Gå til innhold

Adrian Bråten

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Adrian Bråten

  1. Jeg bor ikke i Norge, så jeg er ikke kjent med "kortbruken" i Norge.. Men jeg reiser veldig mye rundt i verden, å bor selv i flere land. Jeg har fulgt noe av vipps debattene og apple pay osv en stund.. Å jeg stiller meg undrende til hvorfor Norge ligger så langt bak alle andre land?

     

    Sånn som jeg var i kina for litt siden, den byen jeg bodde i da å di jeg snakket med hadde ikke engang bankkonto. alt fantes i den mobilappen di hadde. Dette var en app hvor arbeidsgiver sendte penger til, kjøpesenteret å alle andre butikker var koblet opp mot osv osv.. ekstremt genial app hvor man scanner qr kodene på alt man vill kjøpe seg, så får man opp informasjon om alt sammen. Til og med fersk fisk, hvor den er fanget osv.... Skal man betale, går man i kassa, viser mobilen til skjermen å holder tommel opp. Den tar ansiktsgjenkjenning osv...

     

    Hørte her for litt siden at vipps og straksbetaling var noen av di første i verden osv.. Så langt fra sannhet man kan komme faktisk.. Dette er systemer di fleste land har hatt i mange år før Norge.. Vi har faktisk straksbetaling utland i di fleste banker som benytter SEPA transaksjoner..

     

    Skal jeg ha ut penger i minibank, skriver jeg koden på minibanken, åpner appen i mobilen, skriver godkjennelses koden å pengene kommer ut. trenger ikke noe form for kort eller annet tull..

     

    Å når det kommer til apple pay å andre lignende apper, er dette svært populært i veldig veldig mange land. Sånn som nå er jeg i Spania, å tør nok påstå at sikkert 20-25% benytter dette på di fleste steder. (senest butikken jeg sto på i sta betalte hu gamle dama foran meg med mobilen)

     

    Dette er noe folk vill ha, å noe som forenkler for di fleste.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...