Gå til innhold

Garathor

Medlemmer
  • Innlegg

    335
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Garathor

  1. Jeg har selv lenge ergret meg over iPod sin dominans på markedet, og det faktum at mange tror det er eneste DAP'en på denne jord.

     

    Det er irriterende at den er nødt til å ha en database over musikken (samt at musikkfilene blir organisert i en absurd filstruktur). Dessuten håndterer ikke iTunes ID3v2.4-tags i UTF-8, dermed vil tegn som er non-ASCII i en slik tag ikke bli skrevet korrekt til databasen. Det har også blitt rapportert (på hydrogenaudio) om tilfeller hvor iPod-spillere har problemer med å spille filer som er enkodet med LAME 3.90.3 --alt-preset standard eller LAME 3.97b2 -V 2 --vbr-new. iPod er rett og slett ingen teknisk god DAP, men derimot en "trendy og enkel DAP for folk flest".

     

    Det eksisterte ingen spillere som oppfylte alle mine krav før Rockbox-firmwaren dukket opp. Det er en del features som er helt nødvendige for meg når jeg skal lytte til musikk, og Rockbox har alle sammen: True gapless playback, replaygain og Ogg Vorbis playback. Den spiller dessuten WavPack-filene mine (mitt valg av lossless format), FLAC og MusePack. Når det gjelder ID3-tags, er ID3v2.4 fullstendig støttet.

     

    Så nå har jeg endt opp med å kjøpe meg en iPod, selv. ENE OG ALENE på grunn av Rockbox, det kunne ikke falle meg inn å bruke stock-firmwaren. Jeg skammer meg over å ha en kvalmende trendy spiller, men det var den Rockbox-spilleren som gav mest mening å kjøpe for min del.

  2. Vel, du trenger å dekode filene med en AAC-dekoder (Det finnes ikke noe "m4a"-lydformat, det er AAC-lyd i en MP4-kontainer). Det du får som output fra AAC-dekoderen, må du enkode med en MP3-enkoder (LAME er det opplagte valget).

     

    Om det finnes noen applikasjon til GNU/Linux som automatiserer denne prosessen, aner jeg ikke.

     

    Men transcoding fra et lossy format til et annet er en veldig dum ting. Hvorfor ikke installere en plugin for AAC til spilleren du bruker istedenfor?

  3. At windows er overlegent linux er min påstand, som jeg sikkert kunne forklart bedre. Det går ikke bare på det tekniske som du sier, rattlebattle, men generelt. Jeg mente ikke å si at windows er bedre som operativsystem i forhold til linux, hvis man ser på disse isolert, det har du helt rett i. Der kan jeg alt for lite om linux til å gjøre noen konklusjon. Jeg ser på hele pakka.

    Jeg syns det er en absurd påstand. Jeg kjenner ikke noe til din bakgrunn, men du er klar over at mange som vanker på denne delen av forumet er IT-studenter? Og at det er mange IT-profesjonelle som foretrekker GNU/Linux?

     

    Jeg kan ihvertfall fortelle deg at årsaken til at jeg stort sett kun kjører GNU/Linux og *BSD ikke har noe som helst med prislappen å gjøre. Jeg har (dessverre) flere lovlige Windows XP lisenser som ikke blir brukt til noe som helst.

     

    Jeg er riktignok en entusiast når det gjelder fri programvare, men jeg er ikke så fanatisk at jeg kjører GNU/Linux utelukkende av den grunn. Systemet er ypperlig for programmerere. Jeg jobber mer effektivt enn jeg noensinne gjorde i Windows, og jeg er helt avhengig av shellet. Dessuten er det mye morsommere og mer behagelig å bruke. :)

     

    Når det gjelder fragmentering, så er det nok til en viss grad en myte at det ikke er noe problem for oss. Men på den annen side, så kan man stille spørsmålstegn ved hvor mye Windows sin defragmentering egentlig hjelper.

  4. Jeg bruker amaroK (Hvordan jeg installerte den? pacman -S amarok-base amarok-engine-xine). Det er en grei spiller.

     

    Desverre finnes det ingen spiller for GNU/Linux som kan måle seg med foobar2000 (men det er mer eller mindre den eneste Windows-applikasjonen jeg savner).

  5. Xfce 4.4 beta 1 kom ut i går :)

     

    Største nyheten er at Thunar nå har tatt over som filbehandler. Endelig så er (etter min mening) XFCE et skikkelig alternativ til GNOME.

     

    Mer info her

    5939858[/snapback]

     

    XFCE har da alltid vært et godt alternativ. Bare å bruke terminalen eller ROX til filbehandling. :D

×
×
  • Opprett ny...