Gå til innhold

Raziel2p

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Raziel2p

  1. Vel, liten oppdatering...

     

    Etter litt romstering klarte PCen å starte opp. Den kom såpass langt som til når den skulle boote, men etter litt BIOS tekst på PCen står det "CPU fan error" på skjermen eller noe lignende, og det pep i høytalerene. Dermed så alt ut til å fungere, bortsett fra CPU-viften. Vet ikke akkurat HVA jeg gjorde som gjorde utslaget, men noe var det, og tror dermed at alt jeg trenger, er en løsning på vifteproblemet...

     

    Hvis den ene ledningen som ser ut til å mangle på adapteren er ledningen som gir strøm til CPU-viften, er jo saken klar. Prøvde forsåvidt viften på en annen kontakt og det virket, så viften er ikke defekt, det er bare det at CPU-viftekontakten ikke ser ut til å gi strøm.

     

    For å svare på spm: Testa med den gamle GEiL RAMen min, ingen forskjell. Skrev forsåvidt feil i første posten min, er Corsair jeg har. PSU skal virke som den bør, har fungert i en annen PC. Uten adapteren skjer det samme. Om du mener den 4pins ATX-kontakten som er nær CPUen, så er den i.

  2. Egentlig ikke, men var vanskelig å formulere inn i en kort trådtittel.

     

    Har kjøpt ny PC:

    Asus M3A

    AMD Athlon 64X2 4800+

    ATI Radeon HD3870

    2x1GB Corsair DDR2 PC6400

    Samsung Spinpoint 500GB SATA HDD

    En noe gammel Thermaltake Purepower 560W PSU

    En gammel IDE DVD-brenner

    Cooler Master Centurion 534

     

    Satt den sammen selv. Den skrur seg på, men med komplikasjoner. Enten så skrur den seg av igjen etter noen sekunder, eller så fortsetter den å gå. Problemet er at CPU-viften ikke går, det vises ikke noe på skjermen, og det kommer ingen lyder. Alt som er koblet direkte til strømforsyningen virker - viftene i kabinettet går, viften på grafikkortet går, harddisken lager noe lyd, det lyser på DVD-brenneren, men det er alt. Det virker som om det er hovedkortet som er slått ut. Jeg la fingeren på kjøleribba til CPUen etter at PCen hadde kjørt en liten stund, og den var ikke engang lunken, så kan anta at CPUen ikke virker, men samtidig ville jeg antatt at hvis alt det andre virket, ville jeg fått en feilmelding av et eller annet slag, og om CPUen ble for varm pga. at kjøleribba ikke var skikkelig festet, ville den slått seg av etter et par sekunder hele tiden, men av og til holder den seg altså på. Og CPU-viften er fremdeles et uløst mysterium. Power-knappen og reset-knappen virker heller ikke, og det kommer ikke noe ut av fronthøytaleren som er koblet direkte til hovedkortet.

     

    PSUen min har 20-pins ATX tilkobling, og hovedkortet mitt 24, men jeg har en adapter. Det virker litt merkelig, riktignok, for adapteren ser ut til å mangle en ledning, men er skråsikker på at den alltid har vært slik, og kan heller ikke finne noen løs ledning i boksen den har vært i helt siden den kom ut av boksen til et gammelt hovedkort, altså alltid. Vil ut i butikkene i morgen likvel, for å være helt sikker, men begynner å tvile på at løsningen er såpass banal.

     

    Noen som har noen idéer om hva som kan være problemet, om det ikke er ATX-adapteren?

  3. Skal skaffe meg en ny PC ettersom den gamle er gått dørken etter mye reformattering og rot ellers. Har tenkt å bruke den til alt mulig - kontorarbeid, lydredigering, gjerne litt photoshop, og noen få spill. Neppe så mange av de aller nyeste spillene, men hadde vært kjekt kunne spille spill som er et par år gamle med god ytelse (Half-Life 2, CS:Source, Warcraft etc.), men det viktigste er egentlig at alt går glatt til daglig. Har absolutt ingen planer om å installere Vista, men kan komme til å kjøre dual-boot med Ubuntu og XP. Etter litt roting må jeg innrømme at jeg har mindre peiling på markedet enn jeg hadde for et par år siden, så lurer bare på om dette ser greit ut. Tror at den gamle PCen min kunne holdt et par år til hvis jeg hadde gjort et bedre valg av forskjellige deler, så vil helst være sikker denne gangen.

     

    Hovedkort: MSI K9N NEO-F V3

    CPU: AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.3GHz

    RAM: Corsair Value S. PC5300 DDR2 2048MB

    Grafikkort: Sapphire Radeon HD 3850 256MB GDDR3

    Harddisk: Samsung SpinPoint T166 500GB SATA2

    PSU: NorthQ 4001EXT, Silent ATX 400W

    (Kabinett: Cooler Master Centurion 534)

     

    DVD-brenner har jeg fra før av. Setter pris på enhver kostruktiv tilbakemelding, takk på forhånd.

  4. Kort foralt; Har tenkt å kjøpe meg en noenlunde billig PC, helst under 5000, men ser at skjermkortmarkedet har forandret seg mye siden jeg holdt meg oppdatert. Ser f.eks. at selv nye kort som 8600GT får lavere FPS i alle spill enn gamle 6600GT, som står ødelagt i gamle PCen enda. Mulig at jeg leser fullstendig feil her, men antar dette er pga DX10.

     

    Jeg har tenkt meg en PC som kjører XP - har ingen planer om å installere Vista. Er ikke tenkt på noe særlig spillbruk, men det fins enkelte halvgamle spill som jeg fortsatt kunne tenkt meg å grave fram - Half-Life 2, CS:Source eller Warcraft, for eksempel. Eldre spill også, men antar at de vil kjøre på selv de billigste kortene uansett. Har altså ikke planer om å kjøre noe som helst DX10. Dermed lurer jeg på hvilke kort jeg bør vurdere. 6800GT eller X1950 ser jo ut som de mest aktuelle valgene, men når det ser ut som at de taper kraftig på DX9 og eldre fordi de har DX10 støtte, lurer jeg på om dette er så smart.

     

    Mulig jeg tar kraftig feil her, men skulle uansett gjerne hatt en liten oppdatering på hva som finnes på markedet. Tenker at kortet ikke bør koste mer enn 1500, helst mindre enn 1000 ettersom jeg prøver å holde et budsjett, men vet ikke hvor realistisk dette er.

  5. Jeg har et plagsomt problem. PCen min funker helt fint vanligvis, men hvis den står på over en lengre periode (antageligvis rundt 24 timer) så hakker den kort 4 eller 5 ganger ca hvert minutt når jeg spiller spill (alt fra starcraft til cs:s). Hvis jeg rebooter fordufter problemet. Jeg kan jo gjette at det er manglende RAM som kan være problemet, men task manager viser at jeg bruker 621MB når starcraft kjører, som er mye mindre enn den gigabyten jeg har.

     

    Hardware:

    Asus A8V-E Deluxe

    AMD Athlon 64 3500+

    2x 512MB GeIL DDR400 RAM

    XFX Nvidia GeForce 6600GT

  6. Dette problemet har jeg egentlig hatt siden Age of Mythology, så det er kanskje heller et problem med ESO (multiplayer serveren) enn med spillet i seg selv - men likevel.

     

    Når jeg går på ESO, fryser PCen seg et par sekunder. Winamp slutter å spille, musen beveger seg *veldig* hakkete. Så løsner det hele seg og jeg kan logge på - men med en gang jeg er pålogget, skjer det samme om igjen sånn ca hvert minutt. Varer sånn ca 3-4 sekunder før det fortsetter som vanlig, også når jeg spiller mot andre - som gjør det til et irriterende problem.

     

    Har oppdatert video drivere, audio drivere, nettverksdrivere og chipset drivere. Har prøvd reformattering av *alle* partisjonene og harddiskene mine, "clean" reinstallering av spillet (alt på default settings, ingen mobs eller savegames etc). Siden problemet oppstod har jeg byttet ut all hardware bortsett fra DVD-driven og den ene monitoren min - men problemet fortsetter uansett om jeg bruker .iso, no-cd eller CDen.

     

    Fullstendig liste over hardwaren jeg har...

     

    System

    Host Name : SILVERSTONE

    User : AnL

    Domain : WORKGROUP

     

    Processor

    Model : AMD Athlon™ 64 Processor 3500+

    Speed : 2.20GHz

    Model Number : 3500 (estimated)

    Performance Rating : PR3300 (estimated)

    Type : Standard

    L2 On-board Cache : 512kB ECC Synchronous, Write-Back, 16-way set, 64 byte line size

     

    Mainboard

    Bus(es) : AGP PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus

    MP Support : 1 CPU(s)

    MP APIC : Yes

    System BIOS : Phoenix Technologies, LTD ASUS A8V-E DELUXE ACPI BIOS Revision 1002

    System : System manufacturer System name

    Mainboard : ASUSTek Computer INC. A8V-E DELUXE

    Total Memory : 1023MB DDR-SDRAM

     

    Chipset 1

    Model : ASUSTeK Computer Inc K8T890 CPU to PCI Bridge

    Front Side Bus Speed : 2x 1000MHz (2000MHz data rate)

     

    Chipset 2

    Model : Advanced Micro Devices (AMD) Athlon 64 / Opteron HyperTransport Technology Configuration

    Front Side Bus Speed : 2x 1000MHz (2000MHz data rate)

    Total Memory : 1GB DDR-SDRAM

    Memory Bus Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate)

     

    Video System

    Desktop Monitors/Panels : 2

    Monitor/Panel : Default Monitor

    Monitor/Panel : Default Monitor

    Monitor/Panel : Default Monitor

    Monitor/Panel : Dell D1025HE

    Monitor/Panel : Plug and Play Monitor

    Adapter : NVIDIA GeForce 6600 GT

    Imaging Device : Creative WebCam Live! Pro #5

     

    Physical Storage Devices

    Hard Disk : WDC WD1600PB-98FBA0 (149GB)

    Hard Disk : WDC WD2000JB-00GVA0 (186GB)

    CD-ROM/DVD : PLEXTOR DVDR PX-712A (CD 40X Rd, 48X Wr) (DVD 5X Rd, 6X Wr)

    CD-ROM/DVD : Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd) <- Daemon, ignorer

    CD-ROM/DVD : Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd) <- Daemon, ignorer

    CD-ROM/DVD : Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd) <- Daemon, ignorer

    CD-ROM/DVD : Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd) <- Daemon, ignorer

     

    Logical Storage Devices

    Hard Disk (C:) : 9.8GB (2.9GB, 30% Free Space) (NTFS)

    local_data (D:) : 49GB (36GB, 73% Free Space) (NTFS)

    local_media (E:) : 35GB (22GB, 63% Free Space) (NTFS)

    local_web (F:) : 9.8GB (9.7GB, 99% Free Space) (NTFS)

    local_games (G:) : 45GB (15GB, 33% Free Space) (NTFS)

    local_stor (H:) : 186GB (44GB, 23% Free Space) (NTFS)

    CD-ROM/DVD (I:) : N/A

    Expansion (J:) : 484MB (CDFS) <- Daemon, ignorer

    Broodwar (K:) : 617MB (CDFS) <- Daemon, ignorer

    Starcraft (L:) : 644MB (CDFS) <- Daemon, ignorer

    Aoe iii disc 1 (M:) : 600MB (CDFS) <- Daemon, ignorer

     

    Peripherals

    Serial/Parallel Port(s) : 1 COM / 1 LPT

    USB Controller/Hub : VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller

    USB Controller/Hub : VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller

    USB Controller/Hub : VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller

    USB Controller/Hub : VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller

    USB Controller/Hub : USB Root Hub

    USB Controller/Hub : USB Root Hub

    USB Controller/Hub : USB Root Hub

    USB Controller/Hub : USB Root Hub

    FireWire/1394 Controller/Hub : Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller

    Keyboard : Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

    Mouse : PS/2 Compatible Mouse

     

    MultiMedia Device(s)

    Device : MPU-401 Compatible MIDI Device

    Device : Standard Game Port

    Device : Realtek AC'97 Audio for VIA ® Audio Controller

     

    Printers and Faxes

    Model : Microsoft Office Document Image Writer

    Model : HP Deskjet 6800 Series

     

    Power Management

    AC Line Status : On-Line

     

    Operating System(s)

    Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional (Win32 x86) 5.01.2600

     

    Network Services

    Adapter : Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller

     

    Har kjørt anti-spyware, anti-malware og antivirus - slått av alle prosesser som gikk an å slå av, skrudd grafikken ned til et minimum - ingenting hjelper. Det som skjer når den fryser er at alle prosessene dropper til 0% CPU load, og "System Idle Process" viser 99% - altså slutter CPUen å arbeide med ganske regelmessige intervaller, men bare når jeg er på ESO - altså er det noe som blir sendt fra serveren til PCen min som får CPUen til å låse seg. Hvis jeg alt-tabber mens jeg har spillet kjørende i bakgrunnen, låser Opera eller et hvilket som helst annet program jeg bruker seg på samme måten så lenge jeg kjører spillet.

     

    Alle idéer er velkommen :\

  7. Asus A8V-E Deluxe med AMD Athlon 64 3500+ (939, Clawhammer). Har sett gjennom BIOS instillingene, men kan ikke finne noe om timing eller klokkefrekvens på minnet - får vel se om igjen.

     

    EDIT: Ok, klarte å skifte timing til 2.5-3-3-6, som de skal være - men den kjører fremdeles på 157MHz :hrm: Noen idéer?

  8. Joda - men CPU-Z sier fremdeles at det kjører på 2-3-3-5 (157MHz), og timingen oppgitt på komplett.no er 2.5-3-3-6 (200MHz)... Tar programmet feil i såfall? HAr lest at noen har hatt problemer med at timingen blir satt feil med dette minnet også, så kanskje det er noe der?

  9. Er litt ny på dette, men ok :p Har 2 512MB brikker (GeIL) som kjører på 2-3-3-5 (157MHz) etter hva som blir oppgitt i CPU-Z. Har en AMD 64 3500+ som kjører på 200MHz HTT, og har jeg forstått det riktig bør minnefrekvensen være den samme som på CPUen. Så for å sette minnet til 200MHz må jeg skifte timingen til 2.5-3-3-6. Spørsmålet er, hvordan? Kan ikke se noe om det i BIOS...

     

    Et mindre viktig spørsmål: jeg trodde at det å minske timingen ga bedre ytelse - men for å øke antall MHz må jeg øke timingen? Kan noen forklare?

  10. Siden jeg byttet til Telenor, har jeg hatt dette problemet... Hver gang jeg laster opp noe (DC++ stort sett) blir linjen tregere. Jeg vet om duplex og sånt, men jeg passer på ikke å bruke mer enn 16KB/s (128kbit av 256 maksimalt). Med Tele2 som jeg hadde før, funket dette helt greit, jeg kunne bruke DC++ og spille/surfe samtidig. Men nå...

     

    Hver gang jeg bruker DC++ og noen laster ned fra meg, blir surfingen treig som om jeg brukte hele uploaden, og i spill øker pingen. Jeg erfarer til og med at når noen andre på nettet enkelt nok surfer på nettet, får jeg lagpeaks. Dette går meg på nervene, og jeg lurer på om det er vanlig? Bra kan det uansett ikke være, siden dette kom først når jeg byttet til Telenor.

     

    Telenor 2048/256, modem: Thomson SpeedTouch 510i, ruter: D-Link DI-624, problemet ligger ikke i nettverkskortet (prøvd å bytte).

×
×
  • Opprett ny...