Gå til innhold

SDFGHJKL

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SDFGHJKL

  1. "Det er naturlig at hydrogenbilene vil kunne få sin plass også i personbilsegmentet". Jeg måtte sjekke kalenderen, det viser seg desverre at dette ikke er en april spøk. Det er vel på tide å innse at hydrogen ikke har noe som helst å gjøre i personbilsegmentet. De siste månedene har de fleste nordmenn (dvs. de som bor i sør) fått erfare at strøm (og energi) er et knapphetsgode i europa. Jeg har i allefall vanskelig for å forstå hvordan å bruke minst dobbelt så mye energi som nødvendig på personbiler skal løse noen klimautfordringer.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  2. Dette bekrefter vel bare det jeg skrev. Bensinstasjoner tjener, og har alltid tjent, penger på å selge drivstoff. Det er ingen grunn til å ha betjening på en bensinstasjon for å selge drivstoff i dag, men det er mange bensinstasjoner som også har en betjent kiosk, der de kan selge varer med høyere margin. Betjente stasjoner kan ta seg bedre betalt for drivstoff enn ubetjente, fordi forbrukere er villige til å betale mer for drivstoffet på et sted med kiosk og toalett osv. , ikke fordi de har høyere kostnader.

  3. Så du mener at det det betyr ikke noe at verden ikke er klar til å kutte ut forbrenningsmotoren, vi kan kutte den ut så lenge det går greit for oss som har fått infrastrukturen på plass? I store deler av Afrika er det nok desverre mye infrastruktur som må på plass før elbiler vil være et bedre alternativ enn elbiler. For oss som har infrastrukturen på plass er det ingen grunn til å bekymre seg, etterspørselen etter biler med forbrenningsmotorer vil forsvinne etterhvert som det kommer stadig bedre elbiler.

    • Innsiktsfullt 1
  4. Heldigvis er vel plug & charge ikke så altfor langt unna. Dette har vært et av de punktene Tesla har vært milevis foran de andre aktørene, både på biler og lading. ISO standarden er på plass, så nå er det vel implementering som gjenstår. Alt blir riktignok ikke automatisk bedre med plug & charge, jeg regner med at det tar tid før leverandørene gir opp forsøkene på å låse oss mot de, med rabattavtaler og alle slags påfunn for å gjøre det vanskelig å sammenligne de mot hverandre. Litt har de vel lært av bensinstasjonene..

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  5. Gode nyheter fra Energi Norge her altså. De 6000kr vi betalte mindre enn i et normalår i fjor, kommer jo greit med for å betale de 6000kr mer enn i et normalår for i år. Enda godt vi ikke ble bedt om å kompensere staten for bortfallet av inntekter i fjor! Riktignok er strømprisen historisk høy, men dette er forbigående, og medfører ikke større utgifter for en husholdning enn det man må ta høyde for.

  6. Det har vært lite debatt om at det ikke stilles samme krav til kompetanse i kystnavigasjon til forsvarets navigatører som til sivile. Det er nok ikke slik at man kan si at ulykken hadde vært unngått om navigatørene hadde hatt farledsbevis, men det stilles krav til å kjenne farvannet man seiler i, og da er det nok vanskelig å bestå en farledsbevisprøve uten å være klar over tankskipstrafikk fra Sture. Det blir stilt mange gode spørsmål om trafikksentral og losens rolle, dekkslys på tankskipet osv. Det kan vel også stilles spørsmål ved hvor mye ressurser samfunnet skal være villige til å bruke på løse problemet med at det tilsynelatende ikke lar seg gjøre å gjennomføre enn trygg seilas i middels trafikkerte kystområder med marinens mest avanserte og best utstyrte skip, på grunn av marinen har uerfarne mannskaper.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Det er vel heller ganske spenstig å nå igjen Tesla på fire år. Man kan jo forvente at Tesla fortsetter sin utvikling fremover, så for å ta innpå må man ha en betraktelig høyere innovasjonstakt. Det blir imponerende om VAG får det til. Det er ikke kun programvare en elbil er avhengig av, også på den elektriske drivlinjen og batterier ligger Tesla langt fremme, både på teknologi og produksjon. VAG (og andre tradisjonelle produsenter) har i mye større grad vært avhengig av utvikling hos underleverandører.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. Hva er tidsgevinsten å kjøre tunnel kontra å "kjøre leia"? Er den så stor at alle båter velger tunnel selv om havet ligger speilblankt? Eller blir dette en uværstunell som kun benyttes når yttersia ikke er farbar? Hvis man må betale for å kjøre gjennom, og avgiften blir for høy så er det nok endel som velger å "kjøre rundt" uansett?

     

    Det er minst 3 nautiske mil lenger å bruke tunnelen, det er kun en tidsgevinst dersom det er dårlig vær.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...