Gå til innhold

Irusu

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Irusu

  1. Hei

     

    Så fremst du ikke fikk arbeidsavklaringspenger med rettigheter som ung ufør (altså 2,44 G i stedet for 2G), vil du da ha rett på differansen mellom det du fikk utbetalt, og det du egentlig skulle hatt (differansen mellom overnevnte).

     

    Dette er ikke noe du trenger å søke på, men noe Nav tar seg av automatisk. Men det er langt nede på prioriteringslisten deres, siden du tross alt er økonomisk sikret. Det kan fort ta over ett år før saken om etterbetaling er ferdig behandlet.

     

    Det er uansett mulig for deg å kontakte nav via telefon og forhøre deg om hvordan saken ligger an. De kan se i systemene sine om saken er påbegynt eller ikke, og gi en pekepinn på behandlingstid i din kommune. Dette varierer jo veldig. :)

     

    Vær også obs på beskatning av etterbetalingen, da det automatisk trekkes 44% av denne. Det er særregler for slike tilfeller, siden dette er penger du egentlig skulle hatt som en del av din hovedinntekt, fordelt utover flere år bakover i tid. Når dette tas høyde for vil skatten bli gunstigere for deg. Dette er noe det er lurt å kontakte Skatteetaten for å be om hjelp til, når den tid kommer. :)

  2. § 22-12. Tidspunkt for utbetaling når rett til en ytelse oppstår eller opphører

    Uføretrygd utbetales ikke for perioder hvor medlemmet har mottatt arbeidsavklaringspenger.

     

    https://www.nav.no/rettskildene/lov/L19970228-19_P22-12#L19970228-19_P22-12

     

    Vet ikke helt hvorfor folk svarer, når de ikke har lest spørsmålet ordentlig. Det spørres ikke om etterbetaling av hele uførebeløpet på et tidspunkt det er utbetalt aap. Det er snakk om en person som er blitt Ung Ufør, og som har hatt rett på en større ytelse i tiden vedkommende mottok aap, og som da vil ha rett på differansen mellom det som Ble utbetalt og det som Skulle vært utbetalt.

     

    Og jo, det utbetales slike etterbetalinger.

×
×
  • Opprett ny...