Gå til innhold

Elisabelle

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elisabelle

  1. Å, man kan da dekke bær med en bærnot (men da må jobben gjøres ordentlig for skjærer er intelligente i møte med slikt, enten det er over ripsbærene, bringebærene eller svartsurbærene). Imidlertid er det mye annet som kan brukes også, og selv ville jeg sett mot noe vintergrønt? Hva med f eks Pinus Mugo Pumilio - en tett dverfuru som vokser sakte og aldri blir over meteren høy? Ikke den billigste å kjøpe dersom man skal ha en viss størrelse på den fra start, men vi snakker også om hekk rundt en veranda og ikke rundt 3/4 dekar tomt. 

     

    Tusen takk for tips!  :)

  2. Hei, vi skal ha hekk rundt en veranda som har 56 cm. høyde under terrassebord. Ønsker at hekken skal kunne holdes på omtrent denne høyden.  :)

     

    Vurderer aronia-/svartsurbær-hekk, da denne er vakker og samtidig praktisk/nyttig (planlegger å bruke bærene). 

     

    Har noen spørsmål om bruk/vedlikehold av slike busker:

     

    1. Regner med at hekken må trimmes årlig for å holde den nede på ca. 56 cm, men hvordan få den så tett og fyldig som mulig?

     

    2. Vil fuglene gå på en slik hekk? Vi hadde masse skjærer da vi hadde jordbær nær terrassen i fjor. Skjærene tok bærene og flakset rundt på terrassen og gjorde sitt fornødende hele sommeren. Ønsker ikke lignende tilstander igjen.  :hrm:

     

    3. Evt. andre planter som kan passe til en slik hekk? Liguster?  :hmm:

     

    Takk for svar!  :)

  3. Heisann, jeg er radiograf og kan svare på dette!

     

    mammografi leverer en svært liten dose og utgjør tilnærmet null risiko. Dette gjelder forsåvidt vanlig konvensjonell røntgen også. røntgenbilder av kne, håndledd utgjør og minimalt. Det eneste er CT som avgir en liten dose, men i ditt tilfelle er det kun et svært lite område du har blitt bestrålt.

     

    Uten å ha regnet på det vil jeg tippe du har fått en stråledose tilnærmet ca 1 mnd med naturlig bakgrunnsstråling. Du har absolutt ingenting å bekymre deg for. Mengde stråling er og noe vi kostant har i bakhodet og tar ikke flere bilder en vi må.

     

    Tusen takk for at du tok deg tid til å svare, det var beroligende! Har vært ganske bekymret for dette etter at jeg har begynt å tenke på det. Noen av undersøkelsene ble tatt pga. angstsymptomer, så de kunne ha vært unngått, derfor har det plaget meg ekstra mye. Men tusen takk, og ha en god dag! :-)

  4. Hei, jeg er litt bekymret for om jeg har tatt for mange bildediagnostiske undersøkelser. Noen som kan noe om røntgenstråling her? Hvor store stråledoser har jeg fått og hvor farlig er det? 

     

    4-5 mammografi

    1 røntgen thorax (bilde fra begge sider)

    2 CT hals (med og uten kontrast begge ganger, så totalt 4 bilder), 2014.

    1 røntgen hofter (som 2-åring)

    Røntgen av kne og håndledd pga. skader.

    + vanlig røntgen hos tannlegen

     

    Jeg er 38 år. Veldig redd for at jeg har fått veldig mye røntgenstråling og kan få kreft på grunn av dette. 

    Har jeg grunn til å være bekymret?

  5. I utgangspunktet ville jeg tenkt at røyk som du får i lungene nok er mer potensielt skadelig enn biter/prikker fra gummi og trackbites. Det aner meg at forskerne på f.eks Haukeland sykehus kunne være interessert i å se på dette, kanskje helst med at du kan sende de eksempler. Evt, har du vurdert å søke på nettet etter tilsvarende fra andre land, som USA?

     

    Jeg har søkt på dette, men finner ikke noe konkret annet enn at "rubber industry" er listet som kreftfarlig og at Track Bite, som nevnt,  inneholder kjemikalier som man vet er kreftfremkallende. Men jeg vet ikek om denne informasjonen i hovedsak er ment for de som jobber med disse stoffene til daglig, eller om det gjelder all kontakt med stoffene, som i mitt tilfelle, hvor jeg bare har vært noen få timer i disse omgivelsene.

  6. Hei, dette er sikkert et dumt spørsmål, men jeg prøver og ser om noen her tar meg seriøst og har noe kunnskap om dette:

     

    Jeg er fotograf og fotograferer en del motorsport. Ved et par tilfeller har jeg stått helt inne på startplata under dragrace-løp. Etterpå har jeg sett at jeg har fullt av svarte tjære-lignende prikker på armer og ben, også noe i ansiktet. Antar at dette enten er gummi fra dekkene eller rester av Track Bite fra underlaget. Antar at jeg også har pustet noe av dette inn. Hvor farlig er dette? 

     

    Gummi-industri er jo svært kreftfremkallende, og Track Bite inneholder kjemikalier som man vet er kreftfremkallende. Dette har jeg funnet ut i etterkant, ellers så hadde jeg jo aldri stått der! Jeg ser jo nå for meg at jeg kommer til å få kreft en gang i fremtiden på grunn av dette. 

     

    Noen som vet?

     

     

×
×
  • Opprett ny...