Gå til innhold

McKack

Medlemmer
  • Innlegg

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av McKack

  1. Jeg har aldri lest ei bok i hele mitt liv og har ikke planer om å begynne med det nå... tl;dr

    Jeg synes faktisk synd på deg.

     

    Jeg har aldri lest ei bok i hele mitt liv og har ikke planer om å begynne med det nå... tl;dr

    Det høres ut som et trist og lite intelligent liv.

     

    Vel, skal sant sies at jeg ikke klarer å lese bøker. Når jeg leser lange tekster så tar jeg meg selv i å bare sitte der og se på ordene etter hvert uten at noe fester seg. Og da snakker vi bare 1/2 - 1 side. Skulle gjerne likt å kunne lese, men nå er det nesten blitt til prinsipp. Et annet prosjekt jeg holder på med er å aldri se på nyheter på TV (og så klart ikke lese noen, som sier seg selv). Tok en ukes tid før noen fortalte meg at det hadde vært en eller annen flom i Australia. Jeg har utestengt meg selv fra Facebook også av denne grunn. Lever et lykkelig liv likevel. Ignorance is bliss vettu :)

    • Liker 2
  2. ... det vil si; simpelthen ved hjelp av Ubuntu, en Bluetooth dongle eller innebygget Bluetooth controller (chipset) som feks i laptopper og fleste Mac maskiner. Jeg lagde en video for å demonstrere hvordan dette fungerer i praksis om noen er interesserte:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=MyxK8Pd1vds

     

    Det er gratis og open-source. Det er ingen begrensning på hvilke mus og tastatur du kan bruke heller, så lenge de funker under Ubuntu. Ikke hvilken som helst Bluetooth dongle vil fungere da, det må være en som er åpen for forandring av sin egen MAC-adresse (så den kan spoof'es til samme adresse som en Sixaxis du har koblet til PS3'en).

    Det er verdt å vite da at dette er i en veldig tidlig utviklingsfase, så noe buggete er det (men bedre kan det bare bli)

     

    post-48276-0-08742300-1296123883_thumb.png

     

    For mer informasjon, sjekk ut denne guiden på bloggen til Matlo, utvikleren av programvaren som gjør dette mulig:

    http://diy-machine.blogspot.com/2011/01/new-english-tutorial.html

     

    Ellers kan dere spørre meg her eller på YouTube kommentar-siden om det er noe dere lurer på angående min erfaring med dette.

     

    Til slutt vil jeg også legge til at jeg har ikke noe med utviklingen av denne programvaren å gjøre, jeg tjener ikke noe på dette og poster bare for å prøve og gi dette prosjektet litt mer publisitet. Han gjør dette i fritiden sin så donér gjerne på bloggen hannes om du syntes det har framtidig potensiale.

  3. Leter etter en låt som er en del år gammel hvor musikkvideoen var inspirert av Tron. Tror de hadde finklær og slips, svart med blå striper i Tron-stil, ala settet de stod i. Vanligvis ville den vel ikke vært så vanskelig å finne men pga. den nye Tron filmen og Daft Punk er det nesten helt umulig å finne noe som ikke har noe med de å gjøre. Husker dessverre ikke noe av lyrikken, men er ganske sikker på at det er et rimelig populært band. Lurer også på om ikke kanskje navnet på låten bare var et nummer.

  4. Jepp, Canal Digital er helt sirup her i Tromsø også nå. Pågått i en del dager. Hastigheten kommer og går som du sier, men for det meste er den ubrukelig.

     

    Har stadig problemer med nettet. For en stund tilbake var det over en periode på flere uker tilfeldige dager hvor det bare datt ut halve dagen. Og spredt jevnt utover året ellers er det dager hvor nettet er borte i et par timer.

     

    Ekstremt plagsomt at Canal Digital er eneste leverandøren jeg kan ta i bruk her -_-'

  5. Jeg skal koble opp en PS2, Xbox og Wii til TV'en så alt jeg trenger er vel egantlig bare lyd og kanalskifte til AV-kanalen, fordi den kommer jeg ikke inn på nå.

     

    Etter å ha søkt i hele dag kom jeg over denne infoen tilfeldigvis:

     

    post-48276-1265758489_thumb.jpg

     

    Magefølelsen sier meg at det er den TVD2088TXT siden det er den eneste som er "silver" av de 20"-ene. Regner med ihvertfall at 20 i 2088 er for størrelsen. Er det noen av de kodene som står der da som er den jeg er på utkikk etter? Har en slik kode en fast lengde? Bare tall, eller bokstaver også?

     

    Tenkte jeg bare skulle prøve meg på en slik en billig universalfjernkontroll til en 150-200kr som bruker å ligge på QXL. Hadde jeg hatt råd til en Harmony hadde jeg nok bare heller kjøpt en brukt TV med fjernkontroll på Finn.no :)

  6. Heisann folkens.

     

    Skaffet meg en liten gratis 20" CRT TV av merket MARK i går. Men desv. kom den uten fjernkontroll. For øyeblikket kan jeg ikke gjøre noe som helst med den, så tenkte jeg kanskje kunne bestille universalfjernkontroll for å løse det lille problemet. Men skal jeg bruke en universalfjernkontroll må jeg vel vite koden til denne TV'en? Har Googlet meg i hjel på dette merket "MARK" men det er ikke lett når det er både et navn, betyr merke/brand i seg selv, bokstavelig talt, og mest sannsynligvis er fra før internett ble noe slager - OK kanskje ikke SÅ gammelt men...

     

    Uansett, long story short, det er ikke noen her som har vært borti dette merket før? Har en manual for en TV fra dette merket liggende? Vet koden som trengs for å kunne styre den? Vet om det faktisk finnes en hjemmeside til dette merket? etc...

     

    En kompis av meg sa at fleste universalfjernkontroller kan finne denne koden automatisk - så om det er tilfellet er det vel en smal sak, men tenkte jeg bare skulle høre her først.

     

    P.S.

    Det er ingen klistremerker på den og det står ingen modelnr. på den noen plass, desv.

     

    post-48276-1265712788_thumb.jpg

  7. Input lag er som oftest pga. at TV'en behandler bildet med diverse innebygde filter for farger, belysning, støy etc, som ikke er av samme sorten som de du har tilgang til i menyene. Dette kan ta en god del milisekund å utføre så da ender du opp med denne "laggen" før du får se det behandlede bildet. "Game Mode" som noen TV'er tilbyr skrur av denne behandlingen av bildet siden det rett og slett ikke trengs når man har en så direkte kilde (konsollen) og liten sjans for "dårlig" signal i utgangspunktet.

  8. Yes da vart min også bestilt, estimert leveringsdato på eller før 15 august. Kanskje jeg er heldig og får den på bursdagen min to dager før :D

     

    Uansett, skal gi beskjed etter litt bruk når jeg har mottatt den, og jeg er ganske kritisk siden jeg arbeider med grafikk så det blir en brutalt ærlig mening ;)

  9. Om dere som mottar skjermene nå har muligheter til å ta noen skikkelige bilder, hadde det vært knall også. Spesielt bilder fra sidene for å demonstrere synsvinkel, ett rett forfra av et par color banding test-bilder som feks 24bit & 18bit og macro (av samme bilder) for å se på evt. pixel pitch og dithering.

     

    Regner med å ha pengene klar til bestilling før helga nå så =)

  10. Jeg har ikke noe spesielt å tilføre desv. men største grunnen til at 24" er en god del dyrere, om man snakker om tilsvarende bildekvalitet som på en eller annen 22", er vel at det er 1920 x 1200 piksler, som også i tillegg er mindre enn de på 22"ene. Ikke noe jeg skal si med sikkerhet men syns å huske det var noe slikt.

    Selv ville jeg anbefalt en Dell UltraSharp da, men sånn som jeg forstår det skal du spille en del på den (?) noe som kan bli et problem om man er kresen på input delay med tanke på S-PVA panel. Men sant skal sies at når man er vant til CRT kan S-PVA eller S-IPS være en fornøyelig overgang til flatpaneler mht. fargegjengivelse og lignende.

  11. Skjermene mine har alltid vært relativt varme (kan ikke gjette grader) men har aldri tenkt noe over det fordi jeg har bare regnet med at det er slik de skal være og er lagd for å tåle det.

     

    Kommer vel an på hvilken skjerm og allmuligens ting, men det er jo egentlig ikke noe å bekymre seg over, for om den ryker har du det på garantien.

  12. Heh, litt av en tilfeldighet her ja da jeg også sitter og vurderer denne.

    Det morsomme er at jeg fant tråden via å søke på "angrerett" siden jeg nettop fikk en Asus MK241H for noen dager siden som absolutt ikke holder mål til bildebehandling siden det tydeligvis er dithered fargegjenskapning på den (ser ut som en gif med pattern-dithering)

    mk241h-dither.jpg

     

    Det skal da ikke være noe problem å sende skjermen (Asus'en) tilbake med hjelp av angrerett selv om jeg har brukt den i noen dager og alt av poser er åpnet (noen kastet for den saks skyld) så lenge de får tilbake alt av selveste utstyret som lå i esken?

    Egentlig føler jeg meg rett og slett litt snytt siden det reklameres med 24bit millioners av farger som i fleste tilfeller er ganske "smud" mens dette ser ut som 8bit.

     

    Sånt som jeg forstår det skal S-PVA paneler ikke bruke noe trikseri til å gjenskape farger og derfor tenkte jeg at jeg skulle utnytte meg av dette tilbudet + betaling etter 4 mnd'er.

     

    Men ja, så om det er noen som har noe erfaring med skjermen, spesielt mht. bildebehandling og lignende ville det vært veldig interessant å høre. Det at det er en smule input delay er ikke til min største bekymring siden jeg bruker OS X og spiller rent lite på PC siden jeg har en Xbox 360 og Plasma-TV til slikt.

  13. 1. Er du mann eller dame?

    Mann.

     

    2. Hvor gammel er du?

    22.

     

    3. Hvilke spillmaskiner har du? PC, konsoller, etc?

    PC, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS og Playstation 2.

     

    4. Hvor mange timer spiller du i gjennomsnitt pr. dag?

    2-5 timer.

     

    5. Hvilke typer spill foretrekker du? Action, eventyr, FPS, MMO?

    FPS, eventyr og MMO.

     

    6. Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

    Deus Ex.

     

    7. Går du på skole, eller har fast jobb?

    Ja, fast jobb.

     

    8. Hvis du svarte ja på forrige spørsmål, har spillinga di gått utover skole eller jobb?

    Både ja og nei. Jeg jobber som spilldesigner så det kan tolkes forskjellig. =)

     

    9. På en skala fra 1-10, hvordan er temperamentet ditt når du spiller? (På 1 så er du rolig og behersket. På 10 så slår du i tastatur, kontroller og alt annet som er i nærheten.

    2.

     

    10. Ser du på deg selv som sosial?

    Nei.

×
×
  • Opprett ny...