Gå til innhold

GoldmanSacks

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GoldmanSacks

  1. Er ganske fornøyd med økonomiske situasjonen min i dag. Hadde vært enda mer fornøyd hvis jeg hadde hatt 8 millioner(1mill USD). Da ligger likevel inflasjon, formueskatt, finanskriser og slikt dritt å kjøre i bakhodet. For å hedge mot slikt skjit så hadde jeg vært mer enn komfortabel nok med 20 mill. 

    Fra 20-100mill kunne jeg nok oppgradert fra økonomi til business klasse. Men det er helt unødvendig for min del. 

  2. Ikke meg du spør, men er også selvstendig konsulent: Det er for tiden mye større etterspørsel enn tilbud. Konsulenthusene klarer ikke å dekke etterspørselen og bruker da underleverandører - f.eks selvstendige konsulenter. Konsulenthusene tar da en cut og begge parter tjener på det.

     

    Dersom du har ferdigheter som er etterspurt, så er det ikke mye dødtid, selv mellom oppdrag.

     

    Ordner oppdrag kun gjennom nettverk.

    Det er veldig stor etterspørsel for tiden og det ser bra ut de neste årene også.

    Alle skal ansette folk men jeg trives som selvstendig. Jeg liker friheten :)

    Har ikke hatt noe dødtid enda men det kommer en nedtur i bransjen, vi vet bare ikke når.

     

    Det høres lukrativt ut, men da blir mitt neste spørsmål, hvorfor blir ikke alle utviklere selvstendig næringsdrivende?

    Er det vanskeligere å få lån i banken? 

    Er det lettere å kvitte seg med eksterne konsulenter i nedgangstid?

     

    Disse 2 grunnene virker ikke skremmende for min del. En kan få lån i banken mens en er ansatt og så bli selvst.næringsdrivende. Og i nedgangstider kvitter bedriftene seg med ansatte også.

  3. Jada, jeg er i tidlig 30-årene. Har 7 års erfaring. Har holdt på med dette i snart 3 år. Sluttkunde har vært private og offentlige. Offentlige kunder er alltid gjennom rammeavtale eller leverandøravtale. Jeg har et langsiktig samarbeid med et middels stort konsulenthus.

     

    Priser mot offentlig sektor er alltid lavere enn privat sektor og prisingen er basert på antall års erfaring. 3 år, 5 år, 8 år osv. Til gjengjeld er det aldri noe fuss med betaling. I tillegg så får jeg posisjoner der jeg ikke får drittoppgaver, får delta på sosiale ting osv. Kunder kan være veldig forskjellig sånn sett.

     

    Hvordan markedsfører du tjenestene dine da? Har ikke det middels store konsulenthuset sine egne konsulenter de kan sende på oppdrag? Har konsulenthuset prøvd å ansette deg som vanlig ansatt konsulent? Og eventuelt hvorfor sa du nei? 

    Har du mye dødtid som selvstendig næringsdrivende konsulent?

  4. Problemet med kommunisme er for meg forbundet med fattigdom, korrupsjon og illegitime styresett. Jeg skal ikke si noe om kausalitet her, men det er nærliggende å anta at fattigdom fører til et ønske om lik fordeling av ressurser. Fattigdom gjør også folk mer tilbøyelige til å kreve bestikkelser. Og fattigdom gjør at en vil grabbe til seg makt(og penger) og ikke gi slipp på det. 

     

    Personlig så er motivasjon knyttet opp til belønning. Hvis alle får lik belønning uansett risiko, resultater eller innsats så har en ikke incentiv til å bidra i samfunnet. Kapitalisme er bra. Penger er bra. Grådighet er bra. 

×
×
  • Opprett ny...