Gå til innhold

DontKeepMeWaiting

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DontKeepMeWaiting

  1. Husk at det som utvider seg er rom/tiden, ikke alt i universet. Om noe er utenfor rom/tiden så er det i så fall mulighet for at det er en type "vegg" der, men vi kjenner ikke til hva noe faktisk er når det er utenfor romtid.. så det blir bare rene spekulasjoner.

     

    Angående utvidelsen av rommet så kan du tenke deg at du klipper en balong i to.

    Ha på litt papirlim på utsiden av balongbiten og strø på litt sand.

     

    Nå er balong biten rommet og sanden er materie (planter etc)

    Så tar du tak i endene på gummien og strekker den ut i alle retninger, alle sandkorn vil flytte seg lenger fra hverandre samtidig som endene på balongens areal ekspanderer i alle retninger.

    Dette er hva redshift har vist oss at rommet i universet gjør. Det utfolder seg i alle retninger, overalt.

     

    Okey, trodde det bare utvidet seg på grunn av lav gravitasjon je

  2. Definer normal? Normal er mangt.

     

    Det jeg driver med er normalt for meg, og kansje rart for deg. Og motsatt.

     

    Ja, og det som er normalt for en annen er kanskje itte normalt for en annen igjen, eller omvendt, eller normalt for meg igjen, eller en annen igjen

  3. Je kjøpte gold edition av elder scrolls online, fantastisk morsomt spill, husker spesielt godt den lille landsbyen man kommer til etter en liten stund med spilling, masse folk som bare er der liksom, men får itte spilt det lengre da harddisken min er for liten men savner det veldig

  4. Veit itte helt, har ittno tro på at det er noe som utvider seg i rommet, bare tror det er uendelig, planeter går vel raskere og raskere fra hverandre da men det er vel fordi det er så lav gravitasjon til å begynne med, kan itte helt skjønne at det skulle være noe vegg der ute eller da må det jo nesten være noe bak den igjen så tror heller det er uendelig

  5. Sorte hull vil ikke bli til noe annet når de blir tyngre (I.e. får mer masse) de blir bare større sorte hull. 'Klassiske'* sorte hull er alt tyngre enn de fleste stjerner. Sorte hull oppstår når gravitasjonen en masse genererer gir objektet en unslippingshastighet** som er større enn lyset. For at det skal skje i klassisk makroskopisk astrofysikk må du ha et svært tungt objekt. i.e. en stor stjerne, som har så lite energioverskudd igjen i fusjonsreaksjonene den skaper at den kollapser til noe som er så tett at det kan gi en så voildsom tyngdeaksellerasjon over overflaten.

     

    For referanse er jordens unslippingshastighet ca 11.1km/s, solens ca 618km/s og lyshastigheten er ca 300 000km/s.

     

     

     

    *) De som dannes når store stjerner brenner ut, til forskjell fra små sorte hull som man teoretiserer (Og egentlig har gode indisier på finnes) som har kommet til via andre mekanismer.

     

    **) minimumshastigheten man må ha ved objektets overflate for at man aldri skal falle tilbake igjen til det samme objektet.

     

    Okei je trodde svarte hull samlet masse til de ble så tunge at de dannet en ny stjerne

  6. Sorte hull avgir energi (og derav masse) ved hjelp av Hawkingstråling. Dette går veldig sakte og krever flere milliarder år, men til slutt - om universet består - vil alle sorte hull ha avgitt all massen sin som stråling. Denne slutten av universet kalles gjerne heat death. Man har da oppnådd maksimal entropi og det er ingen vei tilbake.

     

    Men universet utvider seg itte vel er itte det bare en myte da universet er uendelig i alle retninger uansett?

  7. Je så en gang en person som var helt vanlig da, eller normal kan man si og han var mer intelligent også enn noen president, arbeider osv. je tidligere hadde sett, men det som er rart er at det er jo sikkert mange som har sett denne personen, så hvorfor fortsetter de med sitt vanlige arbeide? Je mener, om en person som er mer intelligent enn deg bare er helt vanlig og normal, hvorfor fortsetter du da med ditt vanlige arbeide, det er jo veldig mystisk egentlig, skjønner det har noe med intelligent å gjøre, men likevel?

  8. Hva skjer med at så mange syklister bruker dyre klær for det? Je syklet jo mye selv før, men brukte da aldri noe dyrt utstyr og je var jo en god sykler også, syklet mange timer hver dag, syns de itte selv at det blir litt sosialt kleint med dyrt utstyr når man kanskje ikke engang er så god på det?

  9. Spørsmålet er litt vagt, men jeg vil påstå at vi fortsatt trenger mennesker som kan stille de riktige spørsmålene, ja. Det er viktig å fundere over etikk, moral og vår plass i eksistensen, og bla. Etikk er en viktig del av veldig mange yrker.

     

    På en annen side så er det alt for mange som bruker alt for mye tid på å spesialisere seg i filosofi.

     

    Nja, je liker folk som tenker og selv om folk mener vi har det veldig bra for tiden sånn generelt på planeten så må man huske på hvem som fikk oss dit, nemlig folk som tenker

  10. Regner med at det er trådløs? Der har du isåfall problemet.

     

    Du kan prøve å bytte trådløs-driveren, prøv først å oppdatere den, om det ikke fungerer kan du se om det finnes andre trådløsdrivere til samme nettverkskort.

     

    Har prøvd å oppdatere, bare sier de nyeste driverne er der allerede, vet itte om je tør å skifte drivere, plutselig virker ingenting lengre

  11. Hei, kjøpte ny pc nylig, en Lenovo V110-15IAP, men har slitt med treg internett på en måte hele tiden, eller høy ping i spill og nettlesere da, som regel når je starter pcen og begynner å spille så er alt greit, men så fort je åpner en nettleser så blir pingen høy i spillet, nettleserne har vært generelt trege hele tiden også, har skrudd av oppdateringer og wifi sense for å se om det gjør noen forskjell, men ingenting, har prøvde ulike nettlesere også, edge, chrome og opera, alle er like trege, har grei internetthastighet tror je, hva er problemet tror dere, takker for all hjelp?

×
×
  • Opprett ny...