Gå til innhold

Lamda2

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lamda2

  1. On 7/1/2021 at 12:17 PM, nebrewfoz said:

    Jo, greit nok at det kan bli "for tynt" med satellitter i et belte omkring ekvator, men hvis det er full dekning nord for for 50. breddegrad, så er det vel full dekning sør for 50 grader sør også. (Og meg bekjent er det flere på sydpolen enn på nordpolen.)

    Det er bakkestasjonene som er hovedproblemet. De har fokusert på å bygge bakkestasjoner i nord for å få full dekning der først. Det hjelper ikke om du kan se satellittene hvis de ikke kan videresende trafikken noe sted. En av stasjonene er på Svalbard, forøvrig.

  2. On 12/12/2020 at 11:40 AM, Kahuna said:

    Så det du *egentlig* mener når du påstår at jeg 'ikke aner hva jeg snakker om' er at jeg ikke kjenner *din* spesifikke situasjon og måten akkurat *du* bruker en gitt distro på?

    Det er helt opplagt at du ikke vet hva CentOS er, og derfor ikke forstår hvorfor det som har skjedd nå opprører så mange.

     

  3. > Regjeringen bryter handlingsregelen så det synger

    Fra regjeringen.no:

    "Over tid skal uttaket følge den forventede realavkastningen av fondet, mens bruken av oljeinntekter det enkelte år skal tilpasses konjunktursituasjonen i økonomien."

    Det er ikke brudd på handlingsregelen å bruke mer i nedgangstider, så lenge man over tid ikke bruker mer enn 3%. Vanligvis bruker vi mindre, nå må vi bruke litt mer for å kompensere. Det er det som ER handlingsregelen.

    • Liker 1
  4. On 2/2/2020 at 12:08 AM, aomt said:

    Som du skriver, det kan ha med kostnad å gjøre (kva er kultur i selskpaet, korleis er CPT?). Det kan ha med duty-time eller andre tidsbegrensinger å gjøre. Kanskje han vurderte situasjonen som tryg og ingen behov for de/anti-ice? Vanskelig å si uten å vite hans utdannelse, erfering, holdning, kunskap, osv

    I følge rapporten hadde de planlagt før avgang fra Bern at de skulle gjøre oppholdet på Gardermoen så kort som mulig. De hadde derfor tatt med nok drivstoff så de skulle slippe å fylle, og de hadde ikke planlagt å avise. Kostnaden ved avising ville blitt fakturert kunde, så det skulle ikke ha noe å si. Det er ikke kjent at det ville "medført ulemper av betydning å komme litt senere fram til Torp."

    Havarikommisjonen antyder at det kan være et tilfelle av "plan continuation bias", altså at man holder seg til opprinnelig plan selv om forutsetningene endrer seg.

  5. I følge Musk er verdensmarkedet for Internet-tilknytning 1000 millarder dollar. SpaceX håper å få 3-5% av dette markedet, eller 30-50 millarder dollar i året.

     

    "We think this is a key steppingstone towards establishing a self-sustaining city on Mars and a base on the moon," Musk said of Starlink. "We believe we can use the revenue from Starlink to fund Starship."

     

    Dette er helt åpent, ingen hemmelighet.

     

    https://www.space.com/spacex-starlink-internet-satellites-mars-colonization.html

     

    For dem som har en sånn voldsom omsorg for verdens vannforsyning, så er det bare å gå ut og gjøre noe selv. Musk har aldri sagt han skal fikse det, så man kan jo lure på motivasjonen for å klage på at han ikke gjør det.

  6. 9.5 timers flytid og det opplyses at de må etterfylle drivstoff 6 - 7 ganger. Dette høres da ut som en veldig dårlig rekkevidde! Hva er det vi egentlig har kjøpt som ikke kan holde seg i lufta lenger enn knappe 1,5 timer uten å etterfylle drivstoff?

     

    Det er fordi de alltid skal ha nok drivstoff til å komme seg til alternativ flyplass hvis det skulle skje noe. Hvis f.eks. tankflyet får problemer, så vil du helst ikke ha 3 F-35 hengende over Atlanteren uten mulighet for å rekke fram til en egnet landingsplass.

×
×
  • Opprett ny...