Gå til innhold

Dyrett

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dyrett

  1. Kollektivt bedrag? I alle dager... Stiller spørsmålstegn til konklusjonene fra denne testen etter en slik uttalelse. Forklaringen er nemlig enkel:

     

    Effekt = Strøm * Spenning (P=I*V)

     

    Den interne spenningen på batteripakningen er vanligvis rundt 3.7V. USB-lading krever 5V.

    Si at kapasiteten på et batteri er 10000mAh = 10Ah. Det betyr at du kan pumpe ut 1 Ampere i 10 timer. Effekten av den strømmen tilsvarer da P = 1A * 3,7V = 3,7W. Alt er greit så langt.

     

    Nå ønsker du å bruke strømmen til å lade USB i stedet, som er på 5V. Vi har allerede P=3,7W og V=5V, og av formelen over følger det at I=P/V = 0,74A. Ved å øke spenningen fra det interne spenningsnivået til 5V så faller mengden strøm som kan gå ut. Over 10 timer så blir dette 7.4Ah=7400mAh, altså rundt 74% av oppgitt kapasitet. Dette er helt normalt, og anses ikke som noe tap. Jeg har til og med antatt en 100% effektiv konvertering i spenningen, når det stort sett forsvinner noen prosenter i prosessen.

     

    Normalt vil man derfor se mellom 60-70% av målt kapasitet. Noen varianter har Li-18650-battericeller på 4.2V nominelt i stedet, så de burde ligge nærmere 84%, teoretisk sett, og miste mindre på veien til 5V. Jeg mistenker at TP-Link TL-PBG6700 er blant disse.

     

    Eller har dette allerede blitt tatt høyde for i målingene?

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...