Gå til innhold

Malo1999

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Malo1999

  1. Jeg er på utkikk etter en elbil i bruktbil markedet som skal brukes 5 dager i uken og noen helger i måneden i forbindelse med jobben min.

    Jeg kjører fra Sarpsborg til Oslo (Lørenskog-området) og avstanden er på rundt 130km. Jeg har ladestasjon både hjemme og på jobben så trenger bare en bil som kan frakte meg en retning også settes på lading.

    Har sett litt på e-Golf men usikker på rekkevidden på disse, spesielt på vinteren.

    Budsjettet mitt er på 130 000,-

    Setter pris på råd!

  2. Det er ganske mye, da snakker vi 3 til 4 timer kjøring per dag, 200 til 300 km kjøring per dag? Det er svært mye.

    Nesten så jeg vil anbefale en eldre Mercedes diesel mtp driftskostnad og driftssikkerhet.

    Kan du anbefale meg en nøyaktig modell under 100.000 som passer behovene jeg har? Unnskyld for alle spørsmålene, jeg har virkelig null peiling på biler. Helst en bil med billig forsikring, som tåler lengre turer og som er billigere å opprettholde. :)

  3. Begge de bilene har litt risikable motorer mtp kostbare reparasjoner. Golfen er i tillegg utstyrt med en såkalt juksemotor, ref dieselgate saken, Etter en oppdatering av programvare sliter disse med dyser som går i stykker. Verksted fortalte meg at en dyse ville koste 15 tusen å skifte, men at de tok det på garanti inntil 2 år etter "fiksingen" av motoren. Kjører du mye per år, lange eller korte turer? Mye lange turer da kan diesel passe godt, litt kort og litt medium, en og annen langtur ville jeg tatt bensin. Hvis du stort sett kjører bare kort, kunne du til og med tatt en titt på Nissan Leaf. Fins en del av disse til rundt 100 tusen nå, og de koster omtrent ingenting å kjøre i det daglige. Fri årsavgift, bompassering, ingen bensinfylling, omtrent ingen vedlikehold.

    Blir en del lange turer fremover siden jeg må kjøre hver dag til jobb. Skal jeg se bort fra v50 for nå?

  4. Ville sett på Ford Focus evt Volvo V50 om du ønsker en stasjonsvogn, som er driftsikker og ikke koster all verden for deler. Særlig dyre å forsikre er de heller ikke.

    Volvo V50 ser ut som en rimelig førstebil. Skal se litt rundt på finn, tusentakk for svar. :)

     

    Dette er den første V50'en jeg fann på finn, kan noen komme med innspill?

    https://www.finn.no/122249149

  5. Har du noen ønsker? Et budsjett på 100.000 gir deg ganske mange muligheter.

    Eksempel:

    - Bensin eller diesel?

    - Manuell eller automat?

    - Stasjonsvogn eller sedan?

    - Hvor mange dører?

    Bensin eller diesel er ikke så viktig for meg, jeg har ikke sp mye kunnskap om biler så gjerne det som er det billigere alternativet. Jeg vil helst ha en bil som har en manuell girkasse, men om den er automat så er det ikke verdens ende. Jeg foretrekker også en stasjonsvogn. :)

     

    Også vil jeg legge til at jeg helst vil ha en bil som ser ganske grei ut utseendemessig, interiør er jeg ikke så opptatt med.

     

    Vil ikke ha noe med BMW eller Audi å gjøre, har lest meg ganske mye opp på de merkene der og hvor dyrt de er å ha som førstebiler.

     

    (Jeg bor foreløpig i en mindre plass utenfor Ålesund, men skal flytte for å studere i Kristiansand. Planen er å ta med bilen til Kristiansand, så om dere kan tenke på dette når dere finner en passende bil så hadde det vært supert :) )

×
×
  • Opprett ny...