Gå til innhold

Rowren

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rowren

  1. Hei!

     

    Kjøpte to ødelagte PA høyttalere, der begge to manglet både eksponentialhorn og diskant. Har funnet diskantene jeg har tenkt til å kjøpe. Men sliter med å finne horn som er like lange som de originale. Det jeg lurer på er om lyden fra diskantene vil bli merkbart lavere om jeg går for et par kortere horn?

     

    Har også vært i kontakt med billebro som sa at det kom til å ta 4 måneder å få original hornene til Norge.

    Som regel så får du bredere frekvens jo lengere hornet er bakovet å tynere frejvens jo korter hornet er bakover.

     

    Det er også viktig å tenke på hvor mye watt driver tåler så du ikke tar det billigste å svakeste. Så bør du se på fabrikk oppgitt frekvens så driver går lyst nokk opp i frekvens. Bør minimum gå til 15khz eller lysere.

    • Liker 1
  2.  

    Sjekk Telias sender i Ørje, på finnsenderen.no. Det er det nå LTE på 900 og 2100-båndet, og Telia har dermed 4G på alle fem båndene som brukes til mobiltelefoni i Norge: 800, 900, 1800, 2100 og 2600 MHz.

     

    3G finner vi på 900 og 2100, mens 2G er redusert til en museumsgjenstand som kun finnes på 900. På 900 må 2G altså dele plassen med 3G og 4G.

    2G trenger knapt trafikk lenger de stedene der Telia har alternative frekvenser å gå på. Det er vel omtrent bare m2m utstyr og noen gamle nisser som fortsatt har gamle nokia telefoner, som fortsatt kun henger på 2G oppi der.

     

    For min del er det svært, svært sjeldem telefonen hopper til 2G. Det er i heisen i blokka mi og uti gokk i østfold.

    Hei. Dette er en gammel tråd. Jeg vil bare si at her på jessheim der jeg bor har 4g utrolug lave signaler styrke. Hjemme får jeg kunn 1 signal strek på mobilen mens gsm fult. Husk at jo høyere frekvenser jo kortere rekkevidde får du. Gsm trenger ferre antenner å mindre ut watt i forhold til 4g. Samme gjelder dab+ vs fm radio.

    Jeg syns det er fint at GSM fortsatt fins. Ikke kun med tanke på signalstyrke men også di som bruker eldre telefoner. Jeg bruker gsm mye på minn smart tellefon. Lenge leve GSM.

  3. Seas sin 10" L26ROY er vel solgt som et hifi element. Jeg tror også det er basert på et eller annen bilbasselement.

     

    Jeg har vert borti mange seas høyttalere elementer fra gammelt av. i gammledager syns jeg ikke seas var så bra men løpet av 90 talet ble seas ganske bra. Å nå vedig bra.

     

    Jeg tror vi har begynt å gå litt vekk fra det trådstarter spurte om. Off topic.

  4. Bare pass på motstanden på elementet de fleste 220 volt forsterkere er lagd for 8ohm og bil basser har alt fra 2 til 6 så litt obs på forsterkeren ikke går opp i røyk om man ikke er helt våken på motstanden ikke matcher.

    Helt enig med deg. Minn forsterker klarer helt ned til 2 ohm. For best mulig lyd kvalitet så bør du nokk ikk ha høyttalere på under 4 ohm.

  5. Her er det mange myter ute å går!

     

    Du kan få bil bass høyttalere på 2 x 4 ohm du kan seriekoble til 8 ohm eller 1 x 4 ohm.

     

    Du kan fint bruke et bil bass element til høy lydkvalitet inne!! Du må bare ha riktig kasse å riktig delefilter!

     

    Du velger selfølgelig ikke det kraftigste monster bil bass elementet til innebruk til stua!

     

    Jeg har mange ganger vert bortig at bilige 2 veis høyttaler elementer spiller penere en dyre. Det har noe med kassa å hvor godt delefilterer å kassa er tilpassa høyttaleren.

     

    Jeg vet om noen som har lagd seg noen større 3 veis høytralere med billige seas elementer å eldre biltema bass høyttalere da biltema solgte noe bra. Jeg kan vedde ganske mye på at om dere hadde hørt på di så hadde dere blitt blåst bakover av lydkvaliteren å bass kvaliteten!!

  6. Når dere ikke vet va rein å pen bass betyr eller bedre dypbass egenskaper betyr så er det ikke lett å prøve å forklare ting!

     

    Jeg skal prøve å omformulere meg å forklare så dere kjønner. Det blir ikke lett!

     

    1. Rein å pen bass betyr foreksempel at høyttaleren gjengir bass mere riktig å mere korekt. Foreksrmpel en bil bass har lang slaglende. Den går tilbake til senter veldig fort siden den går stift ut å inn.

     

    2. Ta foreksempel en tonegenerator å kjør frekvenser fra 100hz til 20hz in i 2 kasser. En pa høyttaler å en bil bass høyttaler. fra ca. 40hz å nedover begynner pa høyttaleren å slite men bil bassen har ingen problemer.

     

    3. Det at en høyttaler tåler mye watt betyr at den spiller mere uanstrengt ved en viss wstt.

     

    Ser man på konstruksjonen sinn helhet på et bilbass element å sammenligner med foreksempel PA eller vanlige hifi høyttalere du ofte finner i 3 veis høyttalere så kjønner du om du har litt peiling at en bil bass er spesialbygd å tilpassa til bass å spesielt dyp bass på grunn av lang slaglengde. At den går stivt ut å inn også videre.

     

    Jeg har nokk erfaring å har sammenligna nokk til at jeg vet va jeg snakker om!

     

    PS. Jeg snakker om lydkvalitet å ikke kunn mest mulig bass!

  7.  

    For en røre.

    PA høyttaler ER ikke en bil eller hjemmehøyttaler

    Bil høyttaler ER ikke en hjemme eller PA høyttaler

    Hjemme høyttaler ER ikke en bil eller PA høyttaler.

     

    Lykke til med å fylle Spektrum med noen bilhøyttalere, laget for å lage lyd i noe som er mye mindre en dassene på Flytoget.

     

    Dette er tre forskjellige elementer laget for spesifikt brukt, man kjøper heller ikke en Ferrari hvis formålet er å frakte møbler.

     

     

     

    Helt enig, for en røre. Uansett hvor uenig vi som har diskutert her har vært har vi alle fått med oss at vi snakker om _høytalerelement_ brukt i en diy subwoofer løsning. Du burde kanskje lest litt mer nøye?

     

    Videre et bilelement kan brukes innendørs, et hifi element kan til nød brukes i en bil, og et pa element kan brukes innendørs. PA i bil blir kanskje litt vanskelig.

     

    Siden du er så kategorisk, så oppfordrer jeg deg til å sjekke ut hva open baffle høytalere, hva slot loaded open baffle er, div. basshorn osv. Fellesnevner er at mange bruker store PA element for å oppnå et gitt sett med egenskaper i et kompromiss i sin høyttaler design.

    open baffle vet jeg det er mange som ikke liker. Et problem med open baffle er at du kan få motfase mellom front å bak og Det er derfor vi bruker får det meste høyttaler kasser.

     

    Ja jeg vet det er mange som også bruker pa elementer. Pa element har fordeler å ulemper som alt anet!

     

    Men nå sporer vi virkelig av med tanke på hva trådstarter egentli spurte om.

  8. Du er vel den eneste i verden som ikke skjønner dette tydeligvis.

     

    Jeg har jobbet i musikkbransjen, jeg har hifianlegg til 100 laken her, jeg har laget og produsert over 50 låter, jeg har vært DJ, kjørt lyd for div band inkl Reset, så jeg klarer fint å skille elementene og bruken fra hverandre.

     

    Men at det finnes folk som ikke klarer å høre forskjell på en skitbox som ligger å lurker bak i en Volvo 240, og en PA sub, overrasker meg egentlig ikke...

     

    De har iallefall horete logoer på bil elementene om ikke annet...

    Det hjelper ikke å dra i butikk å kjøpe et vedig dyrt anlegg eller være DJ. Å spille på fest. Det er ikke før man begynner å byge teste å forske man virkelig får detalje kunskap om va som fungere eller ikke.

     

    Den røde kassa på bilde har jeg lagd. Her ser du at jeg ikke er helt borte vekk når det hjeler kunskap.

     

    Det begynner å bli en konkuranse hvem vet mest i denbe tråden. Jeg er ikke ute etter å prøve å vise andre at jeg kan ting bedre en andre. Men er det ting jeg vet av erfaring så sier jeg det.

    post-483643-900619_thumb.jpg

  9.  

    Det kan jo hende at prodsusentene av hjemme-hifi og PA-anlegg har tatt fei i alle år?

    Særlig Yamaha, som lager høyttalere innen alle tre segmentene - blupp

    Jeg har 2 stk. Kino bass kasser med forsterker som er fabrik lagd av en fabrikk. Elementene som sitter i di ligner veldig på et bil bass element i konstruksjonen. Her er det mange likheter til bil bass elementer!

  10.  

     

    Hei

    Skal bygge passiv sub å ha på gutterommet og lurer på kva er forskjellen på bilsub og pa sub?

    Direkte svar på det du lurer på. PA. Bass element har ikke den samme slaglende som en bill bass har å klarer ikke dypbass like bra som det et bilBass element klarer. PA element er som det heter på fagspråket lettdreven høyttaler å trenger ganske stor kasse. Du klarer deg med 10" eller 12" bilbass i relatift liten kasse men du må ofte opp i 15" pa bass i store kasser.

     

    Jeg anbefaler ikke et PA element. Her er et bra bilbass element mye bedre!

    For en røre.

     

    PA høyttaler ER ikke en bil eller hjemmehøyttaler

    Bil høyttaler ER ikke en hjemme eller PA høyttaler

    Hjemme høyttaler ER ikke en bil eller PA høyttaler.

     

    Lykke til med å fylle Spektrum med noen bilhøyttalere, laget for å lage lyd i noe som er mye mindre en dassene på Flytoget.

     

    Dette er tre forskjellige elementer laget for spesifikt brukt, man kjøper heller ikke en Ferrari hvis formålet er å frakte møbler.

    Som jeg har sakt tidligere så er et ellement et element. Man må bare lage riktig kasse. Et bil bass element fungerer like fin inne som i bil. Her må man se på egenskaper til elementet å ikke om det blir solgt som bil bass eller ikke.

     

    Det blir som å si at utelys ikke kan brukes inne eller at høyttaler set med mellomtone diskant til bil ikke kan brukes inne eller at et bilbatteri ikke kan brukes andre steder en i bil eller bil lyspære ikke kan bruker andre steder en i bil.

     

     

     

    Skal du ha et subb bass element er bil bass element et veldig bra valg til dette bruket. Tror ikke vi skal henge vors opp i hva slags element det er om det er et pa. hifi eller bil Høytraler ellement.

     

    Her er en bass kasse med bil element til innebruk jeg har lagd.

    post-483643-889333_thumb.jpg

  11. Av erfaring så skal man ikke blint se på oppgitt spedifikasjoner. Du han ha utrolug bra måle data men det trenger ikke å låte bra. Jeg se litt på det mekaniske på en høyttaler som slaglende. Stivhet også videre. I mitt kino anleg bruker jeg Gladen RS15 15tommer å det spiller utrolig bra. Tror ikke jeg vil bytte det ut med noe pa element

  12. Hjemme har jeg 2 stk Gladen RS10.

    Watt kan du bare hive i do!! Ta foreksempel Eminence Kilomax 18 som skal tåle 1250watt rms. Etter testing av minn venn så tåler den ikke mere en

    ca. 300-400watt!

     

    Jeg snakker om erfaringer etter mye testing å bruk av forskelige høyttalere. Jeg har hørt forskjelen mellom flere pa å bil subb kasser direkte opp mot hverandre fra en som har en av norges største hjemelagde privat eide pa anlegg så jeg hvet hva forskjelene er! Bil bass kassene var på ca. 50 litet.

     

    En hjemme kino bass kasse bruker som regel ikke et PA element!

     

    Noen av dere har så lite greie på dette at det er nesten ummulig å forklare dere ting. Dere protesterer jo også på alt jeg skriver! Så da har dere jo svare på alt så da kjønner jeg ikke hvorfår dere diskuterer dette?

     

    Min erfaring med forumer tidligere at det er en haug med folk som det er vanskelig å snakke med. Det stemmer også her på dette forumet.

  13. Når jeg sier at bioner å andre bra bilbass høyttaler er bedre en vanlige inne hifi elementer mener jeg at bil bass elementer har bedre bass lyd å har bedre dypbass egenskaper å tåler mere watt. Skru ut et bass element fra en bra kino bass kasse så ser du ofte at konstruksjonen på elementet ligner mere på bil bass element en et vanlig hifi element som du finner i en 3 veis større høyttaler. Her må man se på egenskaper til elementet å ikke kun om det blir solgt som inne hifi element eller bil eller pa element.

  14.  

    Først, ta en titt på hifisentralen og diyaudio og se hva andre har gjort. Dette er to gode forum som man kan lese i evigheter.

     

    En sub trenger ikke være spesielt kompliserte greier. En haug mdf/kryssfiner, et element, en forsterker (ala hypex) og noen småsaker. Har man tilgang på en god bordsag, sirkelsag med skinne o.l. burde det ikke være spesielt vanskelig å finne seg et ferdig prosjekt som man kan bygge.

     

    Jeg hadde funnet meg et prosjekt på en av disse sidene og bygd den. For innkjøp er dynabel.no et greit utgangspunkt.

     

    På et typisk gutterom vil en 10-12" sub, i en 40-60 liter kasse, være (mer enn) nok. Rommet vil spile lag med og gi minst 3-6db roomgain så det er nok lydvolum.

    Og jeg spør igjen, hvorfor mener du at dette vil spille bedre? Hva gjør glade elementer bedre enn f.eks xtz, Focal eller Arendals?

     

    Og det er ikke enkelt å få en sub til å spille bra i stua med masse refleksjoner og frekvensspikes fra vegger. Det er faktisk noe av det vanskeligste å få til bra.

     

    Som sagt så sier jeg ikke at det ikke kan spille bra, men at det er bedre er det jeg ikke er enig i. Og når det er en innesub er det greit at kassa ikke ser ut som noe man har funnet på dynga heller.

    Tror ikke gladen er det eneste element som er bra men jeg prøver å si at et bil bass element som regel har bedre lyd å klarer dyp bass bedre en foreksempel vifa å seas å et pa element.

  15. Som Ikek sa. Jeg tror ikke man skal henge seg så mye opp i bil/pa/hifi/film type subelement. Jeg er helt enig.

     

    Men skal man ha rein bra bass lyd der subben går dypt ned så er et bra bil bass element et veldig bra valg fremfor et pa ellement eller hifi element fra seas å vifa.

    Husk at en pa bass kasse ofte er stor å ofte må ha både 24 db aktiv delefilter å equalizer for å låte riktig. Et bil element kan ha bra lyd med enklere utstyr.

     

    Det enkleste er jo å lage noe noen andre ha hatt sukses med før. Men om man lager en 50 liter kasser til foreksempel gladen rsx10 tommer type bil bass å tilpasser bassrøret så pleier det også å bli bra.

  16. Hei

    Skal bygge passiv sub å ha på gutterommet og lurer på kva er forskjellen på bilsub og pa sub?

    Direkte svar på det du lurer på. PA. Bass element har ikke den samme slaglende som en bill bass har å klarer ikke dypbass like bra som det et bilBass element klarer. PA element er som det heter på fagspråket lettdreven høyttaler å trenger ganske stor kasse. Du klarer deg med 10" eller 12" bilbass i relatift liten kasse men du må ofte opp i 15" pa bass i store kasser.

     

    Jeg anbefaler ikke et PA element. Her er et bra bilbass element mye bedre!

  17. Dynabel er mye mere en kunn en grei begynelse. Di seller bilstereo til norgesmestere å til folk som vinner DB konkuranser! Dynabel er en gammel bedrift med mye kunskap.

     

    Bilstereo subb ellementer i riktig kasse fungerer veldig bra til inne bru som alt annet. Jeg ville aldri ha valgt et hifi element fra vifa å seas fremfor gladen RSX10 eller 12 eller lignende! Å det står jeg fast ved helt til jeg dør!

  18. Jeg vil aldri anbefale et pasivt delefilter med spoler når det er snakk om så lave frekvenser som subb har. Her fungerer aktift delefilter best. Foreksempel Beheringer delefilter med 24db deling fungerer veldig bra!

     

    Hvordan kan du si at et bilbass element ikke Funker inne å kunn er bra til bilbruk å ikke noe bra til inne bruk? Det er bare tull!!

     

    Sitat fra en annen.:

    Bil element funker som Fjell og bruke bil element inne. Gjør dette selv. Men som andre sier må du lage en større kasse enn bilkassen! Selv er min ca 50% større en anbefalt på mine subber inne enn i bil på samme element-den skulle egentlig vært enda større for mere trykk i bånn.

     

    Jeg har drevet med bilstereo før. Det var lydkvalitet i bil. Inne har jeg en 31 kilo tung CLASD-A forsterker å den legendariske high end cd spilleren

    denon dcd-3300. Det sier litt om hvem klasse innen lyd jeg har lagt meg på.

     

    Jeg er nå 40 år. Jeg har altid likt å skru å bygge ting.

     

    Di fleste basskasser er kun en vanlig kasse med bassrør der kassens volum å bassport er tilpasset et element å hvor det skal brukes.

     

    Grunnen til at en bilbass kasse ikke låter like bra inne som i bil er kunn at kassa er for liten siden i en bil får du hjelp av bil kuppe noe du ikke får inne. Dermed må samme høyttaler element ha større kasse om du bruker det inne.

     

    Bilbass gjenom årrekkr er blit utvikla å optimalisert for bass bruk.

     

    Min venn har ca. 40 hjemelagde basskasser med bil subb elementer. Hann har også fabrikk lagde pa bass horn kasser. Bil basser spiller like bra som pa bass kasser å bil elementer spiller bedre i dype frekvenser!!

     

    Det kommer an på hvordan du bruker et høyttaler element.

     

    Her vil jeg anbefale deg å bruke noe som dette

     

    RSX10 eller RSX12

     

    http://www.dynabel.no/bilstereo/subwoofere/subwoofere/10/gladen-rsx-10-10-subwoofer

  19. Tror ikke du hvet helt hva du snakker om her. Du må bremse litt å ikke se på alle andre som amatører. Jeg er ingen amatør å snakker ikke om basskasser som er spikra sammen fort å uten kunskap. Jo i mangr tilfeller så stemmer det at et bra bil bass element er bedre å klarer dype frekvenser bedre en et vanlige hifi elementer! Et bra bil bass element klarer også dypere frekvenser under 40 hz bedre en et PA element klarer.

     

    Ring dynabel.no så får du bekrefta det jeg sier om at et bil bass element også er veldi bra til inne bruk å bedre under 100hz en mange vanlige hifi høyttalere som vifa og seas.

     

    Veldig mange inne bass høyttalere med forsterker innebygd har også for svak forsterker å kunn 12db deling ved en frekvens. 24db er mye bedre å gir bedre lyd.

     

    Husk også på at når du bruker en bass høyttalet så skal du ikke høre at du har en bass høytaler. Det skal høres ut som det kommer fra samme høyttaler.

  20. Det er ikke noe som heter beregna til bil eller ikke. Et bil bass element er bare optimaliser for mindre kasser å for dyp bass. Et bil bass element er bedre for frekvenser under 100hz en hva et vanlig hifi element er fra foreksempel vifa å seas. Her er det kunn snakk om å tilpasse kassa til elementet! Inne trenger du støre kasse en i en bil der du kan sleppe unna med mindre kasser på dagens bass elementer.

     

    Minn venn har bygd hjemmelagd PA anlegg å brukt mange bil bass høyttalere med bra resultat. Jeg har 2 stk Gladen RS10 som selges som bil bass men fungerer veldig bra til inne bruk. Du må bare bruke ting riktig. Jeg med billigere høyttaler kan få bedre lyd en det en anen får til med et bedre høyttaler element!

  21. For di et bra bil bass ellement er mye bedre til subb bruk en det et hifi ellementer som seas å vifa er.

    I gamledager var foreksempel seas å vifa 10" 12" mye dorligere en pioneer bil subb element var. Skal du lage deg en bra subb kasse bør du gå får et bil bass element som foreksempel gladen rs10 rs12. Foreksempel 10" i en 40 - 50 liter kasse.

    Eller det fabrikk har opgitt som optimal kasse.

     

    Skal du kjøpe en ferdig bass kasse så kjøp en bra kasse til inne bruk. Å ikke gå for alle di billig merkenne.

×
×
  • Opprett ny...