Gå til innhold

Engelsk_eksamen_2018

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Engelsk_eksamen_2018

  1. Fikk temaet energi!! Vet ikke helt om jeg bør være glad eller ikke, haha..

     

    Men har noen tips til problemstilling?

    Jeg kommer til å snakke om dette:

    • Energiloven

    • Energiformene

    • Energioverføringer, energikjeder

    • Fotosyntesen og celleånding

    • Energi i dagliglivet (kroppen)

    • Miljø → (“fossile” energikilder)

  2. Du har kanskje fått eksempler på oppgaver, eller hatt en prøve-eksamen? I så fall ville jeg fokusert på å prøve å løse en evt. tenkt oppgave så "bredt" som mulig. Lag en tenkt presentasjon, og øv på å holde den for deg selv.

     

    Muntlig eksamen handler om at du skal vise så stor bredde i din kompetanse som mulig, samtidig som du skal kunne gå i dybden. Det er ikke alltid en enkel kombinasjon.

    Når du får vite tema, så handler det å vise bredde om å knytte ulike problemstillinger eller emner innen ditt tema til så mange fagområder som mulig i naturfag. Det trenger ikke alltid være "kontinuerlige" overganger, men du skal kunne vise at du evner å koble inn så mange relevante fagområder som mulig, uten at det blir oppramsing av separerte faktaopplysninger.

     

    Jeg er muligens litt uenig med InfectedExo her. Oppgaveløsning er vel og bra, men vær kritisk til hvilke oppgaver du i så fall velger å bruke tiden din på. Oppgaver som ber deg reflektere eller drøfte kan være til svært god hjelp, all den tid du på en muntlig eksamen gjerne vil kunne presentere oppgaven din fra flere perspektiv (dra inn flere fagområder). Oppgaver som ber etter faktaopplysninger eller bare er reproduksjon av tekst fra læreboka er kanskje ikke den beste bruken av tid. Dersom det er et område av naturfag der du føler deg "blank", så kan det imidlertid være god bruk av tid. Det må du selv vurdere.

     

    Lykke til!

     

    Takk for tips! Jaa, hadde prøveeksamen i både matte og engelsk, dessverre ikke naturfag :(

     

    Håper forresten dere/du kan titte innom her i løpet av dagen i morgen da. For jeg vil mest sannsynlig trenge litt hjelp. 

  3. Muntlig eksamen er lokalt gitt, og datoene varierer derfor over hele landet. Emner/tema vil også variere mye.

    Dog, det kan jo hende hele Oslo har noe felles opplegg - det vet jeg ikke.

     

    Jeg sier ikke at tråden er fånyttes, men bare vært obs på at muntlig eksamen rundt omkring varierer mye, selv om man blir trukket opp i samme fag. Mange vet ikke hva de blir trukket opp i før om to uker enda.

     

    Ja selvfølgelig, det har jeg ikke tenkt på! Men er det fortsatt noe jeg kan gjøre fram mot eksamen som er på tirsdag? Vet at jeg har kommet opp i naturfag. Tema får jeg vite på mandag. 

  4. Hei alle sammen! Jeg tenke det hadde vært en smart idè å starte en ny tråd for oss som har kommet opp i naturfag muntlig eksamen, og som går i 10.klasse. 

     

    Her er det bare å spørre hverandre om hjelp, og selvfølgelig hjelpe andre også. 

     

    Hva gjør dere frem mot mandag da vi får vite temaet?

     

    Lykke til!

  5. Hei dere!

    Tenkte jeg ville lage denne siden for oss tiendeklassinger som skal ha engelsk eksamen. Hva er deres tanker om forberedelsen? Hvordan øver dere? Hva tror dere vi får som tema? Har noen ideer/forutsetninger for hva som kan komme? 

     

    Ellers, her kan vi dele tips og triks frem til eksamen. Gjerne del ord, uttrykk, regler, grammatikk osv som er lurt å bare repetere. 

     

    Gjerne delta så vi kan hjelpe hverandre mest mulig! :)

×
×
  • Opprett ny...