Gå til innhold

Alex Daland

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alex Daland

  1. Hvor mange millioner har de tenkt å skylle ned i dass? Hvis de brente sedlene istedenfor ville man i det minste få litt varme ut av det. 

     

    Nei, la oss bare gi opp. 2019, det var så langt vi kom. Ikke noe vits å prøve nye ting. Lurer på hvor mange som deg som sto på sidelinjen og sa at det var bare å gi opp dampmaskin, bil, fly, internett, mobil, smarttelefon, droner, GPS, romfart.

    • Liker 4
  2. Som svenskt selskap med eierskap fra den svenske staten så har de nok tenkt på sin syke mor - les Ericsson.

     

    Sin syke mor, du tenker på det 143 år gamle stakkars "bittelille" selskapet med 95000 ansatte som bare gikk med 6,3mrd SEK i overskudd i fjor?

     

    Bare fordi de ikke, lenger, gjør det stort innenfor salg av produkter du kjøper - les Ericsson mobiltelefoner, betyr ikke det at det er døende

  3. alle dere som syns er dette top kommer sikkert til og syns dette er like bra når din lege, politiet eller andre offentlige kan bare slette ditt førekort med et taste trykk.

     

    Hvorfor tror dere staten vil innføre elektronisk/app førerkort det er ikke for du skal få noe enklere. Det for staten skal ha kontroll på deg.

     

    Haha, hvordan fungerer det i dag da?

    Om politiet, lege, eller andre offentlige etater tar fra deg førerkortet gjøres det med noen tastetrykk, og du får beskjed om å levere inn det fysiske. Om du av en eller annen grunn klare å beholde det fysiske er det ikke sånn at politiet sier "åååja, systemene mine sier du ikke har førerkort, men jeg ser jo du har et rosa plastikkort, ha en god tur videre"

     

    Så absolutt ingenting endrer seg fra i dag....

    • Liker 1
  4.  

     

    Litt av problemet med disse syklene er at de er konstruert for å bevege seg sammen med gående. De tar sin plass i et miljø hvor folk rusler rundt i sakte tempo og når da førerne av sparkesykkel ikke klarer å ta ansvar, så presser det frem slik lovgivning. Det er alle ulykkene i løpet av det siste året som nå fører til at man får oppmerksomhet på dette, og naturlige restriksjoner på fart.

     

    Luringene som vil, fikser nok fartssperrene uansett, men da ligger det iallefall en klar regel i bunn når skyld skal fordeles.

     

    Burde man ikke innføre samme sperrer på vanlige sykler?

    Forby folk fra å sykle på fortauet, ikke sykle over 20 km/t, og ikke få lov til å sette sykkelen utenfor butikken.

    Nei, er nok paragrafriding her i landet. Å jeg sykler ikke en gang.

    Kan vi ikke alle bare få lov til å lage hva man selv vil? Det er jo fullt mulig å bestille kinadeler og lage seg en "tråsykkel" som går i 80km/t for 10-12 tusen. Kanskje vi skal la dem få kjøre på motorveien, uten førerkort eller aldersbegrensing. Kanskje 12 åringer kan begynne å kjøre bil.... også?

    • Liker 1
  5.  

    Kjører de bil i fylla også?

    Ja, det gjør jeg! Og når jeg ikke er dritings, så raner jeg forsvarløse gamle damer og brenner barnehager. Hva har det med poenget å gjøre?

    Jeg skjønner ikke hva poenget ditt med at det er tek.no som har avslørt og kommet frem til at det selges et ulovlig produkt.

    De er en avis, underlagt vg, og som du kanskje har lagt merke til, er jobben til aviser å nettopp finne ut hvor enten butikker(kjeder), politikere, helseforetak, politiet, departement osv osv bryter loven. Og om ikke annet, gjøre leserne av nevnte aviser oppmerksom på det.

     

    Om du kjører dritings er jo en ting, men om du trodde du kjørte edru fordi alkometeret du og 100.000 andre har kjøpt, ikke funker som det skal, vil du sikkert at tek.no skal avsløre det...

    • Liker 3
  6.  

    Det er snittet på alle biler solgt.

     

    Eksempel:

    1000 biler solgt med 150 g utslipp

    1000 biler solgt med 110 g utslipp

    = Snitt på 130 g

     

    Utslippet er definert av NEDC/WLTP.

    Åja, er det slik det måles. Takker.

     

    Nå forstår jeg hvorfor det alltid blir introdusert "billige" elektriske modeller, slik at de kan selge flere biler for å nå denne typen kalkulert mål.

    Det stemmer nok til en viss grad. Som f.eks når chevrolet for noen år siden kjøpte Daihatsu, og fortsatte med deres modeller med veldig små biler med lavt utslipp. Da fikk de trukket snittet ned og kunne si at de som selskap hadde lavere utslipp enn før

    • Liker 1
  7. Til de som er negative til mange timer hver dag med spilling. Ta en 12 åring, men om du spiller fotball, trener til fotball, planlegger fotball, reiser til fotballkamper rundt omkring i hele landet. Og når han ikke gjør det, så ser han på fotball og drømmer om å bli ronaldo.

     

    Trener han nok, er intensiv nok, og aldri gir seg... så blir han nok ikke ronaldo, 9/10 unger som trener 8 timer om dagen, blir fremdeles ikke Ronaldo, veldig få som får prøve seg for Moss FK for den saks skyld.

     

    Men trener du på å spille strategi spill, kjøper utstyr, lærer deg å programmere knapper og ting for å bli den kjappeste og beste spilleren, med øye om å konkurere i Sør Korea og leve av det. Da har du missforstått noe, eller er fortapt osv.? Sliter litt med den logikken...

    • Liker 7
  8. Får håpe noen har en løsning for de som jobber i transportsektoren i dag. Kjedelig når folk blir arbeidsledig.

    Så lenge de rike har det godt...

     

    For 20 år siden måtte du satt deg ned, skrevet et brev til vg, postet det og sendt det. Så kunne vg kanskje trykket kommentaren din. Da ville 10 mennesker vært involvert i at du skal få skrevet kommentaren din.

     

    I dag jobber de samme 10 menneskene med å utvikle kommentarfelt på vg/tek.no, overvåke kommentarene, sørge for at internett fungerer for deg slik at du kan skrive kommentaren. Det er ikke 10 nye ledige plasser i arbeidsledighetskøen selv om facebook eksisterer... Du kan plusse på 10 år og finne så mange eksempler du vil... det er ikke sånn det funker at mennesker ikke finner på noe nytt

    • Liker 2
  9.  

    Klart vil skal ha selvkjørende biler - om kun kort tid vil de kjøre mye bedre enn hva du klarer, og om 100 år vil vi alle være enige om at det å kjøre bil selv er like teit som å vaske skjortene i elva for hånd..

    Hva skjer når en slik bil er full av møkk og mange av kameraene og sensorene fungerer dårlig?

     

    Bare spør fordi jeg liker å vite ting.

    Hva skjer når fronruta di er så møkkete at du ikke lenger kan se igjennom den? Jo, da forteller øynene dine hjernen din at det er på tide å vaske vinduet. Om sensoren blir dekket av møkk, vil bilen antagelig fortelle deg at sensor x og y ikke funker. Forøvrig så går mange av disse senderene på radar, og da vil møkk ha lite å si

    • Liker 3
  10. Tittelen fremstiller det omtrent som om hackeren hacket ett system, via en hemmelig tunnel, og en fyr døde som resultat.

     

    I artikkelen er det heller irrelevant at fyren var hacker, annet enn at han var kjent i miljøet...

     

    Hadde han vært politimann til daglig, hadde det nok stått "politimann siktet for drap"....

  11.  

     

     

    Tesla har strukket ut hånden sin til de som ønsker for lenge siden, men det er ingen som vil...sier litt om de andre biøprodusentene spør du meg.

    Sier vell mest om Tesla's betingelser det.
    Når det er Tesla som bygger dette ladenettverket burde jo andre produsenter føye seg etter Tesla om dem vil benytte det. Ikke motsatt.

     

    Nei, visst betingelsene er helt på tryne, så burde ingen føye seg. Noe de mest sannsynlig er siden ingen har godtatt de enda.

    Ja, for Tesla, de superslemme svina, har jo bare gjort alle patentene sine tilgjengelige sånn at det skal være lett for andre å følge med. Betingelsene er dårlige fordi BMW og de andre store sier "Hei vent! VI tjener ikke nok på dette... vi lager vår egen løsning som folk betaler oss for isteden...."

     

    Tesla og Musk kunne personlig kommet på døra di med en stripper, og du ville klaget over at hun ikke var blond

    • Liker 4
  12. Jeg personlig og mange andre har opplevd det. Så det er fakta. Slenger ikke dritt om e-biler legger bare fram fakta om å eie e-bil.

     

    Vet du hva jeg har opplevd, ganske ofte bak rattet på svære lastebiler. At fossilbiler legger seg tett opptil bak, sånn at de ikke har kjangs til å stoppe, for å spare litt fuel. Det er noe absolutt alle lastebilsjåfører kan bekrefte, så det er fakta.

     

    Forøvrig, om du ligger i 200km/t på autobahn kan du med de fleste biler nærmeste se bensintanken tømme seg, går du ned til 150, blir rekkevidden betydelig lenger. Energi er energi - om det kommer fra dinojuice eller batteri

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...