Gå til innhold

TastyButt

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TastyButt

  1. Tja, det kommer jo an på hvordan det faktisk er implementert. Og så handler det litt om teknologi som er tilpasset tiden vi lever i. Hadde du gitt en iPhone X til en huleboer hadde han ikke hatt den ringeste anelse om hvordan han skulle bruke den. Betyr det at iPhone X er en dårlig telefon? Fordi en som ikke er tilpasset dagens teknologiske nivå ikke kan bruke den?

    Nå må du gi deg. Selv småbarn som såvidt kan snakke klarer å bruke telefoner og nettbrett uten store problemer og uten å bli vist hvordan det skal bruke den, bare gjennom eksperimentering.

    Og en huleboer har langt over IQ'en til et 1 1/2 år gammelt barn.

  2. Vell tonen din på det du skriver gjer deg ikkje akkurat veldig overbevisande. Eg har tro på Vulkan, men det å lære seg eit nytt API er krevjande og ta lang tid. For mange så er den største motivasjonen å tene pengar og då er det enklare å forhalde seg til eit API dei kjenner. Samtidig så går verda meir og meir bort mot fleirplattform. 

    Hvorfor driver alle her og sier Vulkan er nytt? Vulkan er langt fra nytt.

    I forfjor og fjor f.eks. ble rundt 20 spill laget med Vulkanstøtte.

    Hva lærte man av det, etter Vulkan gikk "stable" og fikk få oppdateringer?

    At Vulkan er et mareritt å jobbe med og ikke verdt det. Så i år ble hele 2 (!) spill laget med Vulkan støtte. Og dårlig implementert og.

  3. Det er kanskje ikke så rart at det ikke har tatt helt av ennå hvis det fortsatt er merka som experimental i unity?

     

    Det kommer nok til å gå en del iterasjoner fra motorene får støtte for Vulkan for fullt, til utviklerne føler seg sikre nok til å lage et helt spill i rammeverket (for de litt mer kompliserte spillene må de vel alltid rote litt rundt i renderkoden uansett om motoren i teorien skal gjøre alt for en?)

    Han brukte bare Unity som eksempel.

    Alle store motorer har Vulkan.

    Og gjett hva? INGEN BRUKER DET! Av den OPPLAGTE grunnen at Vulkan er noe ubrukelig søppel.

  4. Vulkan er fortsatt ganske nytt. Det tar nok tid for utviklere å ta i bruk. Jeg er ganske forbauset over hvor mange spill som allerede er laget i Vulkan med tanke på hvor nytt det er. Det er bare 2 år siden første stabile versjon ble lansert.

    Spillene du nevner har fått fjernet eller er ubekreftet støtte på Vulkan.

    Forøvrig kan jeg nevne at vi hadde nesten 20 spill på ett år med Vulkan. Vulkan er også langt fra nytt. Det er faktisk så gammelt nå at det er utdødd og i år har det bare blitt publisert 2 spill med full støtte.

     

    Igjen, Vulkan er dødt. Helt utrolig ...

  5. Når motoren kjører Vulkan så er det ikke noe behov for å optimalisere for Vulkan. Hvor vanskelig det er å optimalisere for Vulkan er totalt irrelevant til faktumet at spill som kjører på f.eks. Unity kjører på Vulkan om de vil.

     

    Jeg setter pris på om du klarer å holde persondiskusjon ute av debatten.

    DET ER IKKE SLIK DET FUNGERER!

    Du kan ikke bare bruke Unity eller Unreal eller hvilken motor du nå ønsker å bruke. trykke på en knapp og PANG, så virker Vulkan. Du må OPTIMALISERE. Du må PROGRAMMERE! Du må DESIGNE! Men mest av alt, PROGRAMMERE OG PROGRAMMERE OG PROGRAMMERE!

    Og på alle områdene er Vulkan et mareritt å jobbe med. Som igjen er grunnen til at hittil i år er to, kun TO, spill lansert med Vulkan støtte (ikke veldig bra implementert heller).

    Det er ikke noe slikt som out-of-the-box støtte i noen motor. De har gjort grovarbeidet for at du har noen få API'er tilgjengelig og en grunnleggende motor. Det er opp til DEG å faktisk få den til å fungere.

    Og der er Vulkan, som i alt annet Vulkan, et mareritt.

    Igjen, 2 spill. I hele år. Av alle spill som er lansert.

    Det er en grunn til det. En veldig, veldig stor grunn. Vulkan er noe HERK!

  6. Hvordan har du fått det for deg at Vulkan er vanskelig? Alle spill som er basert på disse motorene kan kjøre under Vulkan, og det er mange flere enn 30 spill.

     

    Jeg er skeptisk til at du er en autoritet på "velkjent fakta" når du kommer med påstander så vidt forskjellig fra mine egne observasjoner.

    Det er nøyaktig 30 spill med Vulkan støtte pr. i dag. De KAN kjøre under Vulkan, men igjen, det er faktisk svært vanskelig å optimalisere for Vulkan. Så nesten ingen har aktivert det.

    I hele år er det kun kommet ut 2 spill med Vulkan aktivert, Rise of the Tomb Raider og TWS : Thrones of Brittania. Ingen fler er meldt.

    Vulkan er dødt.

    Deal with it.

     

    Skremmende inkompetanse fra en "administrator" å ikke vite om alle utviklerproblemene til Vulkan og å tro at du bare kan kaste inn en motor så virker alt out-of-the-box.

    Grunnen til at så mange indiespill har elendig ytelse er nettopp pga. dette. De bruker API'ene out-of-the-box og bruker null tid på å faktisk optimalisere kode. Unity f.eks. er et mareritt å optimalisere på fra før(skjønt har blitt MYE bedre sist 2 årene selvsagt). Og å hive seg inn i det marerittaktige landet som er Vulkan, det vil ikke folk tenke på engang.

    Vulkan er EKSTREMT vanskelig å optimalisere og er ikke verdt tiden for de fleste.

  7. Hva får deg til å si dette? Både Unreal, id Tech, Source, Cryengine og Unity støtter Vulkan, og det er MANGE spill.

    De støtter det.

    Men utviklerene må faktisk bruke det. Det er ikke bare å slå på, og pow, så virker det magisk Vulkan er vanskelig å jobbe med. Derfor holder alle seg til DirectX.

     

    Mange spill? For not tullprat og vrøvl. Det er ca. 30 spill som støtter Vulkan pr. i dag. Kun 2 av disse kom ut i år og det ser ikke ut til å komme ut flere heller.

    Vulkan er dødt og alle vet det er dødt. Vet ikke hvorfor du på død og liv skal argumentere på noe som er et velkjent fakta.

  8. Tror du hadde blitt overrasket over hvor mange som bruker iphone i arbeid.

     

    Komisk å se hvor engasjert Apple-haterne er i artikler om Apple

    Det som er komisk, er folk som kjøper maskiner som vi vet ikke inneholder komponenter Apple påstår er i dem, har loddetinn spredd utover kortene, bruker billig loddetinn som korroderer, ikke bruker sikringer fordi kortene er prototyper og bruker 0Ohm motstander for prototype-testing istedenfor, påstår alt er i èn ramme (det er det ikke, det er oppdelt med veldig billig, smeltende lim) og alt annet er forøvrig ekstremt billige materialer som forårsaker enorme problemer.

    Grunnen til at Apple har så "få" problemer og reklamasjoner? De har som regel å nekte å innrømme det før 3 år etter feilen er oppdaget. ALLE Macbook modeller har de blitt påtvunget å gi ekstra reklamasjon på grunnet elendig kvalitet. ALLE. Allikevel promoterer Apple-brukere Macbook hytt i pine og påstår de er så fantastiske.

    Men men, i det minste sørger det for at vi får masse penger for å reparere dem. Og det meste er veldig enkelt å fikse, for det er de samme feilene som går igjen, billige komponenter, billige kabler etc. som må byttes ut. Ah, og totalt feil komponenter.

    Det eneste som er veldig slitsomt er at Apple prøver å skjule løgnene sine i skjemaer de sender ut til reparatører ved å merke feil type komponenter (de som de påstår at de bruker) og derfor er slitsomt for de med mindre erfaring å finne ut hva pokker det er som skjer. Nei, det er ikke oppdaterte/utdaterte skjemaer, for Apple endrer sjeldent/aldri på noe når de oppdager feil. De dekker over løgnene sine.

    Apple er svindlere og det er en skam at de får lov til å fortsette når vi VET at de bruker horribel kvalitet og lyver om komponenter.

    • Liker 1
  9. De throttling-problemene med i9 ble rettet i en firmware update nylig. Kilde: https://arstechnica.com/gadgets/2018/07/re-testing-the-macbook-pro-apples-firmware-update-led-to-a-big-improvement/

     

    Applemaskinene er noe dyrere enn mange av de plastklossene andre tilbyr ja. Når pris ikke er en issue, og det er mulig å få spesifisert maskinen slik man ønsker, så er MacBook Pro uten tvil det beste man får kjøpt i dag. Sitter med en slik >30.000-kroners plastkloss på jobben i dag, pga at jeg trengte mer enn 16GB RAM (for virtualisering og containere) på innkjøpstidspunktet. Nå når de endelig er å få med 32GB så kommer jeg til å bytte tilbake til Mac så snart som mulig.

    Ja, Apple er mye bedre.

    Så flinke til å bruke lim som smelter istedenfor metall f.eks.

    De er også forferdelig flinke til å la loddetinn flyte utover og lage koselige loddetinnballer overalt på hovedkortene sine.

    De er også flinke til å lyve om designet på innsiden, helt ned til skjemaer som viser feil komponenter (selv på skjemaer sent til autoriserte reparatører).

    Eller hva med hvordan de bruker sikringer på kortene som har absolutt null funksjon, for de faktisk kritiske punktene bruker de 0 Ohms motstander. Fordi alle kortene er prototyper og uferdige produkter.

    Men de ser jo pene ut og er godt produsert på UTSIDEN (som oftest, vi hadde jo Bendgate), det skal de ha. Det er jo det som teller. Er ikke så farlig hvordan innsiden er.

    Det eneste Apple er flinke til, er å skjule hvor utrolig mye problemer det er med enhetene sine og hjernevaske brukerene sine til å late som de ikke eksisterer.

     

     

    • Liker 1
  10. Problemet med Chili er ikke grensen på 1000 GB. Det er at de kontakter folk som ikke er i nærheten av denne kvota. Hva skjer når 4K-skjermene kommer til mobiltelefoner? Er ikke Sony sitt neste flaggskip den første, som er rett rundt hjørnet?

    What? Det er flere mobiler ute med 4K. Sony Xperia H8541 har til og med HØYERE enn 4K oppløsning.

    Du henger noen år bakut.

    • Liker 2
  11. Nå tenker jeg du drar den litt vel langt. Din tolkning vil jo feks gjøre det til avtalebrudd å benytte SD kort i mobilen. Ingen selskaper ville vært så idiotiske at de forsøkte seg å diktere hvor kundene kan lagre data. Du kan vise reglene men det er din tolkning jeg ikke kjøper. Jeg er ikke Chili kunde så det er ikke det at jeg forsøker å forsvare Chili, men jeg føler du med overlegg legger vrangviljen til her.

    Det er flere eksempler på at Chili har ringt kunder og spurt om de har lagret på ekstern enhet og at det ikke er tillatt.

    Fått to koselige samtaler selv.

    • Liker 1
  12. Jeg er helt for dette massive bykset i mobilmarkedet, så det skal de ha for å faktisk prøve, men jeg er redd de prøver å bite over noe de ikke klarer å svelge. Vi trenger bevegelse i markedet, og dette er vel så og si det første positive som har skjedd på lenge, i den grad at det finnes kunder som er innenfor akseptabelt bruk for ChiliMobil.

    På Discord-gruppen vår har alle skaffet Chili "fri", vi sørger for å bruke aaaaakkurat under grensen hver dag så de ikke ringer oss. Er litt over 200 stykker, kommer til å bli mange flere takket være diverse forum.

    Vi skal få kjørt dem i senk og tatt vekk dette abonnementet så snart som mulig :)

  13. Slik jeg leste avtalen så var det snakk om deling av internett, ikke lagring. Nå er jo det å forby deling av internett helt meningsløst all den tid det er blitt noe som alle gjør og som alle oppfatter som noe som er helt opp til kundene å bestemme. Men om en ISP skal forsøke å diktere hvor jeg kan velge å lagre så tror jeg ikke noen hos Nkom ville hatt forståelse for akkurat det og at Chili straks ville fått pålegg om å endre ordlyden.

    "5. Tilknytter, endrer, gjør inngrep eller tilføyelser i utstyret, herunder konfigurasjon, uten Chili Mobils skriftlige forhåndssamtykke."

    "9. Har et overforbruk av tjenestene som ikke tilsvarer normalt forbruk av tjenestene.

    "Dersom Kundens dataforbruk etter Chilimobils skjønn indikerer at Kunden misbruker ... og det ikke bringes til opphør umiddelbart efter Chili Mobils påtale via sms, har Chili Mobil rett til å begrense eller stenge Kundens mulighet for bruk av dataforbindelsen."

    "b) Det er ikke tillat for maskin til maskin kommunikasjon."

     

    Med 9 har de egentlig sikret seg slik at de kan gjøre hva de vil, siden det er ekstremt vagt og helt subjektivt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...