverker kan gjøres med en brukbar polish og poleringsmaskin også. Men da bør man ikke gå for billigste poleringsmaskin, men en såkalt DA-maskin hvor selve hodet kan beveges (ikke bare rundt og rundt). Da skal det mye til for å gjøre noe feil. F.eks. Rupes Bigfoot eller Meguiar's. Men du må nok regne med nærmere 4.000,-.

     

    Kjenner du ripene med fingerneglen? Dersom det er igjennom selve lakken, så kan såkalt smartrepair anbefales. Flere som tilbyr dette, hvor kun det oppripede området lakkeres. Koster fra ca 3.000,-. MPX Micropaint er et eksempel på firma som gjør dette. Brukte dem på en tidligere bil, og det ble 100%.

     

     

    Er ingen vits å kjøpe poleringsmaskin til 4000 ++ hvis du nesten aldri bruker den. Clas Ohlson sin Cocraft 720 funker knall. Jeg har både rupes og denne til Clas, og det eneste merkbare forskjellen er at Cocraften rister litt og vibrerer litt mer enn rupes. Kvaliteten på Rupes er en del bedre, men jeg skal love deg at cocraften gjør jobben like godt. 

    En annen ting, det finnes ikke poleringsmiddel med farge i. Når du polerer så fjerner du et ekstremt lite lag av klarlakken for å fjerne vaskeriper. Jo værre ripene og slitasjen på klarlakken, destod grovere poleringsmiddel for å få fjernet dette. 

     

    https://www.clasohlson.com/no/Cocraft-HPV-720-pol%C3%A9rmaskin-/41-1347
×
×
  • Opprett ny...