Gå til innhold

Jørn Grotnes

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jørn Grotnes

  1. Problemet er å tilføre MER karbon, ikke at det brukes til å bære hydrogen som i metanol. Om vi tar karbonet fra luften kan det brukes igjen uten å øke innholdet i atmosfæren, og et flytende brennstoff fra fornybar energi er en genial mulighet til å gjenbruke en enorm investering i infrastruktur for å frakte, lagre og bruke flytende brennstoff mens vi beveger oss sakte ut av oljerusen og inn i det elektriske århundret ☺️

  2. Ja, det er 'rart' at alt er så bra 'designet'. Men kom til saken. Hvilken hypotese er det vi skal få fra ID? Vi lever i en virtuell verden? Gud? FSM? Noe? På hvilken måte skaper ID noe som helst vitenskapelig verdi overhodet? Forskningen fortsetter, men ID står fast i gamle dagers 'det er så mye vi ikke forstår at det må være noe større enn oss som står bak. Fullt mulig, og lov til å mene, men intet bidrag til vitenskapen, og ofte dessverre (som i artikkelen) et ønske om å få godtas som, og påvirke, virkelig vitenskap.

    • Liker 7
  3. Jeg trodde også kondensstriper kom fra forstyrrelsen vingene lager i luften. Men artikkelen lærte meg noe nytt. Rent biobrennstoff reduserer dannelsen med 80%. Fordi det slipper ut færre partikler. Da vil et elfly kunne komme vesentlig bedre ut, mens et hydrogenfly jo slipper ut vanndamp. Men det er lang vei til batterienes energitetthet kan få oss over atlanteren.

  4. Problemet med fri vilje er vel litt dypere enn at man ofte står overfor mangelen på valg. Fri-vilje konseptet er vanskelig å forklare som noe annet enn en følelse vi har av å ha kontroll. Det vi har av kunnskap og vitenskap i dag ikke kan peke på noe annet enn forutsigbare prosesser og evt. tilfeldig støy (fra bl.a. radioaktive prosesser) som kan påvirke oss mennesker.

     

    Hvis man skal ha en "fri vilje" må man jo ikke bare bli 100% styrt av hva som foregikk før (altså våre erfaringer og input frem til det punktet) fordi det ville gi full forutsigbarhet (ekstremt komplisert å regne ut, men teoretisk mulig).

     

    Innfører man på den annen side tilfeldigheter - vi har for eksempel ingen indikasjon på at det lar deg gjøre å spå HVILKET atom som skal gjennomgå en endring i kjernereaksjon, så er det ingen forutsigbarhet, men da ender vi opp med at det vi velger kun er tilfeldigheter, i tillegg til den påvirkningen av hendelser vi har opplevd frem til da. Hvor skulle det ekstra input til den frie viljen komme fra?

     

    Sjel eller Gud flytter jo bare problemet et hakk "opp", men vi føler verken at vi er 100% styrt av omgivelsene, kontrollert som dukker av en gud eller ser oss selv som blader som blåser tilfeldig rundt i universet.

  5. Du mener kanskje at det ikke er vanlig å ha en *separat* forsterker, siden de digitale radiosignalene helt åpenbart må både konverteres og forsterkes før de kan drive hodetelefonelementene. Forsterkerleddet kan jo være en del av DAC-modulen som kan drive elementene direkte. Klasse D betyr ikke digital men den er ganske riktig mer effektiv (bruker mindre strøm) så logisk valg på hodetelefoner. Digital forsterkning (at elementene selv konverterer et digitalt signal til lyd) har jeg aldri hørt om noen hodetelefoner som har.

  6. "Test" av Hi-Fi har jammen degenerert siden da det besto av målinger, blindtester og direkte sammeligning. Her er bare subjektiv synsing "er jo litt bra, men ikke så bra likevel". Er det ikke mulig å a) teste via et "robothode" som leser av støydemping og frekvensområde? Og la de menneskelige testerne, f.eks tre forskjellige teste uten å se hvilke hodetelefoner de tester og svare på f.eks. 10 punkter om opplevd lyd, (bass, mellomtone, diskant), støy utenfra, følelsen på hodet/ørene osv. Det eneste noenlunde nøytrale i disse testene nå er jo hvorvidt knappene er lette å bruke osv. Dette var som å lese vinsmaker-anmeldelser (som underholdning sjekk disse på nett - det "ekspertene" skriver er innfall de får mens de smaker, og ingen av dem beskriver noenlunde den samme vinen).

×
×
  • Opprett ny...