Gå til innhold

Bio1

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bio1

  1. Hvordan tror dere karaktergrensa kommer til å endre seg i løpet av årene? Var på opptak i 2018, og kom ikke inn grunnet for lave karakterer. Jeg har vel 48 i poeng, mulig noe mer med alderspoeng nå, jeg ikke regnet ut i det siste 😅 Har jo nå tatt en annen utdanning men klarer ikke legge fra meg tanken om politi. Men får å oppnå det må jeg vel da ta opp fag

  2. Var på opptak for 2 år siden. Det eneste jeg la meg i trening på før var løping og benkpress, og vil si at de fysiske testene gikk veldig bra. Da jeg var med, så var det også bare to som falt fra på styrke og løpedelen. Mye adrenalin og viljestyrke gjør at man klarer det meste. 

    Var veldig nervøs for intervju selv. På gruppeintervju fikk vi en oppgave som vi skulle bli enig om, og diskutere fram og tilbake. Opplevde det som veldig enkelt og snakke med de andre, og komme til ordet. Da alle var der for samme grunn, like nervøse, og alle hørte på hverandres forslag. Var forsåvidt veldig lett å bli enig og, så synes oppgaven vi fikk utdelt var litt rar. På intervjuet tok de for seg noen caser, og spurte også litt angående egnethetsprøven gjort på forhånd. 

    Lykke til!

  3. Kan gjerne komme med noen spm om noen kan svare, og lage litt «liv» her igjen.
    Jeg er veldig interessert i å gå veien som kriminaltekniker eller etterforsking, og har tenkt en del på det. Er det noen som har noe erfaring innenfor det, og hvor lett/vanskelig det evt. vil være å ta den veien. 
     

    Eller om det kanskje finnes andre veier inn enn phs for å komme den retningen. Planen var egentlig phs fra starten, men karakterene stoppet meg. Er nå halvveis i bachelor i bioingeniør, så den skal fullføres. Synes det er spennende med genetikk og DNA undersøkelser, da f.eks fra tause vitner. Så om noen vet om det er noe jeg evt. kunne kommet videre med innenfor det fagfeltet? 

  4. Blir spennende å se. I år har jeg 50.5 poeng planlagt, og det holder vel ikke lenger det nå da. Vi får se hvordan utviklingen går. Kanskje de får litt vett inn etter hvert.

     

    Ellers har jeg fulgt med på de forrige trådene. Hvordan har det vært på skolen så langt? Føles det ut som det riktige valget for dere som nå går første året? Spennende å høre

  5. Blir spennende å se. I år har jeg 50.5 poeng planlagt, og det holder vel ikke lenger det nå da. Vi får se hvordan utviklingen går. Kanskje de får litt vett inn etter hvert.

     

    Ellers har jeg fulgt med på de forrige trådene. Hvordan har det vært på skolen så langt? Føles det ut som det riktige valget for dere som nå går første året? Spennende å høre

  6. Noen som tilfeldigvis er dykkekyndig, eller som vet hvordan det er å dykke til 2,5 m med dott i øret? Er litt bekymret ettersom jeg er nylig kommet meg fra influensa, og da jeg prøvde svømme i går fikk jeg veldig vondt i øret bare ved undervannsvømling. Er redd for at trommehinnen sprekker når jeg går dypere. Eventuelt tips for hvordan å fjerne dotten utenom utligning da dette er prøvd :confused:

    Det kan være utrolig ubehagelig å dykke ved forkjølelse og sånn. Det beste tipset jeg kan komme med er å utjevne trykket så mye som mulig
  7. Skal på opptak nå til neste uke og jeg merker skikkelig godt på nervene. Er veldig nervøs for at det skal gå dårlig og at jeg ryker ut. Noen som har noen gode råd å komme med til å stresse ned? Er første gang jeg er på opptak. Har testet svømming på tid, løping på tid og styrke tester jeg regelmessig og det har gått bra, men jeg har dog ikke testet meg på tid de siste ukene. Jeg er også litt nervøs for å gjøre det nå før opptak i tilfelle jeg skulle gjøre det dårligere enn forventet og få en skikkelig knekk. Mulig det høres litt dumt ut, men :tease:

    Jeg testet meg ikke på noe annet enn styrke på forhånd i fjor. Svømming visste jeg at jeg skulle klare da jeg har svømt aktivt . Jeg føler meg så dårlig på løping, så var redd jeg ikke skulle klare det, så droppa å prøve på forhånd. Jeg var i militæret da, så fikk jo inn en del løping, skadet meg til og med i hinderløype uka før. Men da jeg kom på opptaket, var jeg så nervøs før løpinga, og det gjorde at jeg var så innstilt på å klare det. All adrenalin og motiverende ord fra studenten som telte hjalp veldig, og jeg avsluttet med 16 sekunder til gode!

    All adrenalinet og motivasjonen vil forhåpentligvis gi deg et skikkelig spark i rumpa!

  8. Hvordan er det på pullups og benkpress? Er jente, men jeg får vell ta strake pullups (guttekrav) om jeg ønsker det? Tar man så mange man klarer eller stopper de deg på 4 stk? Både pullups og benk

    Du utfører bare jentekravet, men det vil vel være lett det da om du klarer guttekravet. Lykke til!

     

    I Trondheim i fjor i alle fall fikk vi oppvarme litt før svømming, og felles oppvarming styrt av en frivillig før resten

  9. Tusen takk for svar! Det er godt å høre at de hjelper, var kanskje et litt teit spørsmål, men jeg blir så nervøs av tanken at jeg ser for meg det verste. Men ja, kan absolutt se for meg at adrenalinet har begge effekter, kjente i dag da jeg trente at jeg var ekstra sliten fordi jeg stresser litt mer under øktene nå som det er så lite tid igjen mot opptaket og jeg ikke har nådd alle målene. Har opptak den 28. mai - svømmingen går bra i forhold til dykk og undervannssvømming, men 100 meteren sliter jeg ennå med. Jeg prøver å veksle mellom crawl og vanlig bryst, men to lengder tar meg i underkant av 1 min og 20 sek (som er alt for tregt mener jeg i og med at runden på rygg tar litt tid), og på benk klarer jeg 2 (litt svake) repetisjoner av 32,5.

    Du kan nok hente mer inn på teknikken, men også mulig å trene litt eksplosivt på svømminga. Treneren min elsket hvertfall den måten å trene på, men om det har effekt på noen få dager er keg usikker på. Jo mer du klarer å presse deg, jo raskere kan du klare der neste gang. Vendinger er også noe en del folk kan spare inn masse tid på, så prøv å fokuser på raske vendinger

  10. Er det endring i år?

    Eller vært slik en stund?

    Så kommer inn med brillebruk nå altså?, sliper og gå over til linsebruk

    Tror det var endring i fjor eller året før der. Sånn jeg har forstått det må du oppfylle synskrava til førerkort klasse D for å komme inn. Jeg bruker linser til vanlig, men fikk også vite av optiker at jeg var innenfor synskrava uten siden jeg er langsynt. Men da tror jeg det er mulig at du kan komme inn med briller og

  11. Hei, noen som vet hvordan sjansene er for å få egnethetsvurdering dagen etter fysiske tester?

    Er du en av de første dagene der du skal på opptak? Jeg var i Trondheim i fjor, og andre dagen. Det var bare noen få plasser igjen på egnethetsvurderinga den uka, da de som var første dagen hadde fått plass. Vi måtte komme med en god grunn for å få plass dagen etterpå, siden det var kun få igjen. Det var en del som hadde reist langt, og som ville ha dagen etter, men de prioriterte da de som de mente var viktigst. Om du måtte fly dit hadde ikke så mye å si da mange hadde gjort det. 

  12. Har dere noen tips i forhold til 100 meteren? Det er det eneste jeg sliter med i forhold til svømmingen, og jeg føler jeg har prøvd alt. Crawl blir jeg dødssliten av, får såvidt til 2 lengder, og jeg får meg ikke så godt fram med vanlig bryst, sparkene mine er liksom så dårlige at jeg såvidt kommer framover når jeg sparker.. Er utrolig stressa, og har prøvd veldig lenge å få det til. Kanskje jeg bare må akseptere at det ikke går :') Men hadde likevel satt pris på tips eller erfaringer. 

    Mitt beste tips til svømming er absolutt mengdetrening. Hvis crawl ikke er noe for deg, ville jeg muligens godt for bryst. Et alternativ kan jo være å starte med crawl for å så fortsette med bryst. Nå har jeg ikke sett deg svømme, men kan prøve å komme med noen tips. 

    Er det bryst du skal gå for, kan du spare enormt mye tid med å lære deg litt teknikk. Det trenger ikke være perfekt, men det kan være lettere. Se på video av hvordan armene skal beveges, også beina. Om du får til et ordentlig armtak på bryst, kan du gli langt på det, noe som sparer en del krefter. Sparkene i seg selv er egentlig avansert teknisk, men du kan lett finne en mellomting som gjør at du klarer å få den kraften du er ute etter. 

    Om du vil satse på crawl i tillegg, ville jeg kanskje tatt en titt på video der og. Hvis du lar overkroppen og hode være mer rolig, kan man spare krefter. Ellers kan du utnytte den kraften du får ved hvert armtak, og la beina sparke fort. 

    Også mulig å spare inn om man stuper, eller ved hver vending. Det skal være lov med litt undervannsarbeid, såkalte kick. Husk også og skyv armen og "dytt" vannet. 

  13. Det fylte seg jaggu fort opp. Kun ledig i Trondheim og Bergen når jeg logget meg inn litt over 11. Spørs om jeg må vente et år til. Har ikke mulighet til å reise så langt for opptaksprøver. 

    Slik var det i fjor også. Måtte reise opp og ned til Trondheim for fysiske tester og egnethetsvurderingen. Var en del andre som hadde reist langt der og, men de sa at det muligens hadde vært noe feil. Men hvis det er sånn i år og, er det nok bare sånn det er. Kjipt om du ikke får dratt, men du får prøve!

  14. Hei dere!

    Jeg har da søkt og venter på svar om jeg går videre til de fysiske prøvene, og trener jevnt, det eneste som ødelegger for meg er 100 m svømmingen. Jeg hadde et spørsmål i forhold til teknikkene man kan velge;

     

    Dersom man for eksempel velger å svømme crawl, er det da akseptabelt å svømme crawl slik teknikken er, men for eksempel unnlater å ta hodet under vann, rotere og opp igjen for å puste? Man svømmer altså akkurat slik crawl-teknikken ellers er (kroppslig), men har hodet over vann hele tiden, eller regnes det da ikke som "crawl"? Hvor strenge er reglene i forhold til dette?

     

    Tusen takk!

    Hovedpoenget med svømmingen er vel å komme seg fram på best mulig måte, så om du har god teknikk har ingenting å si. Da jeg var på opptak var det mange som benyttet seg av denne typen crawl, og er helt vanlig dersom man kanskje ikke svømmer så mye ellers. Det eneste de er vel nøye på, er vel svømming på rygg. Nå fikk ikke jeg med meg så mye, da jeg var fort ferdig med svømminga, men virka ikke så strenge på svømmedelen.

    Med mindre du bruker mer tid og energi på det enn bryst, så vil jeg anbefale deg å svømme crawl. Kan spare deg mye tid, som kan komme godt med på siste etappe.

  15. Hei, fikk en kneskade på igår, og lurer på om det fins noen som helst måte å «slippe» utholdenhetstesten på opptaket, om denne skaden skulle vare helt til opptaket?:( Bestod med 25 sekunders margin ifjor, og har alltid fått karakteren 6 på alle utholdenhetstester gjennom skolen opp gjennom årene.. kan jeg snike meg inn under noe gjensøkerordning eller er alt håp ute? Tenker å sende en mail til opptakskontoret... Hvis det må til, så kommer jeg til å løpe testen med skaden....

    Skadet meg like før i fjor selv, men heldigvis så bedret det seg litt før løpinga. Jeg har forstått det sånn at man må gjennom, så jeg «glemte» skaden da det sto på, og klarte det med 18 sek margin. Så om du må løpe med skaden, så klarer du deg nok ?

  16. Er det noen som vet om det er tillatt å bruke hendene når man tar vendinger på svømmetesten? Typ ta tak i kanten for så å sparke seg ifra veggen.

    Nå er jeg litt usikker på hvordan phs praktiserer dette, men reglene i svømming er at om man svømmer bryst eller Butterfly, skal man vende ved å ta to hender i veggen også snu. Ellers er det saltovending som gjelder.

    Ser på nettsida at det står at høy vending er tillatt, og at de da kanskje mener det sånn som jeg skrev over.

    Men skal du svømme crawl så vil jeg absolutt anbefale deg å øve på saltovending før og prøve å få til dette. Denne vendingen an spare deg mye tid og krefter om man får det til ordentlig

  17. Det med poenggrenser er vanskelig. Jeg ser for meg at det ikke kommer til å bli noen stor forskjell, tror nok ikke det går ned. Har lest om mange som blant annet har forbedret snittet sitt for å komme inn, så jeg ser ikke for meg at det kommer til å synke.

    Tok et valg om å avslutte søknadsprosessen min da jeg ikke har poeng nok til grensa som er nå. Og etter litt prat med svigerfar rundt jobbmulighetene osv.

    Har nå erfaring fra opptak fra i fjor, så bare å søke igjen senere. Tenker at noen års erfaring ikke skader heller, da jeg fortsatt er relativt ung. Da mister dere en konkurrent hvertfall :D lykke til videre alle, spennende å se hvordan utviklingen blir

  18. Har et spørsmål angående gjennomføring av egenhetsvurdering og tidspunkt. Er de ofte "snille" med de som kommer utenbys slik at de får egenhetsvurdering like etter de fysiske testene?

    Det vil jeg ikke si. Jeg var på opptak i Trondheim i fjor siden det ikke var ledig andre steder. Dro fra Østfold for opptaket, da jeg hadde perm i perioden. Det var nesten ingen fra dagen min som fikk dagen etter. Det ble håndsopprekning og de valgte hvem de syntes burde bli prioritert. Endte opp med at jeg dro hjem, og dro opp til Trondheim uka etter. For så å dra hele veien til Bardufoss igjen. Fikk heldigvis utvida perm så jeg slapp å dra så mye fram og tilbake, men mye hadde hjulpet om jeg fikk nærmeste dagene.

    Så min erfaring er at det er vanskelig. Men de spurte når vi kunne tenkt oss utenom de to neste dagene som var fullbooket

  19. Jeg måtte til vikarlege i år og hun gjør ting veldig mer tungvindt og annerledes enn fastelegen min gjorde det i fjor. Nå sier hun plutselig at jeg må til optiker og få en attest derfra som må legges ved. Måtte ikke det i fjor. Har dere gjort dette? Vikaren har allerede tatt en enkel synstest på meg og krysset av på det ene feltet der de spør om syn for førerkort klasse D. Det koster 600 kroner for en optikerundersøkelse og vil ikke bruke penger på det om jeg ikke må...

     

    Takk for svar :confused::hmm:

    Jeg var hos optiker og lege i fjor. Jeg dro først til optikeren, etter som jeg er klar over at jeg ser dårlig. Så tok jeg bare med meg papirene til legen og han skrev på. Var ikke hos min vanlige fastlege jeg heller. Det koster mer, men tror kanskje jeg bare betalte rundt 300kr for den testen hos optikeren.

×
×
  • Opprett ny...